Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Asuntorakentaminen Helsingissä vilkasta heinä-syyskuussa

Jaa

Asuntorakentaminen Helsingissä on kolmen vuosineljänneksen jälkeen edelleen hyvässä vauhdissa. Myönnettyjen rakennuslupien määrä on jo suurempi kuin koko edellisvuonna.

Kruunuvuorenranta on yksi asuntorakentamisen keskittymistä Helsingissä. Kuva: Lauri Rotko.
Kruunuvuorenranta on yksi asuntorakentamisen keskittymistä Helsingissä. Kuva: Lauri Rotko.

Asuntotuotanto oli tämän vuoden kolmannella neljänneksellä runsainta koko 2010-luvulla. Vilkkainta oli niin myönnettyjen rakennuslupien, aloitettujen rakennustöiden kuin valmistuneiden asuntojenkin osalta. Tämän vuoden heinä-syyskuussa myönnettiin rakennuslupa yhteensä 1 749 asunnon rakentamiselle uustuotantona ja laajennuksina, kun vuosien 2012–2016 heinä-syyskuussa lupa myönnettiin keskimäärin noin 830 asunnon rakentamiselle.

Asuntoja myös alettiin rakentaa puolet enemmän kuin viitenä edellisenä vuotena keskimäärin heinä-syyskuussa. Tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana aloitettiin 1 188 asunnon rakentaminen. Niistä 9 prosenttia oli olemassa oleviin rakennuksiin rakennettavia asuntoja. Heinä-syyskuussa valmistui 1 328 asuntoa uustuotantona, laajennuksina ja käyttötarkoituksen muutoksina.

Vuoden alusta syyskuun loppuun mennessä Helsinkiin valmistui 3 709 asuntoa, aloitettiin 3 723 asunnon rakentaminen ja myönnettiin rakennuslupa 5 767 asunnolle. Valmistuneita asuntoja on lähes 1 200 edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Rakenteilla oli syys-lokakuun vaihteessa 6 777 asuntoa. 

Asuntorakentamisen keskittymät ovat tällä hetkellä suurilla aluerakentamisen projektialueilla Kalasatamassa, Kruunuvuorenrannassa ja Jätkäsaaressa. Mittavien aluerakentamisalueiden ohella useiden suurien asuntorakentamishankkeiden keskittymä on Herttoniemen kaupunginosassa.

Aloitettujen ja valmiiden toimitilarakennustöiden kerrosalat 2010-luvun suurimmat

Toimitilarakentamisessa oli myös vilkas vuosineljännes. Tämän vuoden heinä-syyskuussa myönnettiin lupa yhteensä lähes 35 000 kerrosneliömetrin rakentamiselle. Aloitettujen rakennustöiden ja valmistuneiden rakennusten kerrosalat olivat tämän vuoden heinä-syyskuussa 2010-luvun suurimmat. Tuolloin aloitettiin 125 778 kerrosneliön rakentaminen ja toimitilarakennuksia valmistui 73 701 neliötä.

Lisätietoa kesä-elokuun asunto- ja toimitilarakentamisesta löytyy tuoreesta tilastojulkaisusta Rakentaminen Helsingissä vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä.


Julkaisu:

Eija Rauniomaa: Rakentaminen Helsingissä vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä, Helsingin kaupunginkanslian tilastoja 2017:16, pdf-julkaisu.

Lisätietoja:

Mari Randell, asunto-ohjelmapäällikkö, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 09 310 25823, mari.randell (at) hel.fi

Tilastot: Eija Rauniomaa, tutkija, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 09 310 36302, eija.rauniomaa (at) hel.fi

Tunnuslukuja Helsingin asuntotuotannosta tammi-syyskuussa 2017 PDF

Kotikaupunkina Helsinki – Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelma 2016 PDF


Anne Hämäläinen
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. 040 849 6065
etunimi.sukunimi@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kruunuvuorenranta on yksi asuntorakentamisen keskittymistä Helsingissä. Kuva: Lauri Rotko.
Kruunuvuorenranta on yksi asuntorakentamisen keskittymistä Helsingissä. Kuva: Lauri Rotko.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailu käynnistyy12.10.2018 13:36Tiedote

Tänään starttaavassa Tukkutorin ja Teurastamon kaikille avoimessa innovaatiokilpailussa haetaan palveluiden ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja jo pidemmälle kehitettyjä ratkaisuja. Parhaille ehdotuksille myönnetään 1 000 - 50 000 euroa uusien palvelu- ja tuoteinnovaatioiden pilotointiin talven ja kevään 2019 aikana. Lisäksi innovatiivisimpien ideoiden jatkokehitystä edistetään hankkimalla tutkimusta ja lisäselvityksiä sekä järjestämällä mentorointia muun muassa kansainvälistymiseen.

5G-ilmanlaatutiedon tuottamiseen 4,6 miljoonan euron EU-rahoitus Helsingille ja Helsingin yliopistolle11.10.2018 14:09Tiedote

Helsingin kaupungin vetämä ilmanlaadun mittaamiseen ja parantamiseen liittyvä HOPE-hanke valittiin rahoitettavaksi EU:n Urban Innovative Actions (UIA) -ohjelmasta. Avointa testialustaa, kattavaa sensoridataa, verkkoteknologiaa ja suomalaista huippuosaamista hyödyntämällä hankkeessa luodaan edellytyksiä uusille palveluille ja uudelle liiketoiminnalle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 5,7 miljoonaa euroa, josta EU-tuki kattaa 4,6 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme