Mellakka Helsinki

Astradan kustannus- ja kannattavuuslaskentajärjestelmä vahvemmin Suomen markkinoille

Jaa

Ketterä, nopea ja helppokäyttöinen ohjelmisto Bilotin portfolioon.

Vuonna 2005 perustettu analytiikan pioneeri Bilot ja ruotsalainen ohjelmistoyritys Astrada ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen. Tiedolla johtamisen, asiakaskokemuksen sekä verkkokaupan suunnittelija ja toteuttaja Bilot Consulting Oy toimii jatkossa yksinoikeudella kustannus- ja kannattavuuslaskentajärjestelmä Astrada5:n edustajana Suomessa ja Puolassa. Yhtiöllä on näissä maissa yli 150 asiakasta. Kannattavuuslaskenta ja -analytiikkaratkaisuja Bilot on toimittanut erityisesti valmistavaan teollisuuteen, tukku- ja vähittäiskauppaan sekä logistiikkaan.

”Halusimme Astrada5:n portfolioomme, koska olemme jo kauan sitten tunnistaneet tarpeen modernille työkalulle, jossa kustannusten allokointien mallintaminen on yksinkertaista ja johon pystytään rakentamaan yhden ja saman ratkaisun sisään kompleksisiakin materiaalikulutus- ja kustannusmalleja. Lisäksi tärkeitä tekijöitä ovat houkutteleva hinnoittelumalli sekä yhtiön vahva sitoutuminen asiakkuuksiin ja ratkaisun kehittämiseen. Astrada5 on kauan kaivattu vastaus asiakkaidemme tarpeisiin”, Bilotin hinnoittelu- ja kannattavuusohjausliiketoiminnasta vastaava Samuli Sikanen kertoo.

Astrada5 on moderni ohjelmisto, jossa kaikki liiketoiminnan osa-alueet voidaan mallintaa yhden järjestelmän sisään asiakas- ja tuotekohtaisen tuloslaskelman muodostamiseksi. Tämä tuo näkyville, mitkä tekijät vaikuttavat liiketoiminnan kannattavuuteen tai kannattamattomuuteen. Ohjelmisto simuloi ja auttaa ymmärtämään myös visuaalisesti liiketoimintamuutosten kustannus- ja kannattavuusvaikutuksia asiakkaan syöttämien muuttujien perusteella. Parempi kustannus- ja kannattavuusymmärrys tuo kilpailuetua koko liiketoiminnan kehittämiseen, muun muassa hinnoitteluun ja toimintojen kustannustehokkuuden parantamiseen sekä kannattavuuden optimointipäätöksiin.

”Tunnistimme tarpeen edistykselliselle kannattavuuslaskentaohjelmistolle jo 90-luvulla liiketoimintakonsultteina toimiessamme. Lähtökohtanamme on aina ollut mahdollisimman dynaaminen ja asiakaslähtöinen ratkaisu asiakkaan tuotto- ja kustannusvirtojen mallintamiseksi. Kehitämme työkaluamme jatkuvasti, mikä näkyy uusimman versiomme modernissa käyttöliittymässä ja monipuolisissa toiminnallisuuksissa. Reagoimme nopeasti asiakkaidemme tunnistamiin kehitystarpeisiin”, Astradan toimitusjohtaja Tomas Bandmann kertoo.

Astrada5 on kustannustehokas, ja sen käytettävyys sekä käyttöönoton nopeus ovat omaa luokkaansa. Järjestelmää käyttävät muun muassa Outokumpu, Alfa Laval ja Volvo Trucks, joiden lisäksi se on käytössä myös muualla tuotanto- ja prosessiteollisuudessa sekä esimerkiksi pankki- ja rahoitussektorilla, tukkuliiketoiminnassa ja terveydenhoitoalla. Astrada5 soveltuu kaiken liiketoiminnan työkaluksi, ja sen lisensointimalli mahdollistaa käyttöönoton taloudellisesti niin suurissa kuin pienissä yrityksissä.

”Me Astradalla olemme innoissamme yhteistyöstä Bilotin kanssa! Heillä on mutkaton, avoin, asiakaslähtöinen ja ammattimainen liiketoimintakulttuuri. Uskomme, että Astrada5 sopii erinomaisesti Bilotin tuoteportfolioon ja on hyvä täydennys asiakkaiden BI-ratkaisuihin Suomen ja Puolan markkinoilla”, Bandmann jatkaa.

