Jyväskylän yliopisto

Avoimen väylä on yksi tie tutkintoon – Jyväskylän yliopisto jatkaa opintomaksujen hyvityksiä lukuvuonna 2021–2022

Jaa

Jyväskylän yliopisto hyvittää myös tulevana lukuvuonna avoimen väylän opintomaksuja ilman opiskelupaikkaa jääneille hakijoille. Ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville hyvitetään opintomaksuja 25 opintopisteen verran Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintosuorituksia vastaan.

Avoimen väylällä tutustut opiskelun kautta sinua kiinnostavaan alaan. Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon väyläopintojesi perusteella.
Avoimen väylällä tutustut opiskelun kautta sinua kiinnostavaan alaan. Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon väyläopintojesi perusteella.

Jyväskylän yliopisto on päättänyt jatkaa tutkintotavoitteisen opiskelun tukemista avoimessa yliopistossa hyvittämällä avoimen väylän opintomaksuja myös tulevana lukuvuonna 2021–2022. Kokeilu alkoi viime syksynä, kun koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne vaikutti myös ylioppilaskirjoituksiin ja pääsykokeisiin.

Hyvityksiä maksetaan ilman opiskelupaikkaa jääneille, ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville hakijoille, jotka haluavat opiskella Jyväskylän yliopistossa.

”Saimme kokeilusta erittäin hyvää palautetta opiskelijoiltamme. Opintomaksujen hyvitys opintosuorituksia vastaan koettiin kannustavana ja motivoivana”, kertoo Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja.

Jos hakija suorittaa avoimessa yliopistossa 25 opintopisteen verran johonkin Jyväskylän yliopiston kandidaatti- ja maisteriohjelman avoimen väylään soveltuvia opintoja, hän voi hakea opintomaksujen palautusta keväällä 2022. Näihin tutkintokoulutuksiin johtavia väyliä on parikymmentä Jyväskylän yliopiston kuuteen tiedekuntaan.

Avoimen väylällä voi tutustua kiinnostavan alan yliopisto-opiskeluun

Avoimen väylästä on kehitetty viime vuosina valtakunnallisesti uskottavaa opiskelijavalintatapaa todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalle. Avoimen väylän opinnot ovat Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia yliopisto-opintoja, jotka voi sisällyttää tutkintoonsa, jos tulee myöhemmin valituksi tutkintokoulutukseen.

Eri tieteenalojen väyläopinnot ovat avoimia kaikille, mutta opintomaksujen hyvitykset on tarkoitettu ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville.

”Avoimen väylällä voi tutustua rauhassa kiinnostavaan alaan ja pohtia näin uravalintaansa. Opiskelu on pitkälti itsenäistä mutta toisaalta joustavaa ajan ja paikan suhteen. Jos opiskelussa tai opintojen suunnittelussa kaipaa apua, opiskelijoiden palautteen mukaan opintoihin saa hyvää ja tarkkaa ohjausta ja neuvontaa avoimen yliopiston opettajilta ja opintopalveluilta”, Lerkkanen sanoo.

Opiskelijavalinta avoimen väylältä perustuu hakukohteen valintaperusteissa ilmoitettuun opintojen määrään sekä opintomenestykseen väyläopinnoissa. Eri väylien opintopistemäärät vaihtelevat, joten kaikkia Jyväskylän yliopiston avoimen väyliä koskee sama maksuhyvitys: väyläopintoja on opiskeltava vähintään 25 opintopisteen verran, jotta maksupalautusta voi hakea. Maksuhyvitykseen oikeuttavat opinnot on suoritettava aikavälillä 1.8.2021–31.3.2022.

Avoimen väylän illassa 10.8.2021 klo 16–19 kerrotaan lisää tutkintotavoitteisesta opiskelusta Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. Ilmoittautuminen verkkotilaisuuteen on nyt avoinna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Lerkkanen
Johtaja
Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto
0400 249 643

Kuvat

Avoimen väylällä tutustut opiskelun kautta sinua kiinnostavaan alaan. Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon väyläopintojesi perusteella.
Avoimen väylällä tutustut opiskelun kautta sinua kiinnostavaan alaan. Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon väyläopintojesi perusteella.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kaikkien liikkuminen ei vähene nuoruudessa - eri suuntaisista liikkumisen poluista uutta tutkittua tietoa2.7.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Juuri julkaistussa Jyväskylän yliopiston pitkittäistutkimuksessa löydettiin viisi erilaista liikkumisen muutosryhmää 15 ja 19 ikävuoden välillä. Aktiivisuuden säilyttäjät jatkoivat muita tyypillisemmin urheiluseuraharrastustaan nuorena aikuisena. Inaktiivisuuden säilyttäjät eivät yleensä kulkeneet koulu- ja työmatkoja itse aktiivisesti liikkuen.

Digijätit vievät kansallisilta toimijoilta markkinoita ja verotuloja29.6.2021 08:25:28 EEST | Tiedote

Suomi joutuu kohtaamaan globaalin digitaalisen talouden haasteet. Suuret monikansalliset yritykset valtaavat markkinoita paikallisilta toimijoilta ja kokonaisia talouden aloja siirtyy digitaalisena pois Suomesta. Esimerkkejä löytyy muun muassa luovilta aloilta, taksipalveluista, asuntojen käyttämisestä majoitukseen, mainonta-alalta ja e-kaupasta. Globaalit toimijat ovat ottaneet merkittävän osan Suomen markkinoista ja palveluita toteutetaan pilvipalveluina, jotka jäävät verotuksen ulottumattomiin.

Näkyykö pintaa pisteleviä poikasparvia Päijänteellä? Tehinselän muikunpoikasmäärä oli ennätyksellisen runsas tänä keväänä28.6.2021 13:06:05 EEST | Tiedote

Tänä keväänä Päijänteen Tehinselällä kuoriutui muikunpoikasia ennätyksellisen paljon. Tiheys on yli kaksinkertainen edelliseen vuonna 2017 havaittuun huippulukemaan verrattuna. Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitos toteuttaa vuosittaiset siikakalojen poikasseurannat Säkylän Pyhäjärvellä, Puulavedellä, Pohjois-Päijänteellä, Päijänteen Tehinselällä ja Ruotsalaisella sekä Etelä-Konnevedellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme