Asuntosäätiö

Asuntosäätiö kehittää Hyvinkään Hangonsillan asuinaluetta yhdessä A-Kruunun ja YIT Suomen kanssa

Jaa

Hyvinkään Hangonsillan 2. vaiheen kumppanuuskaavoituksen yhteistyökumppaniksi on valittu kortteli 82:n osalta Asuntosäätiön, A-Kruunu Oy:n ja YIT Suomi Oy:n yhteenliittymä. Hankkeen suunnittelijana toimii ARCO Architecture Company.

Asuntosäätiön, A-Kruunun ja YIT Suomen yhteenliittymän suunnitelmassa luodaan monimuotoinen ja arkkitehtonisesti toimiva asuinalueen ydin Hyvinkään Hangonsiltaan. Hangonsillan kortteliin rakentuu 5–6-kerroksinen nauhamainen lamellikerrostalo ja kolme pistetaloa. Taloissa on monipuolinen asuntotarjonta: asumisoikeus-, vuokra- ja omistusasuntoja.

Kortteliin tulee suojaisa ja viihtyisä sisäpiha, josta avautuu näkymiä ympäristöön. Sisäpihalta on vaivattomat reitit ympäröiville kevyen liikenteen väylille. Suunnitelmassa esitetyt ratkaisut ottavat huomioon erityisesti ilmastonmuutokseen sopeutumisen. Hankkeen rakentaminen käynnistyy arviolta vuosien 2023–2024 aikana.

Asuntosäätiö rakennuttaa kortteliin noin 50 asumisoikeusasuntoa.

– Olemme iloisia päästessämme jatkamaan Hyvinkään Hangonsillan kehittämistä. Rakennutamme hyvien kulkuyhteyksien äärelle uusia asumisoikeusasuntoja erityisesti lapsiperheiden tarpeisiin. Astreankadun asumisoikeuskohteemme kodit ovat olleet erittäin haluttuja, mikä kannusti meitä lisäämään asumisoikeuskotikantaamme Hyvinkäällä, kertoo Asuntosäätiön hankekehitysjohtaja Katariina Haigh.

A-Kruunu rakennuttaa kortteliin noin 50 ARA-vuokra-asuntoa.

– Jo Hangonsillan ensimmäisessä vaiheessa panostimme laadukkaan asuntosuunnittelun lisäksi kohteen kaupunkikuvallisiin tekijöihin. Tässä kakkosvaiheessa keskityimme näiden lisäksi erityisesti kestävän kehityksen teemoihin, joista ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen näkyvät ehdotuksessamme monipuolisesti esimerkiksi aurinkovoimaloina, määräyksiä energiatehokkaampana rakentamisena sekä hulevesi- ja viherratkaisuina, jotka myös lisäävät piha-alueen viihtyisyyttä, kertoo A-Kruunu Oy:n toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

YIT Suomi toteuttaa korttelin vapaarahoitteiset asunnot.

– YIT:n perustehtävä on rakentaa toimivia ja kestäviä koteja ja elinympäristöjä kasvavissa kaupungeissa, jotta kestävästä asumisesta ja elämisestä tulee helppoa. Hyvinkään keskustan tuntumassa sijaitseva Hangonsilta on hyvä esimerkki tästä; alueella asuminen ja liikkuminen on vaivatonta ja palvelut, kuten lukio- ja opistorakennus Kipinä löytyvät läheltä, toteaa YIT Suomi Oy:n yksikönjohtaja Mikko Lempinen.

Arkkitehtuuri sitoo alueen yhteen

– Arkkitehtuuri on rauhallisen tyylikästä ja aikaa kestävää. Harjakattomuodot luovat tunnistettavan ja omaleimaisen ilmeen alueelle. Valitut materiaalit ja värit luovat kortteliin miellyttävää ulkotilaa ja mielenkiintoisia näkymiä sekä suojaisan sisäpihan, josta on luontevat reitit ympäröiville kevyen liikenteen kulkuväylille, kertovat Arco Arhitecture Company / Aihio arkkitehdit Oy:n arkkitehdit Juha Röysä ja Marko Niittynen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asuntosäätiö
Hankekehitysjohtaja Katariina Haigh, katariina.haigh@asuntosaatio.fi, puh. 020 161 2440

A-Kruunu Oy
Toimitusjohtaja Jari Mäkimattila, jari.makimattila@a-kruunu.fi, puh. 040 755 3924

YIT Suomi Oy
Hankekehityspäällikkö Miikka Kilpinen, miikka.kilpinen@yit.fi, puh. 040 195 4077

Arco Architecture Company / Aihio Arkkitehdit Oy
Arkkitehti Marko Niittynen, marko.niittynen@aihioark.fi, puh. 040 046 2323

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 31 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asuinkorttelin yhteisöllisyyttä vauhdittavat muunneltavat yhteistilat ja sujuva tiedonkulku20.6.2022 09:35:01 EEST | Tiedote

Kaupunkiasumisen yhteisöllisyyttä edesauttavat monikäyttöiset yhteistilat, selkeät pelisäännöt sekä hyvä tiedonkulku, selviää Asuntosäätiön, Setlementtiasuntojen ja Hoasin toteuttamasta kyselystä. Yhteisöllisyyttä selvittäneessä kyselyssä nousi myös esiin, että naapureihin tutustumista ja yhteisten asioiden edistämistä helpottaisi erikseen nimetty yhteistyötä koordinoiva henkilö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme