Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Auroran sairaala-alueella kaadetaan puita

Jaa

Auroran sairaala-alueen portilla alkaa keväällä katutöitä. Ensimmäisessä vaiheessa Auroran sairaala-alueelta joudutaan valitettavasti kaatamaan kaikkiaan kahdeksan puuta.

Kuva: Taideteos Painottomuus Auroran sairaalan alueella. Sari Korolainen.
Kuva: Taideteos Painottomuus Auroran sairaalan alueella. Sari Korolainen.

Puut joudutaan poistamaan, koska ne sijaitsevat uuden tielinjauksen kohdalla tai jäisivät työmaan alle. Kaadettavat puut on katselmoitu etukäteen, ja niitä kaadetaan mahdollisimman vähän. Puut kaadetaan ennen lintujen pesintäkauden alkamista.

Auroran sairaala-alueen edustalla sijaitseva taideteos Painottomuus siirretään turvaan työmaan alta myöhemmin keväällä. Sairaalan nykyinen pieni porttivalvomo puretaan. Liikennejärjestelyt tehdään kevään ja kesän aikana.

Auroran sairaala-alueen portti pysyy käytössä koko ajan. Katutöillä ei ole vaikutusta myöskään kävelyyn ja pyöräilyyn Auroransillalla.

Auroran sairaalan portin ja piha-alueen muutostyöt liittyvät Laakson sairaala-alueella alkaviin töihin. Laakson sairaala-alueen liikenne kulkee aikanaan maanalaista ajotunnelia pitkin Laakson ratsastuskentän alitse Auroran sairaala-alueen liittymään ja siitä Nordenskiöldinkadulle.

Laakson ratsastuskentän kupeessa alkaa meluavia töitä

Laakson ratsastuskentän kupeessa on käynnissä työmaa, joka rakentaa vesilinjoja ja muuta kunnallistekniikkaa Laakson sairaala-alueen uusia rakennuksia varten. Uudet vesilinjat ja muut johdot rakennetaan kävely- ja pyörätien alle.

Rakentajat aloittavat meluavia työvaiheita kuten kallioporausta 28.3. alkavalla viikolla. Huhtikuun alussa työmaalla tehdään myös louhintatöitä, jotta putkilinjat saadaan vietyä kallioon.

Liikennekaupungin vieressä maaperä on erilaista. Siellä saman työmaan rakentajat joutuvat paaluttamaan maaperää, jotta saman kunnallistekniikkareitin rakentaminen onnistuu.

Meluavat työvaiheet päättyvät huhtikuussa, jos suunniteltu aikataulu toteutuu.

Laakson sairaala-alue uudistuu

Helsingin kaupunki ja HUS uudistavat Laakson sairaala-alueen. Rakennushanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi. Rakennustöiden valmistumisen jälkeen Laakson sairaala tarjoaa hoitoa psykiatrisiin ja fyysisiin (somaattisiin) sairauksiin. Sairaalaan tulee tilat HUSin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, HUSin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Laakson nykyinen sairaala-alue ja sen kulkuyhteydet muuttuvat täysin. Alueelle tulee kolme uutta sairaalarakennusta.Kolme säilyvää sairaalarakennusta peruskorjataan. Laakson sairaala-alueelle rakennetaan pääajoyhteys tunnelin kautta Auroran sairaala-alueen liittymästä.

Rakennushanke ajoittuu tämänhetkisen aikataulun mukaan vuosille 2022–2030. Hankkeen toteuttaa Laakson yhteissairaalan allianssi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Auroran sairaala-alueen lähellä olevat työt
Jonna Taegen,
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala / tilat-palvelu
0503516992
ext-jonna.taegen@hel.fi

Tekniikkareitin rakentaminen
Olli Korhonen
projektinjohtaja
Destia Oy
050 401 6601
olli.korhonen@destia.fi

Laakson yhteissairaalan rakennushankkeeseen liittyvät kysymykset
Marko Virtanen
toimitusjohtaja
Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaala
040 139 4300
ext-marko.virtanen@hus.fi

Kuvat

Kuva: Taideteos Painottomuus Auroran sairaalan alueella. Sari Korolainen.
Kuva: Taideteos Painottomuus Auroran sairaalan alueella. Sari Korolainen.
Lataa
LYS-tekniikkareitin  opaskartta. Laakson yhteissairaalan allianssi.
LYS-tekniikkareitin opaskartta. Laakson yhteissairaalan allianssi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme