Asuntosäätiö

Asuntosäätiön ja Kierrätyskeskuksen yhteistyöstä mittavat luonnonvarojen säästöt

Jaa

Asuntosäätiö on tehnyt yhteistyötä Kierrätyskeskuksen kanssa pääkaupunkiseudulla viime syksystä asti. Asumisoikeusasuntoihin toteutettavissa viihtyvyysremonteissa uusitaan suurin osa asuntojen kodinkoneista ja vanhat koneet lahjoitetaan Kierrätyskeskukselle hyödynnettäväksi. Yhteistyön ansiosta luonnonvaroja on säästynyt jo lähes 100 000 kg.

– Uusimme viihtyvyysremonteissa kaikki kolme vuotta vanhemmat kodinkoneet. Tällä toimenpiteellä varmistamme kodinkonekantamme energiatehokkuuden. Haluamme kuitenkin toimia vastuullisesti, joten yhteistyö Kierrätyskeskuksen kanssa on oivallinen tapa kierrättää koneet mahdollisimman ekologisesti, kertoo Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori.

Käytännössä yhteistyö sujuu siten, että Kierrätyskeskus käy noutamassa remontin purkuvaiheessa vanhat laitteet työmaalta ja hyödyntää ne omien toimintamalliensa mukaisesti. Hyväkuntoisimmat koneet kunnostetaan, jolloin niiden käyttöikä pitenee. Korjauskelvottomista koneista otetaan talteen kaikki varaosiksi kelpaava ja loput ohjataan sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) valtuutetuille käsittelijöille.

Tällä hetkellä kierrätysyhteistyö on käynnissä neljällä työmaalla pääkaupunkiseudulla, ja yhteistyötä jatketaan myös tulevissa remonteissa. Maaliskuussa työmailta noudetuista kodinkoneista on otettu uudelleen käyttöön muun muassa 39 jääkaappia ja kahdeksan liettä. Muut koneet on hyödynnetty sähkö- ja elektroniikkaromuksi.

– On mahtavaa huomata miten paljon luonnonvaroja olemme säästäneet jo nyt remonteissamme. Ja sitä enemmän säästöä tulee, mitä useammalle työmaalle laajennamme yhteistyötä, Keravuori iloitsee.

Yhteistyön laajentaminen suunnitelmissa

Tilkankadun työmaalla Helsingissä on kokeiltu myös toisenlaista yhteistyötä. Taloyhtiön pihamaalle tilattiin keräysauto, jonka kyytiin asukkaat saivat tuoda käyttökuntoista pientavaraa astioista kodin tekstiileihin ja vaatteisiin. Lisäksi kyytiin kelpuutettiin kaiken kuntoiset polkupyörät ja kodin pienelektroniikka. Asukkaat olivat tyytyväisiä, että saivat siivottua turhat tavarat pois remontin tieltä. Vastaavaa yhteistyötä suunnitellaan myös muille pääkaupunkiseudun työmaille.

– Olemme alustavasti keskustelleet yhteistyön laajentamisesta myös vesikalusteiden kuten hanojen kierrätykseen, Keravuori kertoo lopuksi.

Asumisoikeusasuntojen viihtyvyysremontit parantavat asukkaiden asumisen laatua ja viihtyvyyttä. Remonteissa uusitaan muun muassa asunnon keittiöt, märkätilat ja kiintokalusteet sekä asennetaan lattioihin laminaatit ja vaihdetaan väliovet. Suurin osa 16 500 asumisoikeusasunnosta remontoidaan 2030-luvun alkuun mennessä.

Viihtyvyysremontit lisäävät asumismukavuutta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja. Asuntosäätiön tarkoituksena on ollut perustamisestaan (1951) saakka työskennellä yleisen asumistason kohottamiseksi eikä sen tarkoituksena ole välittömän voiton tai taloudellisen edun tavoittelu. Asuntosäätiön suurin tytäryhtiö Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy (Asokodit) omistaa lähes 16 500 asuntoa 31 paikkakunnalla. Konsernin toiminta perustuu jatkuvaan kehittymiseen sekä hyvien asumispalveluiden tuottamiseen yhdessä huolella valittujen kumppaneiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Esa Kankaisen blogi: Juhlavuonna tarkastelemme asumista eri teemojen kautta25.2.2021 08:00:00 EETBlogi

Asuntosäätiö täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Aloitimme juhlavuoden käynnistämällä tammikuussa artikkelisarjan, jossa käsitellään sekä yksittäisen ihmisen että koko yhteiskunnan kannalta tärkeitä teemoja. Historiamme lähtee kodin tärkeyden ymmärtämisestä, siksi aloitimme tuomalla esiin kodin merkitystä niin sosiologian, sisustamisen kuin asukkaiden näkökulmasta katsottuna.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkinta koskien isännöintialaa10.2.2021 15:30:00 EETTiedote

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on tänään 10.2.2021 kertonut isännöintialaa koskevasta kartellikokonaisuudesta. Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkinnassa olleet isännöintipalveluja tarjoavat yritykset ja Isännöintiliitto ovat sopineet viraston mukaan vuosina 2014–2017 keskenään isännöintipalvelujen hinnoista ja pyrkineet korottamaan valtakunnallisesti isännöintitoimialan hintatasoa. Asia on erittäin ikävä koko kiinteistöalalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme