Messukeskus

Ateria 18 kokoaa kuntasektorin ruoka-ammattilaiset Messukeskukseen

Jaa

Ateria 18 -tapahtuma tarjoilee ajankohtaista tietoa ja mahdollisuuden verkostoitumiseen ja keskusteluun kuntasektorilla toimivien ruoka-alan ammattilaisten kesken. Ohjelmassa on tietoa muun muassa ruokatuotannon eettisyydestä, luomuruoasta ja soten vaikutuksista ruokapalveluiden järjestämiseen. Ateria 18 järjestetään Messukeskus Siivessä Helsingissä 15.11.2018.

Vaikka monet yritykset ja julkiset ostajat tekevät työtä läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden eteen, ruuan tuotantoketjuista löytyy edelleen ihmisoikeusongelmia. Reilu kauppa ry:n vastuullisuuspäällikkö Tytti Nahi pureutuu puheenvuorossaan tähän aiheeseen ja nostaa esille ihmisoikeustyön edelläkävijöitä ruokateollisuudessa.

Vastuullisuuden lisäksi myös luomuruoka ja terveelliset valinnat ovat pinnalla alan keskusteluissa. Kokki Pipsa Hurmerinta luotsaa paneelikeskustelua, jossa pohditaan erilaisia tapoja saada luomua lisää erityisesti lasten lautasille. Keskustelemassa ovat muun muassa Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen ruokapalvelun asiantuntija Sirpa Jalovaara, Valion avainasiakaspäällikkö Anneli Heikkinen ja luomuvihannestuottaja Elina Vauhko Kalliolan luomusta. 

Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servin toimitusjohtaja Raine Nuolikoski pitää puheenvuoron otsikolla ”Sotea ja Makua odotellessa – onko mitään tehtävissä?” Hän käy läpi soteen ja ruokapalveluihin liittyviä strategisia vaihtoehtoja ja case-esimerkkejä. Sote on aiheena myös tapahtuman toisessa paneelikeskustelussa, jossa puidaan ruokapalveluiden haasteita ja mahdollisuuksia tulevassa sotessa. Paneelin vetää sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio.

Tapahtumassa jaetaan myös Vuoden Keittiöteko -palkinnot. Fredman Groupin myöntämät palkinnot luovutetaan parhaalle keittiöteolle ja yleisön suosikille. Palkinnonjaon juontavat Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä.

Puheenvuorojen ajat:

- Tytti Nahi: Ruoan tuotannon tila ja tulevaisuus – kasvussa läpinäkyvyys ja vastuullisuus  to 15.11. klo 11.05–11.30 (Sali 2)

- Pipsa Hurmerinta (pj.): Miten lisää luomua lasten lautasille –paneel
to 15.11. klo 12.20–13.10 (Sali 2)

- Raine Nuolikoski: Sotea ja makua odotellessa – onko mitään tehtävissä?
to 15.11. klo 13.30–13.50 (Sali 1)

- Sirpa Sarlio (pj.): Ruokapalvelut sotessa – haasteet ja mahdollisuudet -paneeli
to 15.11. klo 14.40–15.30 (Sali 1)

- Vuoden Keittiöteko 2018 -kilpailun palkintojen jako
to 15.11. klo 13–13.30 (Sali 1)

Tapahtuman koko ohjelma ja mukana olevat yritykset ovat nähtävillä nettisivuilla www.julkinenateria.fi

Ateria 18 on alan toimijoiden yhteinen kontaktifoorumi, jonka kävijöitä ovat kunnan ruokapalvelujohtajat, ruokapalveluiden hankinnoista vastaavat päättäjät ja ravitsemusasiantuntijat. Tapahtuma on avoinna Helsingin Messukeskuksen Siivessä torstaina 15.1.2018 klo 8.30–16. Ateria on alan ammattilaisille maksuton, kävijät voivat rekisteröityä tapahtumaan nettisivuilla www.julkinenateria.fi.  

Lisätietoja ja median akkreditoituminen: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Monipuolisen harjoittelun fysiikkalajit esillä APCONissa elokuussa20.6.2019 15:04:13 EESTTiedote

Elokuussa Messukeskuksessa järjestettävä APCON tarjoilee kattauksen eri fysiikkalajien kisoja. Toiminnallisen harjoittelun Rebel Open CF Throwdown ja Street Workout Nordic Championships -kilpailut esittelevät lajien monipuolisuutta ja tuovat Suomeen myös kansainvälisiä huippuja. APCON on pohjoismaiden suurin voimailu- ja fitness-lajien tapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019.

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme