Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Autotalokortteliin suunnitellaan täydennysrakentamista − kerro näkemyksesi korttelin kehittämisestä!

Jaa

Helsingin ydinkeskustaan, Kampissa sijaitsevaan Autotalokortteliin osoitteessa Eteläinen Rautatiekatu 10 suunnitellaan laajennusta. Korttelin pohjoispuolella sijaitsevalle, nykyisellään pysäköintialueena ja katuna toimivalle alueelle on tarkoitus suunnitella toimisto- ja liiketilapainotteista täydennysrakentamista sekä kehittää korttelin toimintaa. Kerrokantasi-verkkopalvelussa voi kertoa mielipiteensä alueen kehittämisestä 4.5. asti.

Autotalokorttelin suunnitteluvarausalue
Autotalokorttelin suunnitteluvarausalue

Autotalokorttelin itäisen tornin, Pohjantalon, omistaja Kiinteistöosakeyhtiö Runskivuori hakee kehittämisvarausta Kampin Autotalokorttelin takana olevalle alueelle, jolle on tarkoitus suunnitella toimitilapainotteista täydennysrakentamista. Nykyisellään n. 3000 neliön alue on pysäköintikäytössä ja katuna. Kehittämisvaraus olisi voimassa vuoden 2024 loppuun. Suunnittelu ja kehittämistyö tehdään kumppanuuskaavoituksena kaupungin kanssa.

Kehittämisvarauksen aikana on tarkoitus laatia suunnitelma siitä, miten varausaluetta voitaisiin kehittää ja täydentää rakentamisella. Tavoitteena on Autotalokorttelin käytön tehostaminen, toimivuuden parantaminen ja koko alueen elävöittäminen. Sisällöllisesti hankkeella pyritään luomaan edellytyksiä toimitilapainotteiselle lisärakentamiselle ja vahvistamaan keskustaa työpaikka-alueena yleiskaavan tavoitteiden mukaisesti.

Kehittämisvarausalueesta on laadittu kaupunkirakenteellinen ja ympäristöhistoriallinen selvitys. Selvitystyössä on arvioitu mm. alueen erillisten rakennusten roolia ja merkitystä ympäröivän kaupunkirakenteen osana ja tunnistettu erityisiä arvoja huomioon otettavaksi tulevassa suunnittelutyössä.

Kommentoi suunnitelmia 4.5. mennessä

Kaupunkilaiset voivat kertoa näkemyksensä korttelin kehittämisestä Kerro kantasi-palvelussa 4.5. asti. Hanketta esitellään tiiviisti myös keskiviikkona 27.4. osana alueellista Uutta kantakaupunkia -tilaisuutta. Tilaisuus pidetään verkossa klo 17.00 alkaen. Tilaisuuden tarkka ohjelma ja liittymislinkki löytyvät verkosta osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Kaupunkilaisilta sekä alueen eri toimijoilta ja käyttäjiltä saadun palautteen pohjalta varaushakemus on tarkoitus käsitellä kaupunkiympäristölautakunnassa keväällä 2022. Varauksesta päättää kaupunginhallituksen elinkeinojaosto kevään 2022 aikana. Jos varaus myönnetään KOy Runskivuorelle, tulee hanke järjestämään arkkitehtuurikilpailun vuoden 2022 aikana. Kilpailuehdotukset esitellään alueen toimijoille ja käyttäjille, jonka jälkeen edetään mahdolliseen asemakaavan laadintaan. Hankkeen tavoitteena on, että alueen uusi asemakaava olisi lainvoimainen 2023, jolloin rakentaminen voisi käynnistyä vuonna 2024. ­­­­­

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Perttu Pulkka
projektipäällikkö, johtava arkkitehti
Kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 37465
perttu.pulkka@hel.fi

Ilkka Aaltonen
kiinteistökehitystiimin päällikkö
Helsingin Kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 36441
ilkka.aaltonen@hel.fi

Vesa Olkkola
hankkeen edustaja, projektijohtaja, arkkitehti
Realidea Oy
040 544 2321
Vesa.olkkola@kimvestor.fi

Kuvat

Autotalokorttelin suunnitteluvarausalue
Autotalokorttelin suunnitteluvarausalue
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme