Attendo

Attendo investoi Kuopioon: yli 130 uutta asukaspaikkaa ikäihmisille ja kehitysvammaisille

Jaa

Kuopiossa on aloitettu rakennustyöt neljässä Attendon uudessa kohteessa. Kohteista kaksi tarjoavat asumispalveluita senioreille ja kaksi kehitysvammaisille ihmisille. Vuoden 2019 aikana valmistuvat hoivakodit tarjoavat yli 130 asuntoa ja luovat yhteensä 70–80 uutta hoitoalan työpaikkaa Kuopioon. Rakennushankkeiden työllisyysvaikutus on noin 340 henkilötyövuotta.

Attendon seniorikoti avautuu Kuopion Porttiin, joka nousee Puutarhakadulle kaupungin ydinkeskustaan.
Attendon seniorikoti avautuu Kuopion Porttiin, joka nousee Puutarhakadulle kaupungin ydinkeskustaan.

Kuopion ydinkeskustassa on alkanut suuri tornitalohanke, Kuopion Portti, jonka ensimmäisessä rakennusvaiheessa valmistuu seniorikoti ikääntyneille. Kohteeseen tulee yhteensä 66 asuntoa, joista 31 on tehostetun palveluasumisen paikkoja ja 35 kevyemmän palveluasumisen seniorikoteja. Kuopion Portti rakentuu keskeiselle paikalle rautatieaseman viereen Puutarhakadulle. Attendolle käyttöön tulevien tilojen rakennuttaja on Suomen Hoivatilat Oy ja urakoitsija Lapti Oy.

Näkinpolulle Saaristokaupunkiin valmistuu 46-paikkainen hoivakoti, joka on suunnattu ensisijaisesti muistisairaille ja paljon tukea tarvitseville ikäihmisille. Rauhalliseen ympäristöön valmistuvan hoivakodin rakennuttajana toimii Avain Rakennuttajat Oy ja urakoitsijana Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy.

”Kuopio on Pohjois-Savossa meille hyvin tärkeä alue, jossa tarve erilaisille asumispalveluille kasvaa vauhdilla. Tarjoamalla monimuotoisia ja asukaslähtöisiä asumispalveluja oikea-aikaisesti voidaan säästää merkittävästi yhteiskunnan sosiaali- ja terveydenhuollon menoissa. Lisääntyvän tarjonnan myötä myös kilpailu kiristyy, jolloin myös palvelujen käyttäjät hyötyvät edullisemmista hinnoista ja lisääntyneestä valinnanvapaudesta”, kertoo Attendon hoivapalveluiden myyntijohtaja Alex Gullichsen.

Attendon aluejohtaja Anne Flinkille Kuopio ja paikallisten ikäihmisten tarpeet ovat tuttuja: ”Kuopion alueen ikäihmisiltä on tullut runsaasti kyselyitä erimuotoisista asumis- ja palveluratkaisuista. Esimerkiksi Attendo Männistön Sydämessä ikäihmisiä on ilahduttanut se, että tarjoamme erikokoisia ja eritasoisesti varustettuja asuntoja ja palvelupaketteja kunkin asiakkaan henkilökohtaiset tarpeet ja toiveet huomioiden.”

”Kuten Attendo Männistön Sydän, myös tulevat ikäihmisten kohteemme huomioivat asukkaiden lisäksi naapuruston ikäihmiset. He ovat tervetulleita vierailemaan yksiköissämme, piipahtamaan vaikka lounaalla tai osallistumaan harrastetoimintoihin”, Flink kuvaa.

Ikäihmisten palvelukotien lisäksi Kuopioon valmistuu kaksi kehitysvammaisten ihmisten palvelukotia vierekkäisille tonteille. Leväsen Tuuttikujalle rakentuvista kodeista toinen on suunnattu aikuisille ja toinen nuorille. Nuorille avautuva kohde on 7-paikkainen pienryhmäkoti. Aikuisille suunnatussa palvelukodissa on 15 autetun asumisen paikkaa, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoivaa kehitysvammaisille ihmisille. Molempien kohteiden urakoitsijana toimii Mediset Hoivarakentajat Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alex Gullichsen
Myyntijohtaja, Attendo Hoivapalvelut
p. 044 494 2139
alex.gullichsen@attendo.fi

Anne Flink
Aluejohtaja, Attendo Hoivapalvelut Itä- ja Keski-Suomi
p. 050 538 9010
anne.flink@attendo.fi

Kuvat

Attendon seniorikoti avautuu Kuopion Porttiin, joka nousee Puutarhakadulle kaupungin ydinkeskustaan.
Attendon seniorikoti avautuu Kuopion Porttiin, joka nousee Puutarhakadulle kaupungin ydinkeskustaan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendo Pelimannin toiminta keskeytetty väliaikaisesti – korjaavat toimenpiteet on jo aloitettu8.2.2019 22:44:19Tiedote

Länsi-Suomen aluehallintovirasto on antanut tänään 8.2.2019 päätöksen, jolla Attendo Pelimannin toiminta on väliaikaisesti keskeytetty. Asukkaat jäävät Attendo Pelimanniin siten, että Kuussote-kuntayhtymä vastaa toistaiseksi toiminnasta ja Attendo vuokraa koko henkilöstön kuntayhtymän käyttöön. Lisähenkilöstöä vuokrataan tarvittaessa myös Kuusiolinna Terveys Oy:ltä, jonka alihankkijana Attendo on toiminut. Korjaavat toimenpiteet on käynnistetty ja Attendo pyytää anteeksi virheitä toiminnassaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme