HUS

Avgiftsfritt intyg över resultat från coronatest via tjänsten Koronatietoni.fi

Jaa

Via tjänsten Koronatietoni.fi kan man nu ladda ner ett avgiftsfritt intyg över ett negativt resultat från coronatest som har gjorts av HUS. Du kan ladda ner intyget på engelska i mobilen eller skriva ut det vid behov. Tjänsten fungerar inom Nyland och i Kymmenedalen.

Med intyget kan du bevisa ett färskt negativt resultat från coronatest till exempel vid en nödvändig resa.

”Ett intyg som visar resultatet från ett coronatest har önskats särskilt av dem som är tvungna att resa utomlands. Den automatiserade processen minskar trycket på hälso- och sjukvården eftersom intyget kan fås som självbetjäning. Intygen har efterfrågats i en allt ökande grad nu när flera länder och trafikföretag har börjat kräva dessa”, konstaterar direktören för diagnostik Lasse Lehtonen.

I coronatestintyget antecknas personuppgifter, testdatum och testningssätt. Vid behov kan intyget kompletteras med passuppgifter om destinationslandet kräver det.

Användningen av tjänsten förutsätter stark autentisering med bankkoder eller mobilcertifikat. Senare kommer det att bli möjligt att skaffa ett intyg för en annan person, såsom ett barn. Tjänsten fungerar för coronatester för invånarna i Nyland och Kymmenedalen som har analyserats av HUS Diagnostikcentrum.

Tjänsten Koronatietoni.fi öppnades tisdagen den 22 februari 2021 först på finska men den kommer inom kort också att finnas på svenska och engelska. Tjänsten har producerats av HUS.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme