Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Avajaiset: Botticelli suomalaisittain

Jaa

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa avautuu 26.10. Pauliina Turakka Purhosen ja Filippa Arriaksen taidenäyttely.

Valokuvaaja:Milja Viita
Valokuvaaja:Milja Viita

Pauliina Turakka Purhonen (s. 1971) rakentaa galleriatilaan kolmiulotteisen version renessanssin klassikkoteoksesta, Botticellin Primavera-maalauksesta. Hän viehättyi alun perin taulun hahmojen liikkeestä: henkilöt ovat kuin korkkiruuveja, jotka ovat kohoamassa kohti taivasta. Primaverassa naishahmot ovat lisäksi täysin uppoutuneita itseensä ja toisiinsa.

Filippa Arriaksen (s. 1971) maalauksissa keskeinen tutkimuskohde on katse ja näkeminen, johon hänet johdatti alun perin espanjalaisen barokkimaalarin Diego Velazquezin teos Hovinaiset. Arriaksen työskentelyn yllyke voi tulla taidehistoriasta, joukkotiedotusvälineistä, julkisuuden henkilöistä tai taiteilijan aiemmin maalaamista teoksista.

Filippa Arrias ja Pauliina Turakka Purhonen olivat ystäviä lapsina, kun molemmat asuivat perheineen Ahvenanmaalla. Heidän tiensä erosivat 13-vuotiaina ja yhdistyivät sattumalta pitkän tauon jälkeen juuri taiteen ansiosta. Arrias asuu nykyään Tukholmassa ja Turakka Purhonen Porvoossa, mutta heillä on edelleen paljon yhteistä. Tämä on heidän ensimmäinen yhteisnäyttelynsä.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 26.10.2017 klo 17.30–19.30.

Ilmoittautumiset Håkan Forsgårdille: hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

Näyttely on esillä Galleri Hanaholmenissa ajalla 27.10.2017–28.1.2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Valokuvaaja:Milja Viita
Valokuvaaja:Milja Viita
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsalaiset lastenkirjailijat Johan Unenge ja Måns Gahrton sekä lastentietokirjailijat Raili Mikkanen ja Iiris Kalliola vieraina Lasten kirjaseikkailu -tapahtumassa Hanasaaressa2.10.2018 10:18Tiedote

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa on luvassa iloinen ja jännittävä päivä lauantaina 6. lokakuuta klo 11-14. Lapsiperheille ja lapsille alle kouluikäisestä esiteiniin suunnattu Lasten kirjaseikkailu on osa kaksipäiväistä Pohjolan yöt -festivaalia 5.-6. lokakuuta, jolloin Hanasaari tarjoaa yhteensä lähemmäs 60 eri tapahtuman valikoiman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme