Attendo

Attendo kehittää toimintaansa vahvistaakseen edelleen hoivakotiensa hoivan laatua, työhyvinvointia ja asiakaskokemusta

Jaa

Attendo on aloittanut laajan vastuullisuusohjelman, jonka tavoitteina ovat hoivakotien henkilökunnan työhyvinvoinnin parantaminen, asukkaiden hoivan laadun jatkuva parantaminen ja vuorovaikutuksen vahvistaminen sidosryhmien kanssa.

Attendon vastuullisuusohjelma vuodelle 2019 perustuu keskeisiltä sidosryhmiltä, henkilöstön huolenilmasuista ja viranomaistarkastuksista saatuun palautteeseen ikäihmisten hoivakotien tämänhetkisistä olennaisista kehitystarpeista.

”Olemme ottaneet opiksi saamastamme ja huolellisesti analysoimastamme palautteesta. Siksi olemme käynnistäneet mittavan vastuullisuusohjelman tavoitteellisine kehitystoimenpiteineen. Haluamme, että Attendo on hyvä työpaikka attendolaisille ja ikäihmisten hoivakotimme paras loppuelämän koti asukkaillemme”, Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen sanoo.

Attendon vastuullisuusohjelma rakentuu toimenpiteistä, jotka on ryhmitelty kolmeen osa-alueeseen: hoivatyön sujuvoittaminen, toiminnan ja osaamisen kehittäminen sekä viestintä ja vastuullisuus.

  • Hoivahenkilöstön aikaa vapautetaan hoivatyöhön lisäämällä henkilöstöä hoitotyön kehittämiseen, avustaviin tehtäviin ja rekrytointiin. Vakinaisten ja täysaikaisten työsuhteiden sekä vakituisten sijaisten määrää lisätään. Henkilöstön palkkaamista nopeutetaan myös työkaluja ja prosesseja kehittämällä.
  • Toiminnan laatua kehitetään lääkehoidon toimintatapoja ja järjestelmiä parantamalla ja auditoimalla, yksikkökohtaisten omavalvontasuunnitelmien kehittämisellä ja panostamalla henkilöstön osaamiseen ja koulutukseen. Jatkossa asukkaiden raskashoitoisuutta arvioidaan tarkemmin ja palvelun tilaajan kanssa sovitaan hyvään hoitoon tarvittavasta hoitajamitoituksesta ja sen muutoksista.
  • Viestinnän kehittämisellä yhtiön toiminta tehdään läpinäkyväksi ja sidosryhmäyhteistyöllä vahvistetaan vuorovaikutusta muun muassa hoivakotien asukkaiden omaisten ja muiden sidosryhmien kanssa. Keskeisiä kehityskohteita ovat myös työyhteisöviestintä ja henkilöstön osallistaminen sekä yhteiskuntavastuun periaatteet, käytänteet ja raportointi.

”Keskeisimmät seuraamamme vastuullisuuden tunnusluvut ovat henkilöstön ja asukkaiden tyytyväisyys. Syksyllä 2018 tehdyssä tutkimuksessa hoivakotien asukkaiden tyytyväisyys oli 4,2 ja henkilöstön työssä viihtyminen 3,9 asteikolla yhdestä viiteen. Vastuullisuusohjelman edistymän ja toteuman sekä tunnuslukujen kehityksen julkaisemme nettisivuillamme.” Attendon yhteiskuntavastuusta vastaava johtaja Anna Lehtiranta sanoo.

Attendo on kirjannut työsopimuksiin velvoitteen epäkohtien ilmoittamisesta. Sekä henkilöstön että muiden sidosryhmien käytössä on kanavia, joissa huolenilmaisuja voi antaa myös nimettömänä.

Attendon vuoden 2019 vastuullisuusohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan yhtiön nettisivuilla.

Attendo-konsernin tiedote kehitystoimenpiteiden taloudellisista vaikutuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Lehtiranta, johtaja, sidosryhmäsuhteet ja yhteiskuntavastuu, puh: 050 597 4820

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Kallionsydämen toimintavastuu siirtyy Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle9.4.2020 11:58:25 EESTTiedote

Kiuruvedellä sijaitsevan ikäihmisten hoivakoti Attendo Kallionsydämen toimintavastuu siirtyy Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle 9.4.2020. Kallionsydämessä on ollut erittäin vakava koronavirusepidemia, jossa on menehtynyt yhdeksän asukasta. Attendo ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä haluavat päätöksellä varmistaa, että Kallionsydämen asukkaat saavat tarvitsemansa vaativan sairaanhoidon hoivakotiin.

Attendo jatkaa Kirkkopuiston toimintaa Valviran päätöksellä4.12.2019 14:15:09 EETTiedote

Attendo, Valvira, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Oulunkaaren kuntayhtymä ovat sopineet, että Attendo jatkaa ikäihmisten hoivakoti Kirkkopuiston toimintaa Utajärvellä 16.12. alkaen. Toiminta keskeytettiin viime keväänä Valviran päätöksellä, mutta nyt valvontaviranomainen katsoo, että tehtyjen toimenpiteiden johdosta hoivakodin toiminta voidaan siirtää takaisin Attendolle. Siirtymä ei vaikuta asukkaiden tai henkilöstön arkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme