Attendo

Attendo Suomen vuoden 2022 toisen kvartaalin tulos: haasteellinen työvoimatilanne ja korkeat henkilöstökustannukset vaikuttivat tulokseen negatiivisesti

Jaa
Attendo-konserni on julkaissut tänään 21. heinäkuuta vuoden 2022 toisen kvartaalin (Q2) tuloksen. Hoiva-alalla vallitseva henkilöstöpula ja henkilöstön suuri vaihtuvuus yhdessä korkean inflaation kanssa heikensivät Attendo Suomen tulosta toisella vuosineljänneksellä.

Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/

Attendo Suomen vuoden 2022 toisen kvartaalin liikevaihto kasvoi 7,9 % ollen 182,8 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli -7,1 miljoonaa euroa.

Attendo Suomen Q2/2022 luvut: (suluissa Q2 2021 luvut)

  • Liikevaihto 182,8 miljoonaa euroa (169,4 milj. €)
  • Liikevaihdon kasvu 7,9 %
  • Oikaistu liikevoitto -7,1 miljoonaa euroa (0,0 milj. €)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali -3,9 % (0,0 %)

Attendo Suomen vuoden 2022 kumulatiivinen (tammi–kesäkuu) liikevaihto kasvoi 9,9 % ollen 361,7 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli -8,8 miljoonaa euroa/-2,4 %. Liikevoitto heikentyi merkittävästi edellisvuoden (0,2 milj. €/0,0 %) vertailuajankohtaan nähden.

Neuvottelemme kuluvan vuoden 2022 aikana tilaajiemme kanssa uudelleen lähes kaikki ikäihmisen ympärivuorokautiseen palveluasumiseen liittyvät sopimukset. Varaudumme näin henkilöstömitoituksen viimeisen vaiheen toteutumiseen huhtikuussa 2023. Nämä neuvottelut ovat erittäin tärkeitä Attendo Suomen kannattavuuden kannalta ja ne ovat jo hyvässä vauhdissa. Kuluneen vuosineljänneksen aikana saimme päätökseen neuvottelut, jotka vastasivat noin 20 prosenttia ikäihmisten sopimusvolyymista Suomessa vuodelle 2023. Olemme saavuttaneet näissä neuvotteluissa keskimäärin noin 30 prosentin hinnankorotuksen, jonka uskomme riittävän pitkän aikavälin kestävän toiminnan varmistamiseksi Suomessa vuodesta 2023 alkaen, kuitenkin haasteellisen osaajapulan jatkuessa.

Hoiva-alan toimijat ovat tehneet aktiivisesti töitä saadakseen poliitikot ja kansalaiset ymmärtämään vanhuspalvelulain seuraukset. Tietoisuus on selvästi lisääntynyt ja viranomaiset ja poliitikot ovat pyrkineet löytämään ratkaisuja siihen, että hoivapalvelujen tuottajilla olisi paremmat edellytykset tehtäviensä hoitamiseen. Aluehallintoviranomaisen ja Valviran tekemä muutos hoivakotien hoiva-avustajien määrässä oli hyvä alku ja askel oikeaan suuntaan. Muutos tuo joustavuutta ja voimme jatkossa rekrytoida ihmisiä monenlaisilla taustoilla ja näin täyttää henkilöstövaatimukset helpommin.

Mahdolliset haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan Attendon viestintään viestinta (at) attendo.fi tai puhelimitse p. 044 407 2011.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Onnettomuus johti asukkaamme menehtymiseen Attendo-kodissa1.12.2022 18:00:48 EET | Tiedote

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella sijaitsevassa Attendo-kodissa on tapahtunut onnettomuus, jonka seurauksena iäkäs asukkaamme menehtyi. Olemme hyvin surullisia tästä erittäin poikkeuksellisesta tapahtumasta, ja otamme osaa menehtyneen asukkaan omaisten suruun. Tapahtumat ovat järkyttäneet työntekijöitämme. Heille on tarjottu onnettomuuden jälkeen apua ja tukea. Olemme esittäneet surunvalittelumme omaisille ja keskustelleet onnettomuudesta heidän kanssaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme