Attendo

Attendo Suomen vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin tulos: ennätyssuuret sairauspoissaolot heikensivät tulosta

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 6. toukokuuta vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin (Q1) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/

Hoiva-alan vaikea henkilöstöpula, omikron-virusmuunnoksesta johtuva sairauspoissaolojen ennätyksellisen suuri määrä ja kasvava inflaatio Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan johtuen rasittivat Attendo Suomen ensimmäisen vuosineljänneksen tulosta. 

Attendo Suomen vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin liikevaihto kasvoi 12,1% ollen 178,9 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli -1,7 miljoonaa euroa. Liiketulos heikkeni edellisvuoden (0,2) vertailuajankohtaan nähden. 

Attendo Suomen Q1/2022 luvut (suluissa Q1/2021 luvut):

  • Liikevaihto 178,9 miljoonaa euroa (159,6 m€) 
  • Liikevaihdon kasvu 12,1% 
  • Oikaistu liiketulos -1,7 miljoonaa euroa (0,2 m€)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali -1,0 % (0,1%) 

Hoivapaikoista on Suomessa iso kysyntä, mutta henkilöstöpulan vuoksi emme ole voineet ottaa uusia asukkaita niin paljon kuin haluaisimme.Keskimääräinen käyttöasteemme laski ensimmäisellä neljänneksellä hieman ja oli 85 (86).

Vuoden alkupuoliskolla omikron-virusmuunnoksen voimakas leviäminen nosti sairauspoissaolojen määrän ennätystasolle ja vaikeutti sijaisten löytämistä. Samaan aikaan vuoden 2022 alussa viranomaisvaatimukset muuttuivat, kun henkilöstömitoitus nousi 0,6:een. 

On todennäköistä, että omikronin vaikutukset näkyvät myös vuoden toisella vuosineljänneksellä. Ajanjaksolla joudumme myös ratkaisemaan kesärekrytoinnin isot haasteet. Vuotta 2023 koskevat neuvottelut tilaajien kanssa ovat alkaneet. Tavoitteenamme on saavuttaa Suomessa kestävä hintataso, jolla voimme tuottaa laadukasta hoivaa vastuullisesti myös jatkossa. 

Teemme Attendo Suomessa ja yhteistyöverkostoissamme paljon töitä sen eteen, että saamme tulevalle kesälle tarpeeksi työntekijöitä sekä täytettyä meille asetetut viranomaisvelvoitteet eli ensi vuonna 0,7:ään nousevan henkilöstömitoituksen vaatimukset. Olemme koonneet ratkaisuehdotuksemme omalle nettisivulle www.attendo.fi/nollaseiska. Olemme myös selkeyttäneet urapolkuja ja uudistaneet koulutus- ja perehdytysmallejamme.  Vuosineljänneksen päättymisen jälkeen ostimme kansainvälisen rekrytointiyrityksen Silkkitien. Yritysoston myötä Attendolla on paremmat mahdollisuudet rekrytoida työntekijöitä kansainvälisesti. 

Talousjohtaja Henna Plitin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan Attendon viestintään viestinta (at) attendo.fi tai p. 044 407 2011 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Uudenmaan Seniorikotien hoivakodit muuttuvat Attendo-kodeiksi13.5.2022 11:45:27 EEST | Tiedote

Hoivatyön perusarkeen muutoksella on hyvin vähän vaikutuksia. Uudenmaan Seniorikodit on tuottanut hoivapalveluja ikääntyneille yhdessätoista hoivakodissa osana Attendoa nyt runsaan vuoden ajan. Molempien yhtiöiden työntekijöillä on vankka kokemus ikäihmisten hoivasta ja vahva tahtotila kehittää sitä entistä paremmaksi. Syyskuusta 2022 lähtien Uudenmaan Seniorikotien hoivakodit jatkavat toimintaansa Attendo-koteina.

Henkilöstöpalvelu Silkkitie on nyt osa Attendoa4.4.2022 14:05:20 EEST | Tiedote

Vakava osaajapula kuormittaa työyhteisöjä laajalti hoiva-alan työpaikoilla Suomessa. Henkilöstöpulaan on olemassa useita ratkaisuja, joista yksi on kansainvälisen rekrytoinnin sujuvoittaminen ja lisääminen. Attendo on 1.4.2022 solminut yrityskaupan, jonka myötä arvostettuja ja pidettyjä työkavereita Filippiineiltä myös Attendolle rekrytoinut ja kouluttanut Henkilöstöpalvelu Silkkitie Oy on nyt Attendon tytäryhtiö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme