Attendo

Attendon ja Muistiliiton yhteistyö vahvistaa hoivakotien henkilöstön kohtaamistaitoja

Jaa
Attendo Suomi ja Muistiliitto ovat käynnistäneet yhteistyön, joka tarjoaa mahdollisuuden syventää ikäihmisten kanssa työskentelevien attendolaisten osaamista muistisairaan ja tämän läheisen kohtaamisesta ja hyvästä hoidosta. Yhteistyö tuo Muistiliiton osaamisen, ammattitaidon ja materiaalit attendolaisten saataville.

– Kolme neljästä hoivakodissa asuvasta iäkkäästä ihmisestä sairastaa muistisairautta. On erittäin tärkeää, että henkilöstöllä on osaamista kohdata sekä asukas että hänen läheisensä. Muistiliiton kehittämää Hyvän hoidon kriteeristöä on vuosien aikanahyödynnetty monissa hoivayksiköissä eri puolilla maata, sanoo Muistiliiton toiminnanjohtaja Katariina Suomu. 

– Hienoa, että nyt voimme jatkaa työtä Attendon kanssa, Suomu sanoo. 

Attendo-kodeissa eri puolilla Suomeaasuvista 12 000 asukkaasta suurin osa on ikääntyneitä ja heistä monella on muistisairaus.On asukkaiden ja heidän läheistensä etu, että mahdollisimman monet paikalliset toimijat tekevät yhteistyötä ja tukevat toinen toisiaan. 

– On upeaa saada hyödyntää Muistiliiton asiantuntemusta ja osaamista. Muistiliitolla on pitkät perinteet myös läheisten tukemisessa, ja Muistiliitto on tehnyt todella hyvää työtä muistisairaiden läheisten kanssa tarjoamalla muun muassa vertaistukea ja tietoa. Myös meillä Attendolla halutaan parantaa kohtaamisia läheisten kanssa ja tämä yhteistyö sopii erittäin hyvin Läheisen kanssa –valmennuksemme jatkumoksi, sanoo Attendo Suomen toimitusjohtaja Virpi Holmqvist. 

Läheisen kanssa -valmennus on osa noin kaksi vuotta sitten käynnistynyttä Attendon muutosmatkaa. Muutosmatka koostuu konkreettisista teoista, joilla parannetaan kohtaamisia eli toimintakulttuuria ja toimintamalleja. 

Muistiliittoon valtakunnallinen muistisairaiden ihmisten sekä heidän läheistensä kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Liiton tarkoituksena on edistää tämän kohderyhmän elämänlaadun ja hyvinvoinnin yleisiä edellytyksiä. 

Attendoon julkisten asumis- ja terapiapalvelujen yksityinen tuottaja. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveys kuntoutujilleyli 420 Attendo-kodissa. Attendo tuottaa myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. 

Muistiliiton ja Attendon yhteistyöhön sisältyy vuosina 2022–2023 podcast-tuotantokausi, verkkosisältöjä sekäläheisten kohtaamiseen liittyvät koulutussisällöt. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätieto- ja haastattelupyynnöt voit osoittaa ystävällisesti Attendon viestintään
viestinta@attendo.fi tai puh. 044 407 2011

Tai Muistiliiton viestintään tiedotus@muistiliitto.fi tai puh. 044 727 8715.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme