Attendo

Attendo Suomen vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin tulos: käänne parempaan vaikean vuoden jälkeen

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 26. huhtikuuta vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin (Q1) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/.

Attendon Suomen tuloksessa tapahtui selkeä käänne positiivisempaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Tulos parani suhteessa edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan erityisesti hinnankorotusten ja positiivisesti kehittyneen asiakasmyynnin ansiosta. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Attendo Suomen hinnat nousivat keskimäärin 12 prosenttia kokonaisliikevaihdosta. Henkilöstökustannuksia nosti valmistautuminen huhtikuun alussa nousseeseen henkilöstömitoitukseen, mutta ylityökustannukset ja sairauspoissaolojen määrä laskivat edellisvuodesta.

Attendo Suomen vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin liikevaihto kasvoi 17,5 % ollen 210,1 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 6,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto parani selvästi edellisvuoden (-1,7 miljoonaa euroa) vertailuajankohtaan nähden.

Attendo Suomen Q1/2023 luvut (suluissa Q1 2022 luvut):

Liikevaihto 210,1 miljoonaa euroa (178,9)
Liikevaihdon kasvu 17,5 % (12,1)
Oikaistu liikevoitto 6,5 miljoonaa (-1,7)
Oikaistu liikevoittomarginaali 3,1 % (-1,0)

Ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoitusvaatimus on noussut viime vuosina asteittain. Huhtikuun 2023 alussa mitoitus nousi 0,60:sta 0,65:een työntekijään asukasta kohden. Henkilöstötarpeen ja kustannusten kasvuun on Attendolla valmistauduttu yli vuoden ajan. Tähän liittyvät sopimusneuvottelut saatiin päätökseen alkuvuoden 2023 aikana aiemmin asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Ikäihmisten asumispalveluissa huhtikuussa voimaan astuvien hintojen arvioidaan nostavan Attendo Suomen kokonaisliikevaihtoa 6-7 prosenttia, kulut nousevat hieman vähemmän.

– Koko toimialan toiminnan edellytykset ovat usean vuoden ajan olleet kestämättömät. Nyt neuvotellut uudet sopimukset luovat pohjan aiempaa kestävämmälle liiketoiminnalle, sanoo Attendo Suomen talousjohtaja Joonas Sakki.

Tuloksessa tapahtuneen lupaavan käännöksen taustalla on myös työ henkilöstön työssä viihtymisen ja sitoutumisen eteen. Viimeisen vuoden aikana Attendo Suomi on uudistanut työntekijöiden perehdytysohjelman, monipuolistanut sisäisen koulutuksen tarjontaa ja lisännyt esihenkilöille johtamisvalmennusta. Kaikilla Attendon noin 16 000 työntekijällä on mahdollisuus luoda itselleen oma urapolku kouluttautumalla erilaisiin työ- ja vastuutehtäviin ja laajentaa omaa osaamista nykyisen roolin sisällä. Parannamme ja harjoittelemme yhdessä palaute- ja vuorovaikutustaitojamme asiakaskokemuksen valmennuksissa.

Uskomme Attendolla voimakkaasti siihen, että henkilökuntaamme aktiivisesti kouluttamalla ja valmentamalla pystymme täyttämään lupauksemme asukkaidemme hyvästä hoivasta sekä pärjäämme kilpailussa työvoimasta.

*Attendo konsernin pörssitiedotteessa luvut on ilmoitettu Ruotsin kruunuissa, ja mahdolliset kurssimuutokset voivat vaikuttaa euromääräisten lukujen ja muutosten vertailtavuuteen.

Talousjohtaja Joonas Sakin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan viestintäjohtaja Marjaana Kiviojan kautta, marjaana.kivioja (at) attendo.fi tai p. 0400 773 181.

Tietoja julkaisijasta

Attendo - johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja Pohjoismaissa

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten asumis- ja hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Attendo tarjoaa palveluita niitä tarvitseville elämänkaaren eri vaiheissa. Attendo-kodeissa asuu lastensuojelun asiakkaita, kehitysvammaisia ja vammautuneita, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia sekä ikäihmisiä. Tuotamme lisäksi terapia- ja kotihoidon palveluita.

Attendolla työskentelee noin 13 000 ja Attendo-kodeissa asuu noin 10 000 ihmistä. Attendo-koteja on yli 400 Hangosta Ivaloon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 597 milj. euroa. Pohjoismaissa Attendolla on yhteensä 24 000 työntekijää yli 700 Attendo-kodissa. Konsernin liikevaihto oli 1,2 mrd euroa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Onnettomuus johti asukkaamme menehtymiseen Attendo-kodissa1.12.2022 18:00:48 EET | Tiedote

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten alueella sijaitsevassa Attendo-kodissa on tapahtunut onnettomuus, jonka seurauksena iäkäs asukkaamme menehtyi. Olemme hyvin surullisia tästä erittäin poikkeuksellisesta tapahtumasta, ja otamme osaa menehtyneen asukkaan omaisten suruun. Tapahtumat ovat järkyttäneet työntekijöitämme. Heille on tarjottu onnettomuuden jälkeen apua ja tukea. Olemme esittäneet surunvalittelumme omaisille ja keskustelleet onnettomuudesta heidän kanssaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme