Asuntomessut

Asuntomessualueelle Naantaliin nousee Suomen ensimmäinen saunarivitalo

Jaa
Lounatuulen Asuntomessujen ranta-alue Naantalissa saa Suomen ensimmäisen saunarivitalon. Neljästä piensaunasta koostuvalle rivitalolla tulee oma uintilaituri. Talviaikaan alueella voi harrastaa myös avantouintia, sillä yksi saunoista jää yleisesti varattavaan käyttöön. Toisista saunoista voi halutessaan hankkia itselleen joko osakkuuden ja sitä kautta oikeuden esimerkiksi viikoittaiseen saunavuoroon tai sitten voi hankkia omistusoikeuden koko saunaan.

Asuntomessualueen sijainti Luonnonmaan saarella merenrannassa Naantalissa hyödynnetään monipuolisesti. Myös Asuntomessujen jälkeen alueesta pääsevät nauttimaan muutkin kuin siellä asuvat, sillä ranta-alueelle tulee Suomessa laatuaan ensimmäinen neljän saunan rivitalo. CLT-massiivipuusta rakennettavat piensaunat palvelevat niin alueen kuin ympäristönkin asukkaita, sekä veneilijöitä ja matkailijoita.

"Olemme iloisia, että saamme tämän hankkeen toteutettua. Saunominen on tärkeä osa suomalaista kulttuuria, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta omaan saunaan omasta mökistä puhumattakaan. Lounatuulen Villa Lillan rantasaunat tarjoavat kaikille tilaisuuden nauttia puusaunan lämmöstä meren äärellä ympäri vuoden", toteaa hankkeen alulle panija Miikka Vainio tyytyväisenä.

Yksittäiset saunat ovat kooltaan sekä perhe- että pienryhmäkäyttöön sopivia. Saunatupa on kooltaan noin 30 m². Tupatilasta löytyy minikeittiö ja tunnelmaa luova takkakiuas. Jokaisella saunalla on käytössään oma terassi sekä oma laituriosa, mikä takaa saunojille oman rauhan.

Saunoille tulee yhteinen tila puiden säilytykseen ja saunan käyttäjille tarjotaan myös mahdollisuus veneen käyttöön sekä venepaikka niille, jotka saapuvat saunomaan omilla veneillään.

Myös Asuntomessujen näkökulmasta saunarivitalo täydentää hyvin tapahtuman tarjontaa niin kävijöiden kuin tapahtumassa mukana olevien näytteilleasettajienkin näkökulmasta.

"Saunat perinteisesti kiinnostavat Asuntomessujen kävijöitä ja moni etsii inspiraatiota paitsi kotiinsa, myös mökille. Vaikka kävijät eivät vielä messujen aikana löylyistä pääsekään nauttimaan, tapahtumassa mukana olevilla näytteilleasettajilla on mahdollisuus varata saunoja messupäivän päätteeksi omaan käyttöönsä, mikä on varmasti hieno lisä kohtuullisen pitkän messurupeaman päätteeksi" kertoo Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Rakentajat Asuntomessuille Oulussa on valittu – tällaisia messukoteja nähdään vuonna 202519.4.2023 09:43:21 EEST | Tiedote

Oulun Lehtokylän pientaloalueella tullaan näkemään raikkaita ja moderneja tulkintoja vanhasta huvilakulttuurista. Myös vuoden 2025 Asuntomessujen teemat eli kestävyys, digitaalisuus ja yhteisöllisyys korostuvat rakentamisessa. Suurin osa pientalokohteiden rakentajista aikoo muuttaa itse alueelle, mutta muutamia kohteita on myös tulossa myyntiin messujen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme