Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Aulaneuvojat ja vapaaehtoiset oppaat avustavat asiakkaita Kalasatamassa

Jaa
Kuva: Virpi Velin
Kuva: Virpi Velin

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen palkataan asiakkaiden avuksi aulaneuvojia. Aulaneuvojat kertovat Kalasataman palveluista ja ilmoittautumiskäytännöistä sekä opastavat asiakkaita kulkemaan oikeaan paikkaan.

Kiireettömiä kohtaamisia Kalasatamassa

Kalasatamassa voi tavata myös vapaaehtoisia aulaoppaita. He ottavat asiakkaita vastaan keskuksen ala-aulassa.

-Kalasatamassa aulaoppaat ovat hakeutuneet mukaan toimintaan välittävinä kaupunkilaisina, joilla on halu kohdata muita helsinkiläisiä ja luoda toiminnalla hyvää meininkiä uuteen terveys- ja hyvinvointikeskukseen, kertoo vapaaehtoistyön koordinaattori Eliisa Saarinen.

Helsingillä on pitkät perinteet vapaaehtoistoiminnassa. Myös Kalasataman vapaaehtoiset oppaat ovat saaneet tehtäväänsä koulutuksen ja perehdytyksen. Vapaaehtoisia aulaoppaita sitoo vaitiolovelvollisuus, ja asiakkaat voivat luottamauksella kysyä heiltä neuvoa ja opastusta tarvittaessa. Aulaoppaat ovat valmiita kiireettömään arjen kohtaamiseen ja luovat osaltaan Kalastaman viihtyisyyttä.

Vapaaehtoisia aulaoppaita voi tavata päiväsaikaan. Kukin heistä on paikalla tunnin pari päivässä omien mahdollisuuksiensa mukaan. Aulaoppailla on päällään hupparit, joissa lukee ”vapaaehtoinen”. Aulaneuvojat puolestaan tunnistaa t-paidoista, joissa on Helsinki-tunnus.

Kalasataman uusi terveys- ja hyvinvointikeskus mahdollistaa monipuolista järjestö- ja oppilasyhteistyötä.

-Tulemme jatkossa kartoittamaan yhteistyön ja kumppanuuden mahdollisuuksia eri toimijoiden kanssa, mutta myös meihin päin voi olla rohkeasti yhteydessä, Eliisa Saarinen sanoo.

Terveys- ja hyvinvointikeskus aukeaa helmikuussa

Kalastaman terveys- ja hyvinvointikeskus avaa ovensa maanantaina 5. helmikuuta.

Se tarjoaa saman katon alla monipuoliset ja sujuvat sosiaali- ja terveyspalvelut.

Kalasatamaan siirtyvät Herttoniemen, Kallion ja Vallilan terveysasema- ja hammashoitolapalvelut ja lisäksi keskuksesta saa kuntoutus-, psykiatria- ja päihdepalveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja sekä vammaisten ja maahanmuuttajien palveluja.

Uusi terveys- ja hyvinvointikeskus on auki arkisin klo 7–20.

Nähdään Kalasatamassa

Kalasataman alueella rakennetaan paljon uutta, mutta keskus on silti helppo löytää. Julkiset liikenneyhteydet ovat niin hyvät, että suosittelemme niiden käyttöä.

Lämpimästi tervetuloa Kalasatamaan!

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, Työpajankatu 14 A

www.hel.fi/sote

Katso usein kysytyt kysymykset

Facebookissa: Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus

 

Lisätietoja:

Lilli Väisänen, johtava ylihoitaja 

p. 040 620 7828, lilli.vaisanen(at)hel.fi

Eliisa Saarinen, vapaaehtoistyön koordinaattori

p. 050 595 5322, eliisa.saarinen(at)hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Kuvat

Kuva: Virpi Velin
Kuva: Virpi Velin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki jatkaa aktiivista kotihoidon kehittämistä9.7.2018 12:09Tiedote

Aluehallintovirasto (AVI) kehottaa Helsinkiä 5.7.2018 antamassaan, vuotta 2017 koskevassa valvontapäätöksessä kiinnittämään huomiota asiakasturvallisuuden varmistamiseen kotihoidossa riittävällä henkilöstömäärällä ja oman toiminnan valvonnalla. Nämä ovatkin tärkeitä ja keskeisiä edellytyksiä turvalliselle ja korkeatasoiselle kotihoidolle. Jatkamme tiivistä vuoropuhelua AVI:n kanssa. Olemme jo tehneet paljon näiden asioiden hyväksi viime vuodesta ja tulemme vielä tekemään lisää yhdessä asiakkaiden, omaisten ja henkilöstön kanssa. Ikääntyneiden turvallinen kotona asuminen on meidän kaikkien yhteinen tavoite. - Jatkamme pitkäjänteistä kotihoidon kehittämistyötä. Haluamme, että kotihoidon asiakkaat ja heidän läheisensä voivat luottaa siihen, että he saavat meiltä apua silloin, kun he tarvitsevat, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kuvaa tilannetta. Mitä olemme jo tehneet Kotihoitoon on palkattu lisää työntekijöitä. Yhteensä tänä vuonna palkataan lisää 40 hoita

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 19.9.19.6.2018 22:19Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 19.6. kokouksen päätötiedote on verkossa. Lautakunta hyväksyi tässä kokouksessa muun muassa kaupunginhallitukselle annettavan lausunnon huumeriippuvaisten turvallisista käyttötiloista. Lautakunta jätti pöydälle tiedoksi saamansa selvitystyön tulokset, jotka koskivat vaihtoehtoisien keinojen löytämistä leipäjonoille. Lautakunta jatkaa asian käsittelyä kesätauon jälkeen elokuussa. Lautakunnan syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina 14. elokuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme