Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL)Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL)

Autoalan jälkimarkkinabarometrin 2019 tulokset esiteltiin Aftersales Summitissa

Jaa

Autoalan asiantuntija-, esimies-, kouluttaja- ja vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden yhteistyöjärjestö Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL) järjesti 20.11.2019 Helsingin Messukeskuksessa ensimmäistä kertaa autoalan kansainvälisen jälkimarkkinoiden SATL Automotive Aftersales Summit -kongressin. Tapahtumassa julkistettiin SATL:n ja saksalaisen Wolk After Sales Expertsin syksyllä 2019 suorittaman autoalan jälkimarkkinabarometrin tulokset.

Tapahtuman tavoitteena oli tuoda Suomeen korjaamo- ja huoltotoiminnan kansainvälisiä kehitystrendejä sekä jakaa alalla kertynyttä suomalaista osaamista. Tapahtuma kokosi yhteen jälkimarkkinoinnin päättäjät, vaikuttajahenkilöt ja asiantuntijat sekä katsastus- ja autoalan opetustoimen ammattilaiset.

Tämän vuoden pääteemana oli ”Autoalan jälkimarkkinoinnin tulevaisuudenkuva ja uudet liiketoimintamallit”. Tapahtuman ohjelma jakaantuu neljän isomman osa-alueen alle; tekniikan jatkuva kehittyminen, uudistuvat liiketoimintamallit, verkottuminen ja älykkyys ja yhteiskunnallisten vaatimusten lisääntyminen.

Vuosittain järjestettävä tapahtuma toteutettiin yhteistyössä autoinsinöörien maailmanjärjestö FISITA:n kanssa.

Autoalan jälkimarkkinabarometrin mukaan autoalalla on osaamispulaa

Tapahtumassa julkistettiin SATL:n ja saksalaisen Wolk After Sales Expertsin syksyllä 2019 suorittaman autoalan jälkimarkkinabarometrin tulokset. Barometriin haastateltiin 120 autokorjaamoa merkkiorganisaatioista, vapaan varaosakaupan korjaamoketjuista ja riippumattomista korjaamoista. Suurimpina haasteina koettiin sekä vapaalla sektorilla että merkkikorjaamoissa ammattitaitoisen henkilökunnan löytäminen sekä ajoneuvojen tekninen kehitys, ja hieman ristiriitaisesti koulutukseen investointia ei nähnyt tarpeellisena kuin harva. Merkkikorjaamoissa koulutusmäärät henkilöä kohden olivat kuitenkin lähes kaksinkertaiset vapaaseen sektoriin verrattuna. Sekä vapaa sektori että merkkikorjaamot pitivät varaosahankinnoissa tärkeimpinä tekijöinä osien saatavuutta ja toimitusaikaa sekä niiden korkeaa laatua. Sen lisäksi vapaalla puolella arvostetaan helppoa varaosan palautusprosessia ja henkilökohtaisia suhteita tavarantoimittajaan. Suurin osa vastaajista näki kasvumahdollisuuksia seuraavan viiden vuoden aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liiketoimintajohtaja
Juha Seppälä
puh. 050 502 2915
s-posti: juha.seppala@satl.fi

Puheenjohtaja
Kari Kaihonen
puh. 040 764 7960
s-posti: puheenjohtaja@satl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL)
Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL)
Köydenpunojankatu 8
00180 Helsinki

09 694 4724http://www.satl.fi

Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL) on autoalan ammattilaisten ja asiantuntijoiden yhteistyö- ja koulutusjärjestö. SATL toimii jäsenyhdistystensä kattojärjestönä, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää koko autoalan osaamista ja ammattitaitoa. SATL:n jäsenistöön kuuluu auto- ja kuljetusalan diplomi-insinöörejä, insinöörejä, teknikoita, opettajia, katsastajia, yrittäjiä tai muita alalla esimies- tai asiantuntijatehtävissä toimivia henkilöitä. Jäsenistöön kuuluu lisäksi autoalan insinööri- ja DI-opiskelijoita sekä yritysjäseniä. SATL kuuluu kansainväliseen autoinsinöörijärjestö FISITA:an, joka yhdistää yli 210 000 autoalan teknistä henkilöä maailmanlaajuisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Autoteknillinen Liitto ry (SATL)

Suomen autotekniikan parhaat asiantuntijat olivat koolla Salossa, Autoalan jälkimarkkinoiden kansainvälinen kongressi järjestetään Suomessa 20.11.201918.3.2019 14:22:51 EETTiedote

Autoalan asiantuntija-, esimies-, kouluttaja- ja vastaavissa tehtävissä toimivien henkilöiden yhteistyöjärjestön Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n (SATL) 84. Liittokokous pidettiin 15.-17.3.2019 Salossa. SATL:oon kuuluu noin 5600 henkilöjäsentä 37 paikallisyhdistyksestä ympäri Suomea. Vuosittain järjestettävä Liittokokous on järjestön päättävä elin. Tämän vuoden kokouksessa oli edustettuna 23 yhdistystä 55 äänivaltaisen edustajan voimin. Kaikkiaan kokoukseen osallistui 82 henkilöä.

SATL:n verkko-osaamiskeskuksen esiselvityshanke on saatu päätökseen11.12.2018 10:26:56 EETTiedote

SATL:n esiselvitys autoalan osaamisen kehittämisen uudesta toimintamallista ja verkko-osaamiskeskuksen toteutuksesta on valmistunut. Hanke toteutettiin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämällä EU:n Euroopan sosiaalirahaston tuella. Se myönnettiin Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta aikavälille 1.1.-30.9.2018. Rakennerahasto-ohjelma tukee työllisyyden ja osaamisen edistämistä sekä sosiaalista osallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme