
Avioliittoleiriltä haetaan läheisyyttä
- Tänä vuonna joukossa on erityisen paljon 1970- luvulla syntyneitä pareja, joilla on lapsia vauvoista rippikouluikäisiin, kertoo Namikan avioliittotyön johtaja Paula Ranssi .
Ranssi toteaa tämän ikäluokan parisuhteen olevan arjessa erityisen kovilla, sillä perhe-elämää kuormittavat usein työelämän vaatimukset ja aktiivinen elämäntapa.
- Rakkautta puolisoa kohtaan löytyy, mutta läheisyys on kadonnut arjen kiireiden jalkoihin. Leiri on sijoitus suhteeseen, jotta saadaan taas välineitä seuraavan talven yli. Kaikki me kaipaamme läheisyyttä, mutta usein meiltä puuttuu työkalut sen vaalimiseen. Näitä keinoja tarjoamme leirillä, Ranssi valottaa.
Ranssi toteaa monen perheen kokeneen avioeron joko omalla kohdallaan tai lähipiirissä.
- Uusperheiden kuviot ovat usein monimutkaisia ja niihin kaivataan ulkopuolista näkökulmaa ja jaksamista. Yhdessä pysyneet parit puolestaan hieman säikähtävät tuttavapiirinsä eroja ja haluavat panostaan sitä enemmän suhteeseensa, hän luonnehtii.
Paremman avioliiton perheleirin runko koostuu kahdesti päivässä pidettävistä luennoista ja pienryhmäkeskusteluista. Niin luennoitsijoina kuin ryhmienvetäjinä toimivat parisuhdetyöhön koulutetut avioparit. Aihepiirit käsittelevät tunteiden ilmaisemista, viestintää, anteeksiantoa, seksuaalisuutta ja monia muita keskeisiä kysymyksiä. Hengellisyys on arvomaailman pohjavire.
- Joillekin pareille leiri on viimeinen oljenkorsi suhteen pelastamiseksi, toisille puolestaan jokakesäinen perinne jo kolmannessa polvessa. Myös parisuhteen hoitamisen malli voi periytyä sukupolvelta toiselle, Ranssi tietää.
Uutta tänä vuonna on yhteistyö Pieksämäen yrittäjien kanssa. Leiriviikon aikana kaupungin torilla järjestetään tapahtumia ja yhtenä päivänä alueen yrittäjät tarjoavat leiriläiselle ilmaisen, jatkuvan bussikuljetuksen keskustaan.
Lisätiedot ja tiedustelut:
Heikki ja Paula Ranssi puh. 050 35 44 468
Markku ja Marita Kulmala puh. 040 59 62 311
Sanna Höglund
Tietoja julkaisijasta
Helsingin NMKY (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) on perustettu vuonna 1889. Sen perustajajäseniä olivat mm. Sakari Topelius ja Arthur Hjelt. Helsingin NMKY tunnetaan työstään nuorisotyön uranuurtajana . Helsingin NMKY on ollut käynnistämässä merkittäviä työmuotoja historiansa aikana. Näistä tunnetuimpia ovat koripallon tuonti Suomeen(Vilho Nuoreva) sekä partiotoiminnan (Verneri Louhivuori) ja kerhotoiminnan käynnistäminen Suomessa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin NMKY
Helsingin NMKY rakentaa oman koripalloareenan12.1.2022 09:01:30 EET | Tiedote
Helsingin NMKY:n tukisäätiö rakennuttaa oman koripalloareenan Helsingin Pakilaan. Syksyllä 2023 valmistuva Namika Areena täyttää toteutuessaan Helsingin NMKY:n vuosikymmenten unelman omasta koripalloareenasta.
HELSINGIN NMKY HALUAA KIITTÄÄ VUODEN URHEILUSEURA 2015 TUNNUSTUKSESTA - tervetuloa korismatsiin ja Uuno - pokaalikahveille!26.1.2016 09:00:00 EET | Tiedote
Suomen urheilugaalassa 12.1 palkittu Vuoden urheiluseura, Helsingin NMKY, tarjoaa Uuno -pokaalikahvit Malmin palloiluhallilla, Siemenkuja 3, sunnuntaina 31.1 klo 17.15 alkaen Helsingin NMKY:n kotipelin yhteydessä. Vuoden urheiluseura nimitys on upea tunnustus ja kiitos koko Helsingin NMKY-yhteisölle ja sen toiminnan mahdollistajille. Sunnuntain tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita!
Helsingin NMKY täyttää 125 vuotta - Juhlavuoden tavoitteena on hankkia puuttuva mahdollisuus18.3.2014 14:57:44 EET | Tiedote
Helsingin NMKY juhlii 125 vuoden merkkipaalua ajankohtaisella teemalla. Syrjäytymisen ennaltaehkäisy puhuttelee tässä ajassa monia. Tänään yhdistys panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin kehittäen kaikille avointa matalan kynnyksen toimintaa. Lisäksi puuttuvia mahdollisuuksia hankitaan varainkeräyksellä, jonka tavoitteena on auttaa nuoria ja heidän perheitään harrastuksensa rahoittamisessa.