***

Bilot on vuonna 2005 perustettu ohjelmistotalo ja kasvuyritys. Bilot toteuttaa asiakkailleen raskaan sarjan kokonaisratkaisuja ja huomisen liiketoimintaympäristöjä jo tänään. Bilot tunnetaan kyvystään tunnistaa merkittävimmät innovaatiot sekä valmiudesta toteuttaa ne äärimmäisen laadukkaasti. Bilot on henkilöstön omistuksessa, ja sen toimipisteet sijaitsevat Helsingin Ruoholahdessa sekä Puolan Poznanissa. Yrityksen liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 120 henkilöä Suomessa ja Puolassa.

Astrada AS on ruotsalainen ohjelmistoyritys, joka on kehittänyt kustannus- ja kannattavuusohjaustyökalun nimeltä Astrada5. Vuonna 2002 perustettu Astrada keskittyy kustannus- ja kannattavuuslaskentajärjestelmien kehittämiseen, järjestelmäratkaisuihin, järjestelmien käyttöön ja tehokkaisiin päivitysprosesseihin. Astrada5:n avulla voit laskea muun muassa toimintojen, tuotteiden ja asiakkaiden kustannuksia ja kannattavuuksia tukemaan päätöksentekoa hinnoittelussa, toiminnan kustannustehokkuuden kehittämisessä, liiketoiminnan suunnittelussa ja strategisessa liiketoiminnan kehittämisessä. Astradalla on useita asiakkaita muun muassa tuotanto-, tukku-, pankki- ja terveydenhuoltoalalla. Astrada on Microsoftin, Oraclen ja Qlikin kumppani. Astradan liikevaihto on 2,5 MEUR, ja yhtiö työllistää 20 asiantuntijaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Bilot Consulting Oy:
Samuli Sikanen, Business Lead, Pricing & Profitability Management, +358 (0)50 5989196
samuli.sikanen@bilot.fi

Astrada AB:
Tomas Bandmann, CEO, +46 (0)73 6408086
tomas.bandmann@astrada.se

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Olli Osara luotsaa Black Eye -älypuhelinlinssit maailmalle – Lumilautailijoiden perustama yritys ylitti jo miljoonan euron liikevaihdon12.3.2018 09:14Tiedote

Tiedote 12.3.2018 Helsinkiläinen Eye Caramba Oy on kiinnittänyt toimitusjohtajakseen Olli Osaran. Osara tunnetaan pitkästä urastaan Suunnolla muun muassa liiketoimintajohtajana ja globaalina myyntijohtajana. Eye Caramba Oy suunnittelee, valmistaa ja myy kuvauslinssejä ja -tarvikkeita älypuhelinten kameroihin Black Eye -tuotemerkillä. Yrityksen ovat perustaneet skeittaaja ja ammattivalokuvaaja Arto Ekman sekä ammattilumilautailijat Eero Ettala ja Fredu Sirviö. Bisnesidea lähti tarpeesta pystyä jakamaan laadukasta kuvamateriaalia sosiaaliseen mediaan helposti ja reaaliaikaisesti. “Huomasimme, että kännyköiden kamerat alkoivat laadullisesti olemaan riittävän hyviä laskureissujen kuvaamiseen ja mahdollistivat myös kuvien ja videoiden nopean jakamisen. Ongelmaksi muodostui vain, että kohde oli aina joko liian kaukana tai liian lähellä. Aloimme kehittämään lisälinssejä, joilla kuvakulmat saatiin mahdollisimman samankaltaiseksi kuin mihin olimme tottuneet ammattikuvaajien kanssa”, Eero Ettala

Naperosta nautiskelijaksi – herkullisessa uutuuskirjassa kokataan koko perheelle19.2.2018 08:53Tiedote

Mitä syntyi, kun kolme äitiä, intohimoista kokkaajaa ja ruokabloggaajaa tapasivat toisensa? Syntyi ajatus ruokakirjasta, joka tarjoaa herkullisia ja terveellisiä sormiruokailuun sopivia reseptejä niin kiinteisiin ruokiin totutteleville vauvoille, taaperoille kuin koko perheelle. Syntyi teos, joka innostaa kokemattomankin kokin tarttumaan kauhaan ja kokeilemaan, miten helppoa ruoan laittaminen voi olla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme