Messukeskus

Ateria 21 -tapahtumassa keskustellaan kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta

Jaa

Julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun asiantuntijoille suunnattu Ateria 21 -tapahtuma avaa ovensa Messukeskuksen Siivessä Helsingissä 2.11.2021. Erityisesti vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvät aiheet nousevat esille tapahtuman ohjelmassa.

Ateria 21 -tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.11.2021. (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Ateria 21 -tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.11.2021. (Kuva: Messukeskus Helsinki)

Ateria-messuilla kuullaan ajankohtainen katsaus julkisten ruokapalveluiden organisoimisesta ja kestävän kehityksen tilanteesta Suomessa, muissa Itämeren maissa ja maailmalla ”Julkisten ruokapalveluiden mallimaa Suomi”-puheenvuorossa. Samalla esitellään myös StratKIT-hanketta ja sen tuloksia (Innovative Strategies for Public Catering: Sustainability Toolkit across Baltic Sea Region).  

Mitä kaikkea liittyy vastuullisiin ruokapalveluhankintoihin? Aiheesta on valmistumassa opas, jossa tuodaan esille vastuullisuuden lisäksi ruokapalveluiden ja niiden tarjoaman ruoan merkitystä ja vaikuttavuutta esimerkiksi kuntastrategian sekä kestävyys- ja ravitsemustavoitteiden toteuttamisessa. Vastuullisten ruokapalveluiden oppaasta kertovat maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Auli Väänänen ja Turun kaupungin palvelupäällikkö Suvi Haukioja, jotka ovat olleet mukana myös oppaan kirjoituksesta vastanneessa asiantuntijaryhmässä.  

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on tehnyt ravitsemus- ja puhtaanapitoalalle jäsenkyselyn, jonka tuloksia kuullaan Ateria-tapahtumassa. Kyselyn vastaukset tuovat näkökulmia muun muassa työhyvinvoinnin mahdollisiin esteisiin sekä keinoihin parantaa sitä. Vuoden 2020 keväällä tehtyä kyselyä ja sen tuloksia esittelee JHL:n koulutuspoliittinen asiantuntija ja työyhteisökehittäjä Heini Wink.   

Ateria-tapahtuman ohjelmassa on puheenvuoroja myös muun muassa ruokakulttuurin tulevaisuudesta, luomuruoasta, poikkeusajan vaikutuksesta ammattikeittiöiden puhtaanapitoon ja ruoka-allergisten huomioimisesta ruokapalveluissa. Koko ohjelma ja mukana olevat yritykset ovat nähtävillä nettisivuilla www.julkinenateria.fi. Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan sähköpostitse antti.karjunen@messukeskus.com. 

Lisätietoja: Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com. 

Ateria 21 on alan toimijoiden yhteinen kontaktifoorumi, jonka kävijöitä ovat kunnan ruokapalvelujohtajat, ruokapalveluiden hankinnoista vastaavat päättäjät ja ravitsemusasiantuntijat. Tapahtuma on avoinna Helsingin Messukeskuksen Siivessä tiistaina 2.11.2021 klo 8.30–16. Tapahtuma on alan ammattilaiskävijöille maksuton, kävijät voivat rekisteröityä tapahtumaan nettisivuilla www.julkinenateria.fi.  

Avainsanat

Kuvat

Ateria 21 -tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.11.2021. (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Ateria 21 -tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 2.11.2021. (Kuva: Messukeskus Helsinki)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Turvallisuus-messuilla otetaan oppia ja hallitaan jatkuvuutta19.10.2021 14:20:41 EEST | Tiedote

Ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa 12.–13.1.2022 Helsingissä järjestettävä palo- ja pelastustoimen ammattitapahtuma Turvallisuus 2022 -messut tarjoaa arvokasta sisältöä pelastustoimen ammattilaisille. Lähes kahden vuoden tapahtumatauko tuo osastoille paljon uutuustuotteita ja vihdoinkin päästään verkostoitumaan. Ammattilaisten tiedot päivitetään ohjelmalavan esityksissä ja Road Rescue -näytöksissä.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistikorut ja suomalaisen kultasepäntaidon perinteet esillä Galleria Gao Shanissa18.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finaaliin valitut 10 sormusta ovat esillä suomalaista kultasepäntaituruutta esittelevässä näyttelyssä 20.¬–28.10.2021 Galleria Gao Shanissa, Helsingissä. Galleriassa kävijällä on mahdollisuus tutustua finalistikoruihin täydessä loistossaan. Vuoden Kaunein Sormus 2021-kilpailun yleisöäänestys on käynnissä lokakuun loppuun.

KoneAgria oli menestys - kävijämäärä kohosi lähes 15 000:een16.10.2021 17:07:13 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä on 20 % edelliskertaa suurempi. KoneAgria järjestettiin tapahtuma-alan pysähtyneisyyden jälkeen ensimmäisenä alan ammattitapahtumana.Jatkoa seuraa ensi vuonna, kun kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Farmari 2022 Mikkelissä ja lokakuussa MaatalousKonemessut 2022 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme