Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Avaruusrekan kiertue starttaa Espoon Otaniemestä perjantaina 15.9.

Jaa

Avaruusmatka 2017 -teemalla varustettu erikoisrakenteinen avaruusrekka kiertää Suomi 100 -juhlavuoden sekä Suomi 100 -satelliitin merkeissä Suomea. Avaruusrekkaan pääsee Espoossa peräti neljällä pysäkillä.

Avaruusrekan Suomen kiertue alkaa Espoon Otaniemestä. Pysäkeille parkkeeraa myös Espoon kaupunkitapahtumien Kulttuurikontti, jossa hauskaa puuhaa robottityöpajojen parissa. Otaniemen ja Leppävaaran pysäkkien välissä rekka käy 22 paikkakunnalla eteläisimmästä Suomesta aina Lappiin saakka.

Avaruuskiertueen pysäkit Espoossa aina klo 10-18.

SYYSKUU
Pe 15.9. Otaniemi, Alvarin aukio, Otakaari 1

LOKAKUU
Ti 17.10. Leppävaara, Viaporintori, Leppävaarankatu 5
Ke 18.10. Espoon keskus, Siltatori, Kamreerintie 3
To 19.10. Matinkylä, Piispanaukio, Piispansilta 10

Avaruusrekassa saa tuoretta tietoa avaruudesta ja avaruustekniikasta. Rekassa on simulaattoreita, joilla kävijät pääsevät kokemaan ja näkemään avaruuden olosuhteita. Rekassa kerrotaan Otaniemessä valmistettavasta Suomi 100 -satelliitista ja sen avaruussäähän liittyvästä tutkimuksesta, ja siellä olevassa puhastilassa tehdään myös oikea satelliitti - joka tosin pääsee avaruuden sijaan vain maistamaan avaruudellisia olosuhteita stratosfääriin.

Espoon avaruuskiertueella rekkaan ja kulttuurikonttiin on vapaa pääsy. 

Espoon Avaruuskiertuuen järjestää Espoon kaupungin tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, Suomi 100 Espoo. Avaruuskiertue on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Saara Vanhala
Projektikoordinaattori
Suomi 100 Espoo
043 825 9147, saara.vanhala@espoo.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme