Aluehallintovirasto

Attendon Muurutvirran hoitokodin toiminta keskeytyy aluehallintoviraston valvonnan seurauksena osittain

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto on valvonut Muurutvirran hoitokodin hoitohenkilöstön määrää ja rakennetta, jotka eivät ole ollut luvan mukaisia. Muurutuvirran hoitokoti on Attendo Juankosken Hoiva Oy:n omistama.

Attendon Juankosken Hoiva Oy:llä on lupa yksityiseen ympärivuorokautiseen sosiaalipalvelujen tuottamiseen Muurutvirran hoitokodissa. Hoitokodissa on vanhusten (26 asiakasta) ja kehitysvammaisten (10 asiakasta) toimintayksikkö.

Kuopion kaupunki on valvonut hoitokoti Muurutvirran toimintaa huhtikuusta 2021 lähtien. Kuopion kaupungin yhteydenottojen johdosta aluehallintovirasto sopi tarkastuskäynnin tekemisestä Muurutvirran hoitokotiin 15.7.2021.Tarkastuskäynnin tarkoituksena oli selvittää, ovatko hoitokodin hoitohenkilöstön määrä ja rakenne toimiluvan mukaisia ja vastaavatko ne asiakkaiden tarpeisiin. Niillä on suuri merkitys asiakasturvallisuuden varmistamiseksi.

Tarkastuskäynnillä saadun selvityksen ja sen jälkeen pidetyssä aluehallintoviraston, Kuopion kaupungin ja Attendo Juankosken Hoiva Oy:n kokouksessa todettiin yhteisesti, että tällä hetkellä vanhusten toimintayksiköllä ei ole riittävästi hoitohenkilöstöä. Attendo Juankosken Hoiva Oy on pyrkinyt rekrytoimaan henkilöstöä.  Yksikön asiakas- ja potilasturvallisuutta ei pystytä turvamaan nykyisellä henkilökuntamäärällä.

Aluehallintovirasto kertoi kokouksessa, että se ryhtyy valmistelemaan vanhusten toimintayksikön toiminnan keskeyttämistä 23.7.2021 alkaen. Attendo Juankosken Hoiva Oy:ltä saadun selvityksen perusteella se pystyy varmistamaan 23.7.2021 saakka riittävän henkilökuntamäärän.

Attendo Juankosken Hoiva Oy ilmoitti aluehallintovirastolle 20.7.2021, että se keskeyttää vanhusten toimintayksikön toiminnan 23.7.2021 alkaen. Kehitysvammaisten toimintayksikön toiminta jatkuu luvan mukaisena. Sinne on siirtynyt hoitohenkilöstöä vanhusten toimintayksiköstä.

Aluehallintovirasto jatkaa kehitysvammaisten toimintayksikön valvontaa.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös ISAVI/5916/2021.


Lisätietoa

Aluehallintovirasto
sosiaalihuollon ylitarkastaja Marko Kumpulainen, marko.kumpulainen@avi.fi
- Vuosilomien ja työtilanteen vuoksi yhteydenotot pyydetään lähettämään sähköpostilla.

Kuopion kaupunki
valvontatarkastaja Kauko Pursiainen,  p. 044 718 3202, kauko.pursiainen@kuopio.fi (puhelimitse tavoitettavissa virka-aikana)

Attendo Juankosken Hoiva Oy
aluejohtaja Tuija Haatainen, p. 044 445 6157, tuija.haatainen@attendo.fi

Tiedotetta on korjattu 22.7.2021 klo 12.40: vanhusten toimintayksikön asiakasmäärä on 26 . 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Närkontakter begränsas i Egentliga Finland som har återgått till samhällsspridningsfasen3.8.2021 19:12:27 EEST | Tiedote

Covid-19-smittorna ökar åter kraftigt i Egentliga Finland och landskapet är tillbaka i epidemins samhällsspridningsfas. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har på basis av den regionala coronasamordningsgruppens bedömning fattat beslut om sammankomstbegränsningar för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster enligt 58 § och 58 d § i lagen om smittsamma sjukdomar. Beslutet är i kraft i kommunernas områden i Egentliga Finland under perioden 4 - 31.8.2021.

Takaisin leviämisvaiheeseen siirtyneessä Varsinais-Suomessa rajoitetaan lähikontakteja3.8.2021 19:04:51 EEST | Tiedote

Koronavirustartunnat ovat uudelleen jyrkässä nousussa Varsinais-Suomessa ja maakunta on siirtynyt takaisin epidemian leviämisvaiheeseen. Alueen koronakoordinaatioryhmän arvioon perustuen Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen tartuntatautilain (TTL) pykälien 58 § ja 58 d mukaisista kokoontumisrajoituksista yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille. Päätös on voimassa Varsinais-Suomen kuntien alueella 4.-31.8.2021 välisenä aikana.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksen, myös lähikontaktit pystyttävä välttämään asiakas- ja toimitiloissa30.7.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt määrätä tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kokoontumisrajoituksen sekä tartuntatautilain pykälän 58 d nojalla ns. turvavälimääräyksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien sekä Punkalaitumen kunnan alueelle. Määräykset ovat voimassa 5.-29.8.2021.

Itä-Suomen aluehallintovirasto: Oikeudellisia edellytyksiä avin asettamille kokoontumisrajoituksille Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa ei tällä hetkellä ole30.7.2021 11:56:19 EEST | Tiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tänään saanut päätökseen arvioinnin kokoontumisrajoitusten asettamisesta kiihtymisvaiheeseen siirtyneiden Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten osalta. Aluehallintovirasto sai asian arviointiin vaikuttavat viimeiset selvitykset eilen torstai-iltana virka-ajan päättymisen jälkeen. Aluehallintovirasto katsoo, että oikeudellisia edellytyksiä kokoontumisrajoitusten asettamiseksi ei kummankaan sairaanhoitopiirin alueella tällä hetkellä ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme