Asuntomessut

Asuntomessujen järjestelyt Lohjalla etenevät - tällaiset ovat turvaopit Tuusulasta

Jaa

Onnistuminen Tuusulassa antaa monia keinoja tämän kesän Asuntomessujen turvalliseen järjestämiseen Lohjalla. ”Etenemme suunnittelussa luottavaisesti, mutta toki tarkasti tilannetta ja viranomaismääräyksiä seuraten”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio sanoo.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio
Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio

Asuntomessut Tuusulassa olivat kesän 2020 ainut suuri yleisötapahtuma Suomessa. Asuntomessuilla vieraili elokuun aikana 70.000 ihmistä. Fyysisen messutapahtuman jälkeen verkossa avautuneet virtuaaliset Asuntomessut saivat yli 50 000 kävijää ja kotikierroksilla oli yli 100 000 näyttökertaa.

Tuusulassa onnistuttiin erinomaisesti myös terveysturvallisuuden näkökulmasta. 

“Asuntomessujen järjestelyt etenevät Lohjan Hiidensalmessa hyvin. Uskomme, että voimme järjestää tapahtuman yhtä turvallisesti kuin viime kesänäkin”, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

”Etenemme suunnittelussa luottavaisesti, mutta toki tarkasti tilannetta ja viranomaismääräyksiä seuraten”, hän jatkaa.

Projektipäällikkö Mirka Härkönen Lohjan kaupungilta kertoo, että järjestäjien pyrkimys on luoda tapahtumasta sisällöllisesti inspiroiva ja hyödyllinen kokemus niin messuvieraille kuin näytteilleasettajillekin.

Messuvierailuaika varataan etukäteen verkossa  

Tärkein turvaoppi viime kesältä on väljyyden mahdollistaminen ja turvaväleistä huolehtiminen. Tämä tehdään perusteellisella asiakasvirtojen etukäteissuunnittelulla ja huolellisella asiakaspalvelulla, Asuntomessujen turvallisuudesta vastaava operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Messualueelle vieraita tuovat bussit jätetään tarkoituksella väljiksi. Messuvieraat ohjataan ostamaan liput etukäteen verkosta. Lippu ostetaan tietylle saapumisajalle, jolloin kävijämäärää voidaan säännöstellä. Kohteissa valvotaan, ettei sisälle oteta liikaa ihmisiä kerralla. Paikan päällä olevat messuoppaat ohjaavat vieraita vähemmän kansoitetuille reiteille ja kohteisiin, joissa sillä hetkellä on väljempää.

“Lisäksi messuilla ei järjestetä mitään, mikä edellyttää ihmisten kokoontumista samaan paikkaan. Tällä ja muilla edellä mainituilla toimenpiteillä säätelemme kävijävirtoja ja estämme rykelmien syntymistä”, Vuorenpää sanoo.

Kaikki näytteilleasettajat suorittavat turvallisuuskoulutuksen etukäteen. Messuhenkilökunta ja kuulutukset painottavat turvavälien, maskien ja käsien desinfioinnin tärkeyttä.

Virtuaalimessuihin lisää tarinallisuutta

Ensimmäiset virtuaaliset Asuntomessut saivat kävijöiltä kiitosta: sisältö sai messuvierailta arvosanan 4,3 viisiportaisella asteikolla.

“Tavoitimme virtuaalimessujen kautta kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka eivät koskaan aiemmin ole käyneet paikan päällä messuilla. Virtuaalinen toteutus avasi uusia näkökulmia messukoteihin niin tapahtumakävijöille kuin vain virtuaalisesti Asuntomessuihin tutustuneille”, Anna Tapio kertoo.

Tekninen toteutus tehtiin kolmiulotteisella kuvaustekniikalla, jonka avulla vierailija pystyy liikkumaan kodissa omaan tahtiin ja haluamiinsa suuntiin.

Lisäksi virtuaalista elämystä oli rikastettu esimerkiksi puuarkkitehtuuriprofessori Pekka Heikkisen ja sisustussuunnittelija Malla Tapion asiantuntijavideoilla.

Anna Tapio kertoo, että tänä vuonna kohde-esittelyihin lisätään tarinallisuutta esimerkiksi messukotien suunnittelun taustoista kertomalla.

Myös virtuaalisia painikkeita, tägejä pyritään tuomaan lisää. Tägien avulla messukävijät saavat lisätietoa esimerkiksi tuotteista ja materiaaleista tai näkevät, missä verkkokaupoissa tuote on myynnissä.

Yhteyshenkilöt

Anna Tapio, toimitusjohtaja, Suomen Asuntomessut, anna.tapio@asuntomessut.fi, 040 717 1051.

Heikki Vuorenpää, operatiivinen johtaja, Suomen Asuntomessut, heikki.vuorenpaa@asuntomessut,fi, 050 531 6776.

Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Lohjan kaupunki, mirka.harkonen@lohja.fi, 050 590 8020.

Kuvat

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio
Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme