Diakonissalaitos

Auroran päivää vietetään taas 10.3.!

Jaa
Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin oli rohkea vaikuttaja 1800-luvulla. Hän huolehti huono-osaisista ja tuki tyttöjen koulutusta. Auroran päivää vietetään maaliskuussa 10.3., jolloin haluamme nostaa esiin Auroran hyvän tekemisen ja välittämisen perinnön.

Aurorana oleminen tarkoittaa auttamista, välittämistä ja hyvän tekemistä – rohkeutta puolustaa ihmisarvoa.  

Kutsumme lämpimästi myös median edustajat tuomaan esiin Auroran perintöä! 

Tule viettämään aamupäivää Auroran kanssa 10.3.  

Auroran päivän kunniaksi haluamme herättää keskustelua siitä, miten turvaamme haavoittuvassa asemassa oleville nuorille riittävän tuen.​ 

Suomessa on lähes miljoona 16–29-vuotiasta nuorta. Yhä useampi nuori voi pahoin ja avun tarve on syventynyt. Pandemia-aika polarisoi nuorten tilannetta entisestään. Kohtaamattomuuden tunne, kohtuuttomat jonot, päihteet ja erityisesti mielenterveyspalveluiden saatavuus korostuvat tässä ajassa. Ratkaisuja on, mutta onko poliittista tahtoa? 

Auroran aamupäivässä 10.3. klo 9.00-11.30 Vanhalla ylioppilastalolla kuulemme puhetta ihmisarvostaja tiukkaa poliittista keskustelua. Äänessä ovat niin kansanedustajaehdokkaat, asiantuntijamme kuin asiakkaamme. Tapahtumassa myönnämme myös Auroran päivän palkinnon yhteistyökumppanillemme, joka on omalla toiminnallaan edistänyt yhteiskunnallisen luottamuksen rakentamista, osallisuuden vahvistamista, kuulluksi ja näkyväksi tulemista tai rajat ylittävää yhteistyötä heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi.  

Lue lisää tapahtumasta 
 
Median ilmoittautumiset tapahtumaan 
 

Kerro Auroran ja hyvän tekemisen tarinaa 

Aurora Karamzin on lukuisten tarinoiden ja kertomusten innoituksen lähde. Hänen elämänsä antaa näkökulmia hyvän tekemiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamisen myös tässä ajassa.  

Juttuideoita: 

 • Aurora tunnetaan kauneudestaan ja varakkuudestaan. Mutta mikä sai hänet yli 50-vuotiaana ryhtymään oman aikansa merkittäväksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi ja hyväntekijäksi? 


  Haastateltava: Diakonissalaitoksen intendentti Jaana af Hällström, jaana.af.hallstrom@hdl.fi


 • Aurora käytti aikaansa ja varallisuuttaan auttaakseen huono-osaisia. Ketkä tarvitsevat apuamme tänään? Miten voimme yhdessärakentaa parempaa maailmaa?  

  Haastateltava: Diakonissalaitoksen yleishyödyllisen toiminnan johtaja Maija Hyle, maija.hyle@hdl.fi 


 • Pienillä teoilla on suuri vaikutus. Miten jokainen meistä voi tehdä hyvää – Olla Aurora? 

  Haastateltava: kansalaistoiminnan erityisasiantuntija Laura Hakoköngäs, laura.hakokongas@hdl.fi 


 • Pienestä 8 paikkaisesta kulkutautisairaalasta on kasvanut 155 vuodessa yli 3000 työntekijää työllistävä yhteiskunnallinen säätiökonserni. Miten Auroran perintö näkyy Diakonissalaitoksella tänään? 

  Haastateltava: toimitusjohtaja Olli Holmström, olli.holmstrom@hdl.fi 

 Kuka oli Aurora Karamzin? 

Tutustu Diakonissalaitoksen perustajan Aurora Karamzinin tarinaan  

 

Tehdään Auroran päivästä yhdessä hyvän tekemisen päivä! 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Vanhempi konstaapeli Heikki Mäkiprosille kaikkien aikojen ensimmäinen Aurora-kumppanipalkinto10.3.2023 11:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitos on tänään Auroran päivänä luovuttanut ensimmäisen Aurora-kumppanipalkinnon Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan vanhemmalle konstaapeli Heikki Mäkiprosille. Mäkiprosi on ihmisarvoisen maailman puolestapuhuja, joka on ollut muun muassa luomassa Helsinkiin naapurustotyön laajaa yhteistyöverkostoa. Diakonissalaitoksen Aurora-henkilöstöpalkinnon sai ilman huoltajaa alaikäisenä Suomeen tulleille tukea ja oman yhteisön tarjoava Nuorten Olohuone.

Maija Hyle: Kun Suomen valtio unohti kidutetut lapset ja nuoret27.2.2023 18:19:32 EET | Blogi

“He eivät tiedä, mitä he tekevät”, kirjoittaa Diakonissalaitoksen Maija Hyle kidutettujen lasten, nuorten ja perheiden kuntoutuksen karmivasta rahoitustilanteesta. Kidutettujen kuntoutus perustuu Suomen ratifioimiin kansainvälisiin sopimuksiin. Järjestämisvastuu on Suomen valtiolla, mutta esimerkiksi Diakonissalaitos on tuottanut näitä erikoissairaanhoitotasoisia palveluita vuodesta 1993 alkaen yhteiskunnan varoin.­­­­ Toiminnan vitsauksena on alusta alkaen ollut katkonainen ja epävarmuutta herättävä hankerahoitus. Epävarmuus realisoitui karmealla tavalla joulukuussa, kun STEA päätti olla rahoittamatta lasten, nuorten ja perheiden kuntoutusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme