Jyväskylän yliopisto

Avoimen väylän illassa saat tietoa tutkintotavoitteisesta opiskelusta avoimessa yliopistossa

Jaa

Avoimen väylä on yksi hakutapa yliopistoon todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalla. Jyväskylän yliopiston avoimen väylän illassa tiistaina 10.8.2021 esitellään väyläopiskelua ja suosituimpia väyliä. Tilaisuus järjestetään verkossa.

Opiskelijavalinta avoimen väylän kautta tutkintokoulutukseen perustuu ennen hakua suoritettuihin väyläopintoihin. Opinnot tukevat myös yksilön alanvalintaa: avoimen väylällä hakija tutustuu käytännössä kiinnostavaan alaan ja sen opiskeluun yliopistossa. Väyläopinnot ovat laajuudeltaan keskimäärin 15–60 opintopistettä.

Jyväskylän yliopiston Avoimen väylän illassa esitellään muun muassa kauppatieteiden, kasvatustieteiden, viestinnän, psykologian ja luonnontieteiden avoimen väyliä. Tilaisuus alkaa avoimen väylän yleisinfolla, johon on suositeltavaa osallistua ennen alakohtaisia tietoiskuja.

Avoimen väylän ilta järjestetään Zoom-verkkoalustalla tiistaina 10.8.2021 klo 16–19. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostitse muutama päivä ennen tilaisuutta.

Ilmoittaudu mukaan avoimen väylän iltaan: avoin.jyu.fi/vaylailta-2021

Jyväskylän yliopisto hyvittää avoimen väylän opintomaksuja

Jyväskylän yliopisto jatkaa lukuvuonna 2021–2022 avoimen väylän opintomaksujen hyvittämistä ensimmäistä opiskelupaikkaansa tavoitteleville hakijoille. Yliopisto haluaa näin tukea tutkintotavoitteista opiskelua myös avoimessa yliopistossa.

Avoimen väylän opintomaksuja palautetaan 25 opintopisteen verran niille, jotka tähtäävät tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon ja joilla ei ole vielä opiskelupaikkaa tai aiempaa korkeakoulututkintoa.

Avoimen väyliä on Jyväskylän yliopiston kaikkiin kuuteen tiedekuntaan. Viime vuosina väyliä on uudistettu ja laajennettu, jotta yliopistoon voisivat hakeutua erilaiset, eri-ikäiset ihmiset koulutustaustasta ja elämäntilanteesta riippumatta. Eri tieteenalojen väyläopinnot ovat siis avoimia kaikille, mutta opintomaksujen hyvitykset on tarkoitettu ensimmäistä korkeakoulututkintoaan tavoitteleville.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtaja Jukka Lerkkanen
Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto
0400 249 643

Avoimen väylän illan käytännön asiat:

Markkinointisuunnittelija Heli Syrjälä
Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto
040 652 4168

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Nanotiedepäivät Jyväskylässä 5.–6.10.2021: Esillä solujen selviytymismekanismit, viruksen kaltaiset partikkelit rokotteissa ja nanohäkit24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus isännöi monitieteellistä nanotieteen- ja teknologian Nanoscience Days -konferenssia 5.–6. lokakuuta 2021. Tapahtuma tarjoaa nanotutkijoille biologian, kemian ja fysiikan aloilta mahdollisuuden esitellä tuloksiaan kansainväliselle yleisölle. Kaksipäiväinen konferenssi pääosin pidetään verkkokonferenssina.

Väitös 1.10.2021: Tinder, Netflix ja WhatsApp häiritsevät kuljettajaa - Liikenteeseen tarvitaan paremmin testattuja ja suunniteltuja sovelluksia (Grahn)24.9.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa aiemmin tehty tutkimus paljasti miten kuljettajat maksavat verkkopankissa laskuja, lähettelevät viestejä WhatsAppissa, selaavat Tinderiä ja Instagramia ja jopa katsovat Netflixiä ajaessaan autoa. Kuljettajan keskittyminen liikenteessä mobiilisovelluksiin aiheuttaa visuaalista tarkkaamattomuutta, jolla on kiistaton yhteys tieliikenneonnettomuuksiin. Siltikin liikenteessä käytetään mitä erilaisimpia mobiilisovelluksia – lainsäädännöstä huolimatta. Uudet autot ovat myös pullollaan erilaisia infotainment-järjestelmiä, jotka tarjoavat hyödyn lisäksi myös puhdasta viihdettä autoilijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme