Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukaspysäköintitunnuksen uusiminen onnistuu nyt verkossa

Jaa

Asukaspysäköintitunnuksen saa nyt uusittua sähköisesti Helsingin verkkosivuilla. Tunnukseen voi ostaa verkossa lisäaikaa 1–12 kuukautta. Palvelu löytyy osoitteesta asiointi.hel.fi.

Tunnuksen uusiminen edellyttää tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla, ja tunnus myös maksetaan verkossa.

Sähköinen asiointi ei ole vielä mahdollista silloin, kun asukaspysäköintitunnusta haetaan ensimmäistä kertaa tai tunnuksen tietoihin tehdään muutoksia esimerkiksi osoitteen tai ajoneuvon vaihtumisen takia. Myöskään sellaisia asukaspysäköintitunnuksia, joihin on liitetty kahden ajoneuvon rekisterinumerot, ei voi vielä uusia verkossa. Tällaisissa tapauksissa pitää toistaiseksi asioida kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa Sörnäisissä.

– Tavoitteenamme on tietysti, että kaikki pysäköintitunnuksiin liittyvät asiat voidaan hoitaa sähköisesti, ja jatkamme järjestelmien kehittämistä sen mahdollistamiseksi, kaupunkiympäristön asiakaspalvelupäällikkö Tarja Posti sanoo.

Sähköisesti uusitusta pysäköintitunnuksesta ei tehdä enää tuulilasin sisäpuolella pidettävää kappaletta, vaan pysäköinninvalvojat tarkistavat tunnuksen voimassaolon rekisterinumeron perusteella.

Lisätietoja asukaspysäköinnistä ja tunnusten hankkimisesta saa kaupungin verkkosivuilta osoitteesta hel.fi/pysäköinti sekä kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta sähköpostitse osoitteesta kymp.pysakointitunnus@hel.fi ja puhelimitse numerosta 09 310 22111. Asiakaspalvelu sijaitsee osoitteessa Sörnäistenkatu 1.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarja Posti
asiakaspalvelupäällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 38433
tarja.posti@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme