Attendo

Attendo ja Kalajoen kaupunki yhteistyöhön nykyaikaisen seniorikodin rakentamisessa Kalajoelle

Jaa

Attendo ja Kalajoen kaupunki ovat sopineet 50-paikkaisen seniorikodin rakentamisesta. Uusi seniorikoti nousee keskeiselle paikalle terveysaseman lähelle. Valmistuttuaan seniorikoti tarjoaa arviolta 30 uutta hoiva-alan työpaikkaa. Kohde valmistuu talven 2019–2020 aikana.

Attendo rakentaa Kalajoen terveyskeskuksen läheisyyteen, Papinpolun ja Planssintien kulmaan, seniorikodin, joka tarjoaa tehostettua palveluasumista sekä asuntoja kevyempää tukea tarvitseville ikäihmisille. Seniorikodin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi talvena ja sen odotetaan valmistuvan talven 2019–2020 aikana.

Kohteeseen valmistuu 30 tehostetun palveluasumisen paikkaa ja 20 asuntoa kevyempää tukea tarvitseville ikäihmisille. Kalajoella ei ole entuudestaan tarjolla senioriasumispalveluita.

”Olemme iloisia hankkeen käynnistymisestä. Seniorikoti tuo kaivattuja uusia asumisen vaihtoehtoja ikäihmisille Kalajoelle. Lisäksi tehostetun palveluasumisen osalta saamme lisäpaikkoja, jolloin kaikki tarvitsevat voivat asua omalla kotipaikkakunnallaan”, sanoo Kalajoen kaupungin hyvinvointipalvelujohtaja Anne Mäki-Leppilampi.

Attendon aluejohtaja Minna Hirvaskoski kuvaa rakennettavan seniorikodin vastaavan hyvin kalajokisten ikäihmisten tarpeisiin.

”Erilaisia asumispalveluita tarjoava seniorikoti mahdollistaa sen, ettei tutusta pihapiiristä tarvitse muuttaa, vaikka tuen tarve kasvaa”, Hirvaskoski sanoo.

Investoinnin arvo on noin 7 miljoonaa euroa. Seniorikotia on mahdollista laajentaa jatkossa. Attendo ja Kalajoki ovat alustavasti keskustelleet mahdollisuudesta rakentaa tontille vielä 20 asukaspaikkaa lisää nyt rakentuvien 50 paikan lisäksi. Valmistuvaan seniorikotiin pääsee asukkaaksi palvelusetelillä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anne Mäki-Leppilampi
Hyvinvointipalvelujohtaja, Kalajoen kaupunki
p. 044 469 1546
anne.maki-leppilampi@kalajoki.fi

Minna Hirvaskoski
Aluejohtaja, Attendo
p. 045 138 0933
minna.hirvaskoski@attendo.fi

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendo keskeyttää tehostetun palveluasumisen hoivakoti Vänrikissä toistaiseksi12.3.2019 15:15:48 EETTiedote

Attendo on päättänyt keskeyttää tehostetun palveluasumisen toiminnan Siilinjärvellä sijaitsevan ikäihmisten hoivakoti Vänrikissä henkilöstöpulan takia. Järjestelystä on sovittu yhdessä Siilinjärven kunnan ja Kuopion kaupungin kanssa, joiden asumisyksiköihin tehostetun palveluasumisen asukkaat siirtyvät hallitusti. Hoivakodissa on lisäksi kevyemmän tuen tarpeessa olevia asukkaita, joiden osalta arki Vänrikissä jatkuu normaalisti.

Attendo Pelimannin toiminta keskeytetty väliaikaisesti – korjaavat toimenpiteet on jo aloitettu8.2.2019 22:44:19 EETTiedote

Länsi-Suomen aluehallintovirasto on antanut tänään 8.2.2019 päätöksen, jolla Attendo Pelimannin toiminta on väliaikaisesti keskeytetty. Asukkaat jäävät Attendo Pelimanniin siten, että Kuussote-kuntayhtymä vastaa toistaiseksi toiminnasta ja Attendo vuokraa koko henkilöstön kuntayhtymän käyttöön. Lisähenkilöstöä vuokrataan tarvittaessa myös Kuusiolinna Terveys Oy:ltä, jonka alihankkijana Attendo on toiminut. Korjaavat toimenpiteet on käynnistetty ja Attendo pyytää anteeksi virheitä toiminnassaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme