Vaasan kaupunki - Vasa stad

Asukkaat äänestävät Vaasan seudun joukkoliikenne Liftin ulkoasun

Jaa

Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta perustavat uuden alueellisen joukkoliikenteen, Liftin, jota suunnitellaan ja kehitetään toimivaksi yhdessä asukkaiden kanssa. Nyt asukkaat saavat äänestää Vaasan seudun joukkoliikenne Liftin ulkoasun vaasa.fi-sivuston kautta. Vastaamisaika on 17.–19.3.2021.

Liftin on tarkoitus olla liikenteessä erottuva ja hyvää mieltä jakava kulkumuoto Vaasan seudulla. Siksi asukkaat saavat äänestää, mikä bussien ulkoasuvaihtoehdoista innostaisi valitsemaan bussin kulkumuodoksi, ainakin satunnaisesti.

– Vaasan seudun joukkoliikenteen viestinnällinen ilme tulee pohjautumaan Vaasan ja Vaasan seudun ilmeeseen sekä viestintäkärjillään brändi tuo esiin Vaasan kestävän liikkumisen ydinajatuksia, sanoo Vaasan kaupungin markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari.

Liftin on määrä aloittaa toimintansa elokuussa 2022

Liftin uusien linjastojen tarkoituksena on helpottaa kuntalaisten arkea ja kannustaa siten suosimaan joukkoliikennettä. Nykyään Vaasan seudulla on yleisenä tapana ajaa jopa lyhyet matkat henkilöautoilla, vaikka esimerkiksi Vaasan kaupungilla 87% asukkaista asuu alle 300 metrin etäisyydellä lähimmästä bussipysäkistä.

– Uutta alueellista joukkoliikettä Liftiä valmistellaan koko vuoden aikana. Olemme hankkimassa uusia busseja, kilpailuttamassa liikennöitsijää, sekä viimeistelemme asiakkaille näkyviä sovelluksia, kuten lipunmyyntiä ja aikatauluja. Julkaisemme Liftin uuden linjaston hyvissä ajoin, jotta asukkaat voivat alkaa totuttautua uusiin reitteihin, ja suunnittelemaan arkeaan niiden ympärille, sanoo joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund.

Uudistuva seudullinen joukkoliikenne

Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan uusi alueellinen joukkoliikenne sai syyskuussa 2020 järjestetyssä yleisöäänestyksessä nimen Lifti. Asukkaat osallistuivat äänestykseen innostuneesti kokonaisäänimäärän ollessa yhteensä 1445 ääntä.

– Sana on yhtä lailla tuttu suomen, ruotsin ja englannin kielestä. Mielestäni nimestä tulee hyvä fiilis ja se luo mielikuvan ympäristöystävällisestä ja edullisesta kyydistä, nimen keksinyt Nancy Seppänen perustelee iloisena.

Vaasa ja Mustasaari ovat sitoutuneet yhteiseen joukkoliikenteen toimivalta-alueeseen, joka tulee toimintaan vuonna 2022. Muutos näkyy asukkaille oman brändin lisäksi täysin uuden linjaston muodossa. Uuden joukkoliikenteen toimivalta-alueen tavoitteena on kasvattaa joukkoliikenteen käyttöä kaikissa käyttäjäryhmissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markkinointiasiantuntija Eevamaria Paasikari, sähköposti: eevamaria.paasikari@vaasa.fi, puh. +358405879531
Joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund, sähköposti: anastassia.backlund@vaasa.fi, puh. +358405788499

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme