Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa

Jaa

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Pysäköintiä Munkkivuoren Porintiellä. kuva: Helena Roschier.
Pysäköintiä Munkkivuoren Porintiellä. kuva: Helena Roschier.

Pysäköintitunnuksen voivat hankkia alueiden asukkaat ja yritykset. Pysäköintitunnusten myynti uusille alueille alkaa tiistaina 16.10.2018. Asukaspysäköintipaikat on merkitty liikennemerkeillä, ja niillä saa pysäköidä myös yrityspysäköintitunnuksilla. Tarkista aina pysäköintiä ohjaavat määräykset liikennemerkistä.

Pysäköintitunnus lunastetaan kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta
Sörnäistenkatu 1, 00580 Helsinki
Avoinna arkisin: ma 8.15–17, ti–to 8.15–16, pe 10–15
Puhelin: 09 310 22111

Näin lunastat pysäköintitunnuksen:

  • Katso tunnuksen saamisen ehdot www.hel.fi/pysakointi (Asukas- ja yrityspysäköinti).
  • Tule käymään kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa.
  • Ota mukaasi ajokortti.
  • Valmistaudu maksamaan tunnus heti. Tunnuksen voi maksaa käteisellä, pankki-, Visa- tai Mastercard-kortilla.

Asukaspysäköintitunnuksen hinta uusilla alueilla on 12 €/kk vuonna 2018 ja 13 €/kk vuonna 2019. Yrityspysäköintitunnus maksaa 30,83 €/kk. Vähäpäästöisiin ajoneuvoihin tunnuksen saa puoleen hintaan. Katso katso tietoa kriteereistä: www.hel.fi/pysakointi (Vähäpäästöisten autojen pysäköintimaksujen alennus).

Asukaspysäköinnin tavoitteena on vähentää muualta tulevien työmatkapysäköintiä ja helpottaa alueen asukkaiden pysäköintiä. Lisäksi autojen pitkäaikaista säilytystä pyritään vähentämään katujen varsilta, millä helpotetaan katujen kunnossapitoa ja lyhytaikaista vieraspysäköintiä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti asukaspysäköinnin laajentamisesta keväällä 2017. Kantakaupungissa käytössä ollutta asukaspysäköintijärjestelmää on tarkoitus laajentaa lähivuosina myös Kumpulaan, Toukolaan ja Käpylään. Aiemmin asukaspysäköintiä on laajennettu kantakaupungista Lauttasaareen ja Munkkiniemeen.

Lisätietoa ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin sekä asukaspysäköintialueiden kartat sivuillamme: www.hel.fi/pysakointi (Asukas- ja yrityspysäköinti)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiympäristön toimiala, Liikenne- ja katusuunnittelu:

Jari Tikkanen, liikenneinsinööri
puh. 09 310 37089
jari.tikkanen@hel.fi

Eeva Väistö
Munkkivuoren ja Niemenmäen liikennesuunnittelija
puh. 09 310 37353
eeva.vaisto@hel.fi

Taina Toivanen
Etelä-Haagan ja Kivihaan liikennesuunnittelija
puh. 09 310 37433
taina.tolvanen@hel.fi

Kuvat

Pysäköintiä Munkkivuoren Porintiellä. kuva: Helena Roschier.
Pysäköintiä Munkkivuoren Porintiellä. kuva: Helena Roschier.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.6.201914.6.2019 16:21:42 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-06-14_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 16.8.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/ Matti Miinalainen viestintäsuunnittelija Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala puh. 09 310 31520 matti.miinalainen@hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme