Attendo

Attendo aloittaa yhteistyön Queen Silvia Nursing Award -stipendiohjelman kanssa 

Jaa

Queen Silvia Nursing Award -stipendiohjelma palkitsee innovatiivisia sairaanhoitajaopiskelijoita heidän ideoistaan ikääntyneiden ja muistisairaiden ihmisten elämänlaadun parantamiseksi sekä hoivan kehittämiseksi. Tänä vuonna stipendiä voivat hakea opiskelijoiden lisäksi myös työelämässä olevat sairaanhoitajat.

Queen Silvia Nursing Award on vuosittain jaettava stipendi, joka sai alkunsa Ruotsissa vuonna 2013. Ohjelma tuotiin Suomeen vuonna 2014 silloisen sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon toimesta. Tähän mennessä Suomessa on palkittu kuusi stipendiaattia, joista tuoreimpana Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelija Janina Viitasaari vuonna 2019.

Stipendiohjelma pureutuu yhteen tulevaisuuden suurista haasteista: väestön ikääntymiseen ja erityisesti ikääntyneiden ja muistisairaiden ihmisten laadukkaan hoivan tarpeeseen. Ohjelma kannustaa hoitajia jakamaan ideansa alan kehittämiseksi sekä edistää ja korostaa ammattiosaamista hoitoalalla.  

“Olemme hyvin iloisia voidessamme nostaa esiin lahjakkaita, innovatiivisia hoitajia yhdessä Queen Silvia Nursing Awardin kanssaKoska olemme yksi suurimmista hoitajien työnantajista Suomessanäemme päivittäin heidän arvonsa ja mahdollisuutensa alan kehittämisessä. Haluammekin nyt kannustaa sekä opiskelevia että jo työssäkäyviä hoitajia jakamaan ideansa ja parhaat käytäntönsä”, sanoo  Attendo Suomen toimitusjohtaja Virpi Holmqvist. 

“Väestön ikääntyminen haastaa meidät yhteiskuntana kehittämään hoivaa innovatiivisilla tavoilla. Ihmisten väliset kohtaamiset ovat korvaamaton osa hoivaa, mutta on kuitenkin monia tapoja, joilla asiakkaiden hyvinvointia voidaan niiden lisäksi vahvistaa. Odotamme, että pääsemme tuomaan näitä tapoja esiin Queen Silvia Nursing Awardin yhteistyökumppanina Suomessa”, Holmqvist jatkaa. 

Vuoden 2020 painotus koronaviruksessa 

Aiempina vuosina erityisesti sairaanhoitajaopiskelijoille suunnatussa stipendiohjelmassa on haettu ideoita ikääntyneiden ja muistisairaiden ihmisten elämänlaadun parantamiseen sekä hoivan kehittämiseen. Tänä vuonna stipendiohjelma avataan myös työelämässä oleville sairaanhoitajille. 

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi stipendiohjelma keskittyy tänä vuonna hakemaan luovia ratkaisuja hoivaympäristöihin korona-aikana. Ehdotukset voivat olla hyviksi todettuja käytäntöjä tai vasta ajatuksen tasolla olevia ideoita. Hakuaika alkaa tänä vuonna 1. syyskuuta, ja stipendi jaetaan Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Liettuassa ja Puolassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt pyydämme ystävällisesti osoittamaan viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvelle: p. 044 596 5549 tai ilona.sammaljarvi@attendo.fi.

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Kallionsydämen toimintavastuu siirtyy Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle9.4.2020 11:58:25 EESTTiedote

Kiuruvedellä sijaitsevan ikäihmisten hoivakoti Attendo Kallionsydämen toimintavastuu siirtyy Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle 9.4.2020. Kallionsydämessä on ollut erittäin vakava koronavirusepidemia, jossa on menehtynyt yhdeksän asukasta. Attendo ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä haluavat päätöksellä varmistaa, että Kallionsydämen asukkaat saavat tarvitsemansa vaativan sairaanhoidon hoivakotiin.

Attendo jatkaa Kirkkopuiston toimintaa Valviran päätöksellä4.12.2019 14:15:09 EETTiedote

Attendo, Valvira, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Oulunkaaren kuntayhtymä ovat sopineet, että Attendo jatkaa ikäihmisten hoivakoti Kirkkopuiston toimintaa Utajärvellä 16.12. alkaen. Toiminta keskeytettiin viime keväänä Valviran päätöksellä, mutta nyt valvontaviranomainen katsoo, että tehtyjen toimenpiteiden johdosta hoivakodin toiminta voidaan siirtää takaisin Attendolle. Siirtymä ei vaikuta asukkaiden tai henkilöstön arkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme