Asuntosäätiö

Asuntosäätiöltä 91 uutta vuokra-asuntoa Espoon Finnooseen

Jaa

Asuntosäätiö aloittaa lokakuussa uuden vuokrakohteen rakennuttamisen Espoon Finnooseen. Asuntojen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2024.

Asuntosäätiön uuden vuokrakohteen rakennustyöt alkavat lokakuussa Espoon Finnoossa Hannuksenkuja 17:ssa. 13-kerroksiseen kohteeseen valmistuu 91 vuokra-asuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä viiden huoneen asuntoihin. Kaikissa asunnoissa on parveke. Asunnot ovat korkotuettuja vuokra-asuntoja, joiden asukasvalinnat perustuvat hakijoiden asunnontarpeeseen, varallisuuteen ja tuloihin.

”Hannuksenkujan uudiskohde tukee tavoitettamme kehittää kohtuuhintaisia ja kestäviä asuinympäristöjä. A-energialuokan talomme rakentuu uuden metroaseman läheisyyteen ekologiseen Finnoon kaupunginosaan, johon on suunniteltu asuntoja yhteensä 17 000 asukkaalle”, sanoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

Finnoossa rakentamista ohjaavat vähäpäästöiset ja kestävät ratkaisut muun muassa kaavoituksen ja energiankäytön osalta. Alueen rakentajilta edellytetään sitoutumista rakennusten energiatehokkuutta edistäviin ratkaisuihin, esimerkiksi rakennusten energiankäytön mittaamiseen.

Talon ylimpään kerrokseen tulee kaksi yhteissaunaa ja terassillista kerhotilaa sekä etätyöhuone. Lisäksi talossa on asuntokohtaiset irtaimistovarastot, polkupyörä-, lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarastot, pesula sekä kaksi kuivaushuonetta. Talon kivijalkaan tulee myös kaksi liiketilaa. Kohteen autopaikat sijaitsevat samaan kortteliin rakennettavassa pysäköintilaitoksessa.

Kohde valmistuu muutaman sadan metrin päähän Finnoon metroasemasta, joka aukeaa liikenteelle arviolta vuoden 2023 aikana. Metrolla pääsee Helsingin keskustaan reilussa 20 minuutissa. Finnoon palvelut painottuvat metroaseman ympäristöön ja lähistöllä sijaitsevat myös kauppakeskus Ison Omenan ja Suomenojan palvelut.

Hannuksenkuja 17:n rakentajana toimii Lujatalo Oy ja suunnittelusta on vastannut Avarrus Arkkitehdit Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 32 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asuntosäätiön rakennuttamalle asumisoikeuskohteelle erinomaiset hiilijalanjälkitulokset15.11.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Espoon Karakallioon valmistunut Asuntosäätiön asumisoikeustalo on yksi kolmen kerrostalon kokonaisuudesta, jotka kaikki ylsivät erinomaisiin hiilijalanjälkituloksiin. Tuoreet laskelmat osoittavat, että talojen elinkaaren aikaiset päästöt jäivät reilusti alle hankkeelle asetetun hiilijalanjälkitavoitteen. Hanke toteutettiin yhteistyössä Espoon Asuntojen ja NCC:n kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme