Asuntomessut

Asuntomessualue Lounatuulesta Naantalissa tulee Suomen sydänturvallisin asuinalue

Jaa

Lounatuulesta tulee Suomessa ensimmäinen asuinalue, jossa ulkotiloista löytyy kaksi sydänpysähdyksen yhteydessä tarvittavaa defibrillaattoria eli sydäniskuria. Toinen laitteista löytyy tulevaisuudessa satama-alueelta ja toinen alueen keskellä sijaitsevalta korttelikeräyspisteeltä.

Vuosittain noin 3000 suomalaista saa sydänpysähdyksen sairaalan ulkopuolella. Sydänpysähdyksen sattuessa kriittinen tekijä on aika. Jokainen kulunut minuutti ennen hoidon aloittamista heikentää noin 10 prosentilla potilaan eloonjäämismahdollisuutta. Tilastojen mukaan Suomessa vain noin joka kymmenes sydänpysähdyksen saaneista selviytyy. Olennainen osa ensiapua on painelu-puhalluselvytys, mutta tehokkain tulos saavutetaan yhdistämällä painelu-puhalluselvytykseen defibrillaattorin käyttö. Defibrillaattorin nopea käyttöönotto sydänpysähdyksen yhteydessä voi nostaa selviytymisprosentin jopa yli 50:een.

”Suomessa ollaan defibrillaattorien määrässä vielä paljon esimerkiksi Ruotsia ja Tanskaa jäljessä. Lisäksi meillä laitteet ovat tähän asti olleet sijoitettuna sisätiloihin, kuten toimistoihin, kauppakeskuksiin ja liikuntatiloihin, mutta ulkotiloista tavallisilla asuinalueilla niitä ei vielä löydy” , kertoo Sydänturvan Teemu Piispanen ja jatkaa, että tulevaisuudessa potilaalla on paremmat mahdollisuudet selviytyä sydänpysähdyksestä, kun defibrillaattoreiden määrä myös ulkotiloissa kasvaa.

Asuntomessualueella Lounatuulessa laitteiden sijoittaminen keskeisille paikoille venesatamaan ja korttelikeräyspisteelle säästää arvokasta aikaa. Laitteet ovat maallikollekin helppokäyttöisiä ZOLL-defibrillaattoreita, jotka opastavat selkeästi käyttäjää. Säilytyksestä huolehtivat Claus Andersenin Polar-kaapit, jotka kestävät jopa 40 asteen pakkasta. Ilkivaltaa ehkäisee kaapin avauksen yhteydessä kuuluva hälytysääni. Hyvin valaistu kaappi näkyy pimeälläkin. Opasteet eri puolilla  alueella parantavat defibrillaattorien löydettävyyttä. Defibrillaattorit on rekisteröity Suomen Elvytysneuvoston, Suomen Punaisen Ristin ja Suomen Sydänliiton hallinnoimaan defi.fi-rekisteriin. Rekisteristä laitteiden sijaintitieto siirtyy automaattisesti myös 112-sovellukseen, joten sen käyttäjät näkevät puhelimistaan lähimmän sydäniskurin sijainnin ja reitin sen luo.

”Messukävijöiden kannalta kaksi defibrillaattoria alueella ulkotiloissa tarkoittaa tietenkin entistäkin turvallisempaa tapahtumaa, mutta erityisen hieno uutinen on Lounatuulen tuleville asukkaille, joiden asuinalueesta tulee todella sydänturvallinen” iloitsee Asuntomessut Naantalissa -tapahtuman projektipäällikkö Timo Tirri. ”Messujen aikana kolmas defibrillaattori löytyy myös ensiapupisteeltä”, Tirri täydentää.

 Asuntomessut Naantalissa Lounatuulen alueella Luonnonmaan saarella järjestetään 15.7.–14.8.2022

Lue ruotsiksi:

Mässområdet Lounatuuli i Nådendal blir Finlands hjärtsäkraste bostadsområde

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Asuntomessujen oheiskohteet Naantalissa: A-energialuokan kerrostalo ja hirsinen kyläkoulu19.5.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Kesän Asuntomessujen virallinen oheiskohde, Tuulensuunkatu 27, on Naantalin keskustaan rakentunut puupintainen asumisoikeuskerrostalo, joka sai ensimmäiset asukkaansa jo toukokuun alussa. Toinen oheiskohde, Velkuan hirsinen kyläkoulu, sijaitsee lossimatkan päässä Palvan saaressa ja on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta auki kesällä vain etukäteisvarauksella ryhmille.

Asuntomessualueelle Naantaliin nousee Suomen ensimmäinen saunarivitalo12.4.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Lounatuulen Asuntomessujen ranta-alue Naantalissa saa Suomen ensimmäisen saunarivitalon. Neljästä piensaunasta koostuvalle rivitalolla tulee oma uintilaituri. Talviaikaan alueella voi harrastaa myös avantouintia, sillä yksi saunoista jää yleisesti varattavaan käyttöön. Toisista saunoista voi halutessaan hankkia itselleen joko osakkuuden ja sitä kautta oikeuden esimerkiksi viikoittaiseen saunavuoroon tai sitten voi hankkia omistusoikeuden koko saunaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme