Kepa ry

Aurinko helli juhlijoita, 80 000 kävijää viihtyi Maailma kylässä -festivaalilla

Jaa

Festivaalin vuoden 2018 teemana oli kestävän kehityksen Agenda 2030 ja alueellisena painotuksena Afrikka.

Kahden päivän aikana keskusteltiin myös muun muassa nuorten kestävän kehityksen visioista, yritysvastuusta, afrikkalaisista innovaatioista ja kurkattiin Aku Hirviniemen ruokakassiin.

Tänä vuonna festivaalin pääesiintyjiä olivat muun muassa Etelä-Afrikan äänitorvi Freshlyground, Grammy-palkittu Dobet Gnahoré, Jupiter & Okwess ja suomalaisen reggaen ja dancehallin kuningas Raappana sekä palestiinalainen 47SOUL.

Festivaalin alkurytmit soitti Yakuzi Pato Mekong-lavalla Rautatientorilla. Bändiä seurasi Kepa Talks -ilmastokeskustelu, jossa toimittaja Hanna Nikkanen ja kansanedustaja Ville Niinistö (vihr.) sekä Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen pistivät ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) koville päästötavoitteista.

Tiilikainen myönsi, että vuonna 2015 luvatut Pariisin sopimuksen toimet eivät pidä maailmaa alle kahden asteen lämpenemisen. Sopimus kattaa vasta vuoden 2020 jälkeisen ajan.

"Toivon, että EU pystyisi kertomaan vuonna 2020, että teemme jo nyt enemmän kuin mitä sopimus vaatii. Muuten se kaksi astetta jää kaukaiseksi haaveeksi", Tiilikainen totesi.

Lähi-idän lupaavimpiin kokoonpanoihin kuuluva 47SOUL, perinteistä palestiinalaista musiikkia ja elektronista sointia moderniksi shamstepiksi yhdistävä yhtye, esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa. Lauantain viimeinen esiintyjä sai yleisönkin tanssimaan palestiinalaista perinnetanssia dabkea.

Festivaalilla nähtiin Olli Laineen ohjaaman Kotimaa Kosovo-Suomi -dokumentin maailman ensi-ilta. Dokumenttiohjelma toteutettiin yhteistyössä muun muassa YK Kinon, Sitran, Pohjoismaisen kulttuuripisteen ja Ylen kanssa.

”Vaikka ei saa liikaa kehua, niin Olli teki hyvää jälkeä. Elokuvassa oli paljon koskettavia hetkiä. Kaikkea ei ollut kiva avata, mutta oli pakko", Perparim Hetemaj kuvaili elokuvan jälkeen.

Festivaalilla järjestettiin myös lukuisia työpajoja ja tanssitunteja, kuten afrokuubalaista capoeiraa – taistelulajia musiikin tahdissa. Kaiken kaikkiaan viikonloppuna järjestettiin yli 100 ohjelmanumeroa kaiken ikäisille. Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa esittäytyi yli 450 näytteilleasettajaa, joista lähes 250 oli kansalaisjärjestöjä.

Monipuolisesta ruokatarjonnasta vastasi yli 60 myyjää, joita kannustettiin huomioimaan raaka-ainevalinnoissaan myös ympäristökysymykset. Alueellisena painotuksena oli Afrikka, joten festivaaleilla oli tarjolla muun muassa ghanalaista, ugandalaista ja egyptiläistä ruokaa aasialaisen, latinalaisamerikkalaisen, Lähi-idän ja eurooppalaisen keittiön lisäksi.

Suomen suurimman kulttuuri- ja järjestötapahtuman pääjärjestäjä on kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa. Festivaalin pääpartnereita ovat ulkoasiainministeriö, Euroopan unioni, Ben & Jerry's, Eko Lumme ja Maailman Kuvalehti. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 25.-26.5.2019. Ensi vuonna festivaalin teemana on ilmastonmuutos.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Viestintä- ja varainhankintapäällikkö

Johanna Eurakoski

johanna.eurakoski@kepa.fi

+358 50 317 6698

Kuvat

Eteläafrikkalainen Freshlyground esiintyi lauantai-iltana. Kuvaaja Nikke Puskala
Eteläafrikkalainen Freshlyground esiintyi lauantai-iltana. Kuvaaja Nikke Puskala
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kepa ry
Kepa ry
Elimäenkatu 25–27 (5. krs)
00510 Helsinki

+358 9 584 233http://www.kepa.fi

Sanna Ra

Viestinnän asiantuntija | Communications Specialist

Tel +358 50 317 6704

sanna.ra@kepa.fi

Skype: kepa_sanna_ra

 

Kepa ry

Elimäenkatu 25–27 (5. krs)

00510 Helsinki-Fin

www.kepa.fi

@kepa_ry

Facebook.com/Kepary

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kepa ry

EMBARGO 1.11. klo 9.00. Kehityspolitiikan tulosraportti: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista, erityiskiitosta saa työ hauraissa maissa1.11.2018 09:00:00 EETTiedote

Tänään julkaistu Kehityspolitiikan tulosraportti osoittaa, kuinka Suomen kehitysyhteistyöllä on saatu aikaan tuloksia köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Yhä useampi kehittyvissä maissa asuva saa puhdasta vettä, yhä useampi nainen saa mahdollisuuden ehkäisyyn ja yhä useampi lapsi pääsee yläkouluun. Järjestöjen työ tavoittaa erityisesti vaikeimmissa olosuhteissa eläviä ihmisiä.

Kehitysjärjestöt jakoivat 0,7 prosentin ruisleipäsiivuja töihin palaaville kansanedustajille4.9.2018 15:14:38 EESTTiedote

Syysistuntokauden ensimmäisenä päivänä kehitysjärjestöt muistuttivat kansanedustajia siitä, että Suomella on varaa tukea kehitysmaita. Ohuenohuet leipäviipaleet kuvasivat 0,7 prosentin osuutta, joka Suomen pitäisi kansainvälisen sitoumuksensa mukaisesti ohjata bruttokansantulostaan kehitysyhteistyöhön. “Kehitysyhteistyömäärärahoja täytyy ruveta nostamaan, koska juurisyihin pitää ruveta todella puuttumaan”, sanoi ruisleipäsiivun vastaanottanut Sirkka-Liisa Anttila.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme