Espoon kaupunki - Esbo stad

Asumisneuvonnasta apua kuntalaisten asumisen ongelmiin

Jaa

Espoon kaupungin uusi asumisneuvonta-palvelu antaa kuntalaisille apua asumiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Asumisneuvonnan päätavoitteena on turvata asuminen kaikissa tilanteissa. Palvelu avautuu maanantaina 2.10.2017.

Asukas tai omainen voi olla yhteydessä asumisneuvojiin kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa. Näitä voivat olla esimerkiksi vuokranmaksuvaikeudet tai vuokravelkatilanne, asunnon huono hoito, tai esimerkiksi jatkuvat häiriöt naapurustossa.

- Puhelinkeskustelun perusteella saamme jo kartoitettua tilannetta, ja osaamme ohjata asukkaan oikean palvelun piiriin. Tarvittaessa varaamme tapaamisajan, ja lähdemme selvittämään asumisen ongelmaa, asumisneuvoja Tinka Pöyry kertoo.

Asumisen ongelmia on tärkeää lähteä hoitamaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Asumisneuvonta kohdentuu asumisen ongelmakohtiin, kun asiakkaalla vielä on asunto. 

Asumisneuvonta tekee tarvittaessa yhteistyötä kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä järjestöjen kanssa. Asumisneuvonta voi toimia asiakkaalle verkoston kokoajana. Asumisneuvoja voi myös ohjata asiakkaan muiden tarvittavien palvelujen piiriin.

- Tärkeinä yhteistyökumppaneina näemme myös kaupungin suurimmat vuokrataloyhtiöt. Vuokranantajien kanssa pyritäänkin luomaan hyvät suhteet ja toimivat käytännöt yhteistyöhön, asiantuntija Päivi Jouttimäki aikuisten sosiaalipalveluista toteaa.

Matalan kynnyksen palvelua

Asumisneuvonnan on tarkoitus olla lyhytkestoista, matalan kynnyksen palvelua, jossa asumisneuvoja pyrkii yhdessä asiakkaan kanssa tarttumaan asumisen ongelmaan ja lähteä selvittämään sitä.

- Asumisneuvojalla on mahdollisuus myös antaa ohjausta asumisen alussa, esimerkiksi asunnottomuuden jälkeen, Tinka mainitsee.

Espoon Asunnoissa asuvien asiakkaiden yhteydenotot ohjataan Espoon Asuntojen asumisneuvonnan pariin, ja nuoret alle 30-vuotiaat asiakkaat Ohjaamon asumiskoordinaattorin palveluihin.

Asumisneuvojien palvelut ovat maksuttomia.

Asumisneuvojat tavoittaa alla olevista numeroista arkisin kello 8–14. Asumisneuvojilla on käytössään takaisinsoittopalvelu, ja he pyrkivät soittamaan takaisin saman päivän aikana.

Nowzar Nazari
p. 09 816 34455
Etelä-Espoon postinumeroalueet: 02100–02380, 02780

Tinka Pöyry
p. 09 816 34456
Pohjois-Espoon postinumeroalueet: 02600–02680, 02700–02770, 02810–02980, 00370

Asumisneuvojat järjestävät Asunnonhaku-infoja kerran kuukaudessa eri puolilla Espoota. Ensimmäinen asunnonhakuinfo on Espoon aikuissosiaalityön toimistolla keskiviikkona 18.10.2017 klo 13–15. Asiakas voi ilmoittautua mukaan infoon olemalla yhteydessä suoraan asumisneuvojiin. Asunnonhaku-infoissa kerrotaan asunnonhausta, asunnontarjoajista, vuokra-asumisesta, ja avustetaan mahdollisuuksien mukaan asuntohakemusten tekemisessä. Tarvittaessa voidaan tilata paikalle myös tulkki.

Asumisneuvojille voi myös lähettää sähköpostia osoitteella: asumisneuvonta@espoo.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

asiantuntija Päivi Jouttimäki, p. 043 826 5266, paivi.jouttimaki@espoo.fi
johtava sosiaalityöntekijä Osmo Jurvanen, p. 050 584 9033, osmo.jurvanen@espoo.fi
asumisneuvoja Tinka Pöyry, p. 046 877 3802, tinka.poyry@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme