Atte Lassila on Suomen paras nuori kokki
Kilpailutehtävänä oli valmistaa neljän hengen menu ruokakorista, jonka sisältö ei ollut kilpailijoilla etukäteen tiedossa. Alkuruokana kilpailijoiden tuli valmistaa ahven kahdella tavalla, pääruoan raaka-aineena oli ankka. Jälkiruokana oli suomalaisittain eksoottinen ananas, jota tuli hyödyntää kolmeen eri komponenttiin. Kokonainen ahven oli kilpailijoille haasteellinen, sillä heidän tuli fileoida kala itse. Jälkiruoan kokonainen ananas antoi myös haastetta luovuudelle.
Kilpailu on erityisen haastava, sillä raaka-aineiden paljastamisen jälkeen kilpailijoilla on vain 30 minuuttia aikaa suunnitella menu. Ruoanlaittoon on varattu kolme tuntia aikaa, jonka jälkeen annokset tarjoillaan makutuomareille arvioitavaksi. Maun ja annoskokonaisuuden lisäksi kilpailussa arvioidaan keittiötyöskentelyä. Lassilan suoritus keittiössä sai erityistä kiitosta töiden organisoinnin, työpisteen siisteyden ja järjestelmällisyyden osalta. ”Keittiötekniikkaan kiinnitetään erityistä huomiota, koska sillä on suora yhteys taloudellisuuteen, makuun sekä annoksen esteettisyyteen” kertoo kilpailun johtaja, Conseiller Culinaire Commandeur ja opetusneuvos Martti Lehtinen
Suomi menestynyt hyvin MM- kilpailuissa
Lassilalla alkaa nyt valmistautuminen syyskuussa järjestettäviin nuorten ammattilaisten maailmanmestaruuskilpailuihin. Viime vuonna Suomen edustaja Laura Virolainen voitti kilpailuissa MM-hopeaa. Aiemmin maailmanmestaruuskilpailun on voittanut Arto Rastas vuonna 2005 ja Lasse Koistinen vuonna 2009.
”Kilpailut kehittävät nuorten itsevarmuutta ja luovat erinomaista pohjaa menestyksekkäälle uralle” Martti Lehtinen kertoo kilpailujen merkittävyydestä. Tämän vuoden suomen mestarin Atte Lassilan työskentely oli vakaata ja harkittua mutta samalla luovaa ja huomattavan ammattitaitoista. Uskon, että hänestä tulemme vielä kuulemaan” Lehtinen kuvaa voittajaa. Toiselle sijalle kilpailussa ylsi Arttu Parviainen Loimaalta ja kolmannen sijan saavutti Helsingissä Ravintola Lyonissa työskentelevä Mikko Pynnönen.
Voiton myötä Lassilalla avautui myös mahdollisuus osallistua huippuvalmennukseen. Suomen keittiömestarit palkitsivat voittajan kahdella valmennusviikonlopulla, jolloin hän pääsee harjoittelemaan yhdessä Suomen kokkimaajoukkueen kanssa. Valmennus sisältää sekä kylmän- että lämpimän keittiön harjoitusta.
Vuoden 2016 nuorten kokkien SM-kilpailu pidettiin Raision seudun koulutuskuntayhtymä Rasekossa. Kilpailu on suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseurs, järjestämä. Kilpailun tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia kehittämään ammattitaitoaan. Kilpailu pyrkii lisäksi kehittämään, ylläpitämään ja vaalimaan Suomalaisen keittiön perinteitä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Martti Lehtinen
Conseiller culinare
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.