Messukeskus

Ateria 18 kokoaa kuntasektorin ruoka-ammattilaiset Messukeskukseen

Jaa

Ateria 18 -tapahtuma tarjoilee ajankohtaista tietoa ja mahdollisuuden verkostoitumiseen ja keskusteluun kuntasektorilla toimivien ruoka-alan ammattilaisten kesken. Ohjelmassa on tietoa muun muassa ruokatuotannon eettisyydestä, luomuruoasta ja soten vaikutuksista ruokapalveluiden järjestämiseen. Ateria 18 järjestetään Messukeskus Siivessä Helsingissä 15.11.2018.

Vaikka monet yritykset ja julkiset ostajat tekevät työtä läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden eteen, ruuan tuotantoketjuista löytyy edelleen ihmisoikeusongelmia. Reilu kauppa ry:n vastuullisuuspäällikkö Tytti Nahi pureutuu puheenvuorossaan tähän aiheeseen ja nostaa esille ihmisoikeustyön edelläkävijöitä ruokateollisuudessa.

Vastuullisuuden lisäksi myös luomuruoka ja terveelliset valinnat ovat pinnalla alan keskusteluissa. Kokki Pipsa Hurmerinta luotsaa paneelikeskustelua, jossa pohditaan erilaisia tapoja saada luomua lisää erityisesti lasten lautasille. Keskustelemassa ovat muun muassa Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen ruokapalvelun asiantuntija Sirpa Jalovaara, Valion avainasiakaspäällikkö Anneli Heikkinen ja luomuvihannestuottaja Elina Vauhko Kalliolan luomusta. 

Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servin toimitusjohtaja Raine Nuolikoski pitää puheenvuoron otsikolla ”Sotea ja Makua odotellessa – onko mitään tehtävissä?” Hän käy läpi soteen ja ruokapalveluihin liittyviä strategisia vaihtoehtoja ja case-esimerkkejä. Sote on aiheena myös tapahtuman toisessa paneelikeskustelussa, jossa puidaan ruokapalveluiden haasteita ja mahdollisuuksia tulevassa sotessa. Paneelin vetää sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio.

Tapahtumassa jaetaan myös Vuoden Keittiöteko -palkinnot. Fredman Groupin myöntämät palkinnot luovutetaan parhaalle keittiöteolle ja yleisön suosikille. Palkinnonjaon juontavat Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä.

Puheenvuorojen ajat:

- Tytti Nahi: Ruoan tuotannon tila ja tulevaisuus – kasvussa läpinäkyvyys ja vastuullisuus  to 15.11. klo 11.05–11.30 (Sali 2)

- Pipsa Hurmerinta (pj.): Miten lisää luomua lasten lautasille –paneel
to 15.11. klo 12.20–13.10 (Sali 2)

- Raine Nuolikoski: Sotea ja makua odotellessa – onko mitään tehtävissä?
to 15.11. klo 13.30–13.50 (Sali 1)

- Sirpa Sarlio (pj.): Ruokapalvelut sotessa – haasteet ja mahdollisuudet -paneeli
to 15.11. klo 14.40–15.30 (Sali 1)

- Vuoden Keittiöteko 2018 -kilpailun palkintojen jako
to 15.11. klo 13–13.30 (Sali 1)

Tapahtuman koko ohjelma ja mukana olevat yritykset ovat nähtävillä nettisivuilla www.julkinenateria.fi

Ateria 18 on alan toimijoiden yhteinen kontaktifoorumi, jonka kävijöitä ovat kunnan ruokapalvelujohtajat, ruokapalveluiden hankinnoista vastaavat päättäjät ja ravitsemusasiantuntijat. Tapahtuma on avoinna Helsingin Messukeskuksen Siivessä torstaina 15.1.2018 klo 8.30–16. Ateria on alan ammattilaisille maksuton, kävijät voivat rekisteröityä tapahtumaan nettisivuilla www.julkinenateria.fi.  

Lisätietoja ja median akkreditoituminen: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maataloussektorin Innovaatiopalkinto GrainSenselle15.11.2018 13:00Tiedote

MaatalousKonemessujen yhteydessä jaettava Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron arvoinen Agri-INNO-tunnustuspalkinto on myönnetty suomalaiselle tuoteinnovaatiolle GrainSenselle. Tuote on kädessä pidettävä mittalaite, joka analysoi viljanlaadun. GrainSense on merkittävä tekninen innovaatio, joka on jo markkinoilla. Agri-INNO-palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa MaatalousKonemessujen avajaisissa 15.11. Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme