Jyväskylän yliopisto

Avoimen yliopiston opinnot Keski-Suomen seutukaupungeissa: Syksyn tarjonta on auki

Jaa

Keski-Suomessa avointa korkeakouluopintojen tarjontaa kehitetään seutukaupunkien toimijoiden ja opintojen tarjoajien yhteistyössä. Tavoitteena on helposti lähestyttävä, paikallisesti palveleva ja Keski-Suomen alueen osaamistarpeisiin vastaava opintotarjonta. Opintojen infotilaisuuksia on tarjolla elokuussa verkon välityksellä.

Avoimet korkeakouluopinnot ovat avoimet kaikille. Keski-Suomen seutukaupungeissa ja niiden lähialueilla opintomahdollisuudet tuodaan lähelle muun muassa paikallisten hubien ja opiskeluryhmien avulla.

”Avoin yliopisto on kehittänyt tarjontaansa seutukaupungeille kartoitusten osoittamaan kysyntään ja alueiden osaamistarpeisiin pohjautuen, yhdessä avoimen JAMK:n kanssa. Tuomme tarjolle nyt uudenlaisen, aiempaa monipuolisemman ja joustavamman tarjonnan. Avoimen yliopiston Keski-Suomen paikallisessa tarjonnassa on opiskeltavissa niin perusopintokokonaisuuksia kuin erilaisiin osaamistarpeisiin vastaavia osaamiskokonaisuuksia”, kertoo JYU avoimen aluetoiminnasta vastaava koulutuspäällikkö Muru Linjala.

Osaamista eri toimialoille joustavasti

Keski-Suomen seutuopintojen tarjonnan kolme osaamiskokonaisuutta palvelevat niin aiheista kiinnostuneita kuin työelämän tarpeita. Niistä opiskelija voi muotoilla omanlaisensa opintopaketin. Lisäksi tarjonnassa on Jyväskylän yliopiston tutkintovaatimusten mukaisia opintokokonaisuuksia.

Viestinnän ja journalistiikan perusopinnot ovat tarjolla Jämsässä, Äänekoskella, Keuruulla, Viitasaarella ja Pihtiputaalla. Psykologian perusopinnot tarjotaan Äänekosken ja pohjoisen Keski-Suomen alueella, Mänttä-Vilppulassa niitä tarjoaa Autere-opisto. Taidehistorian ja taidekasvatuksen perusopintoja voi opiskella Jämsän työväenopiston ohjauksessa.

Työelämäosaamiseen keskittyvä osaamiskokonaisuus kokoaa mm. IT-alaan, asiantuntijuuden kehittämiseen ja liiketoimintaan liittyviä kursseja. Ihmisen kehitys ja ympäristö -osaamiskokonaisuus tarjoaa eri alojen tutkittuun tietoon pohjautuvia näkökulmia elämänkulkuun ja hyvinvointiin. Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla taas tuo kaivattua monitieteistä osaamista alalla toimiville ja sinne tähtääville.

  • Perusopintokokonaisuudet koostuvat tietyistä opetussuunnitelman määrittelemistä opintojaksoista. Seutukaupungeissa perusopinnot opiskellaan ohjatusti paikallisissa ryhmissä. Viestinnän ja journalistiikan sekä psykologian perusopintokokonaisuuksien Zoom-infotilaisuus pidetään 16.8. alkaen klo 17.30. Jämsän taidehistorian ja taidekasvatuksen opintojen info on 6.9. klo 17.

  • Osaamiskokonaisuuksista voit poimia vapaasti omaan opintosuunnitelmaasi ne opinnot, jotka sopivat sinulle. Näissä opinnoissa ei ole paikallista ohjausta, mutta opintojen sisältöjä voidaan välittää paikallisten hubien kautta. Zoom-infotilaisuus uusista osaamiskokonaisuuksista pidetään ma 30.8. alkaen klo 17.

Jokainen on tervetullut avoimiin yliopisto-opintoihin

Opiskelu avoimessa yliopistossa on joustavaa, ja se on mahdollista esimerkiksi työn ohella. Opinnot ovat avoimet kaikille, ilman pohjakoulutusvaatimuksia. Tietyillä kursseilla olevat esitietovaatimukset näkyvät kurssien tiedoissa.

”Tavoitteena on, että mahdollisimman moni voisi tarttua opintoihin itselleen sopivimmalla tavalla ja kehittää osaamistaan. Haluamme, että kynnys yliopisto-opintojen hyödyntämiseen ja niihin tutustumiseen on matala. Jokainen niistä kiinnostunut on tervetullut mukaan”, Muru Linjala sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Muru Linjala, koulutuspäällikkö, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto
muru.linjala@jyu.fi
040 746 3223

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Avoimessa yliopistossa opiskelee noin 27 000 opiskelijaa.

Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Nanotiedepäivät Jyväskylässä 5.–6.10.2021: Esillä solujen selviytymismekanismit, viruksen kaltaiset partikkelit rokotteissa ja nanohäkit24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus isännöi monitieteellistä nanotieteen- ja teknologian Nanoscience Days -konferenssia 5.–6. lokakuuta 2021. Tapahtuma tarjoaa nanotutkijoille biologian, kemian ja fysiikan aloilta mahdollisuuden esitellä tuloksiaan kansainväliselle yleisölle. Kaksipäiväinen konferenssi pääosin pidetään verkkokonferenssina.

Väitös 1.10.2021: Tinder, Netflix ja WhatsApp häiritsevät kuljettajaa - Liikenteeseen tarvitaan paremmin testattuja ja suunniteltuja sovelluksia (Grahn)24.9.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopistossa aiemmin tehty tutkimus paljasti miten kuljettajat maksavat verkkopankissa laskuja, lähettelevät viestejä WhatsAppissa, selaavat Tinderiä ja Instagramia ja jopa katsovat Netflixiä ajaessaan autoa. Kuljettajan keskittyminen liikenteessä mobiilisovelluksiin aiheuttaa visuaalista tarkkaamattomuutta, jolla on kiistaton yhteys tieliikenneonnettomuuksiin. Siltikin liikenteessä käytetään mitä erilaisimpia mobiilisovelluksia – lainsäädännöstä huolimatta. Uudet autot ovat myös pullollaan erilaisia infotainment-järjestelmiä, jotka tarjoavat hyödyn lisäksi myös puhdasta viihdettä autoilijoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme