Vaasan kaupunki - Vasa stad

Avaa sydämesi ja kotisi lapselle - valmentaudu perhehoitajaksi

Jaa

Tarvitsemme arjen sankareita, jotka haluavat auttaa tarjoamalla kodin lapselle, joka ei voi enää asua omien vanhempiensa luona. Hae perhehoitajaksi valmentavalle kurssille, joka järjestetään Vaasassa ja Pietarsaaressa.

Perhehoitaja antaa kotinsa kasvuympäristöksi lapselle tai nuorelle lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi, jopa lapsen aikuisuuteen saakka. Perhehoitaja pitää huolta lapsesta osana omaa perhettään.

– Tarvitsemme perhehoitoon monenlaisia perheitä muuttuviin tilanteisiin. Voit olla avio- tai avoliitossa, yksin asuva tai uusperhe. Sinulla voi olla omia lapsia tai voit olla lapseton. Voit asua kaupungissa tai maalla. Tärkeintä on, että sinulla on vakaa elämäntilanne, tavallinen arkielämä ja halu toimia perhehoitajana, kertoo perhehoidon johtaja Jouni Riitijoki.

Valmentava kurssi antaa tarkemmat lähtökohdat perhehoitajille

Valmentava kurssi perhehoitajiksi haluaville on nimeltään PRIDE. Kurssiin sisältyy teemallisia ryhmätapaamisia, kotikäyntejä ja erilaisia tehtäviä.

– Valmennuksen aikana arvioimme yhdessä halukkuuttasi ja valmiuksiasi ryhtyä perhehoitajaksi, kuvailee Riitijoki.

Haluaisitko toimia perhehoitajana?

Ensin käynnistyy Vaasan kaupungin Facebookissa kampanja ruotsinkieliselle kurssille ja elokuussa kampanja suomenkieliselle kurssille.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! Täytä hakemus perhehoidon nettisivuilla osoitteessa vaasa.fi. Huomioithan, että täytetty hakemus ei vielä sido sinua mihinkään.

– Vaikka valmentavat kurssit järjestetään tiettyinä aikoina, otamme mielellämme hakemuksia vastaan koko ajan. Kun saamme hakemuksen, sovimme haastatteluajan. Meille voi aina myös soittaa ja kysyä lisää, innostaa Riitijoki.

Yhteyshenkilöt

Palvelualuejohtaja, Lapsi- ja perhesosiaalityön palvelualue, Jussi Björninen, puh. 0400 860 096, jussi.bjorninen@vaasa.fi. Tavoitettavissa pe 10.7.2020.

Perhehoidon sosiaalityöntekijä Camilla Helsing-Isaksson, puh. 06 325 2318, 040 168 1568, camilla.helsing-isaksson@vaasa.fi. Tavoitettavissa ma 13.7.2020 alkaen.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

Wasa Stationin kohtalo ratkeaa – kaupunginvaltuusto päättää hankkeen toteutumisesta 26.7.22.7.2021 15:33:11 EEST | Tiedote

Pitkään valmisteltu Wasa Station -hanke etenee heinäkuussa Vaasan kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 26.7. pidettävässä ylimääräisessä valtuuston kokouksessa päätetään uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta ja 52 miljoonan euron lainatakauksesta yhtiölle, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon rakentaminen. Päätös ratkaisee, saako Vaasa kauan kaivatun musiikkitalon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme