Lapsiasiavaltuutettu

Avoin kutsu lapsille, aikuisille, päiväkodeille, kouluille ja työpaikoille: Otetaan lapset mukaan töihin 22. marraskuuta 2019

Jaa

Lapsen oikeuksien viikko on huipentunut tuhansilla työpaikoilla Lapsi mukaan töihin -päivään vuodesta 2016. Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto sekä työ- ja elinkeinoministeriö toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi viettämään teemapäivää tänäkin vuonna.

Lapsi mukaan töihin -päivä on tärkeä elämys ja kokemus lapselle, mutta se tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia ihan kaikille. Teemapäivässä kohtaavat maailmat, joiden olisi hyvä toimia yhdessä. 

Kaikkien vanhemmilla ei ole työtä: voisitteko te työpaikkana tarjota vaikkapa kokonaiselle luokalle vierailumahdollisuuden? Otetaanhan huomioon nekin, jotka eivät tuo lasta töihin – työpaikan yhteisten pelisääntöjen sopiminen hyödyttää kaikkia.

Lapset tuottavat yrityksen someen riemukasta sisältöä. Päivän yhteydessä on mainio tilaisuus kerrata säännöt siitä, missä saa kuvata ja mitä, sekä miettiä sitä, mikä on someen sopivaa sisältöä. 

Koulut voisivat antaa Lapsi mukaan töihin -päivään osallistuville mukaan esimerkiksi haastattelutehtäviä tai muun raportin. Tärkeän teemapäivän jälkeen kouluissa ja päiväkodeissa voitaisiin keskustella päivän kokemuksista. Koulut voisivat järjestää yhdessä työelämävierailuja, jolloin nekin, joiden vanhemmat eivät voi ottaa lasta mukaan töihin, pääsisivät osallistumaan.

Suomalainen työelämä on toivottanut avosylin lapset tervetulleiksi tutustumaan paikkoihin, joissa aikuiset tekevät työtä ja siihen, mitä työnteko on. Päiväkodit ja koulut ovat tarjonneet mahdollisuuden lapsille päästä tutustumaan tärkeiden aikuistensa arkeen. Paljon unohtumattomia kokemuksia ja raikkaita ideoita on syntynyt päivän tuloksena. 

Luodaan lisää hyviä käytänteitä ja pidetään lapset mukana – ihan jokainen päivä.

Olette jokainen lämpimästi tervetullut viettämään päivää kanssamme!

Lapsiasiavaltuutettu
Lastensuojelun Keskusliitto
Työ- ja elinkeinoministeriö

lapsimukaantoihin.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Lapsiasiavaltuutettu
Lapsiasiavaltuutettu
Vapaudenkatu 58 A
40100 Jyväskylä

0295 666 850http://lapsiasia.fi/

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsiasiavaltuutettu

”Rikoksia tehneen lapsen yksityisyyttä on kunnioitettava”: lapsiasiavaltuutettu esittää muutoksia lainsäädäntöön ja Journalistin ohjeisiin11.3.2020 06:56:00 EETTiedote

Tiedote 11.3.2020. Lapsiasiavaltuutettu esittää oikeudenkäynnin julkisuutta koskevaa sääntelyä muutettavaksi siten, että alaikäisen henkilöllisyys voitaisiin määrätä salassa pidettäväksi. Salassapidon tulisi jatkua myös täysi-ikäisyyden jälkeen. Kiireellisenä toimenpiteenä lapsiasiavaltuutettu esittää, että Journalistin ohjeissa kielletään alaikäisten henkilöllisyyden paljastaminen kaikissa tilanteissa, joissa lapsi on rikoksesta syytettynä tai tuomittuna.

Ett arbetsliv som är jämställt behandlar alla lika och tar barnen i beaktande, ökar sysselsättningen28.1.2020 10:30:00 EETTiedote

Pressmeddelande 28.1.2020. Behovet att öka sysselsättningen är ett av de största politiska samtalsämnena i Finland. Regeringen förväntas under den kommande höstens budgetmangling besluta om sysselsättningsåtgärder som skulle ge 30 000 nya arbetsplatser. Barnombudsmannen, jämställdhetsombudsmannen och diskrimineringsombudsmannen betonar att målen för sysselsättning inte går att nå om inte de diskriminerande strukturerna och hindren i arbetslivet rivs.

Tasa-arvoinen, yhdenvertainen ja lapset huomioiva työelämä lisää työllisyyttä28.1.2020 10:30:00 EETTiedote

Tiedote 28.1.2020. Tarve nostaa työllisyyttä on yksi suurimmista poliittisista puheenaiheista Suomessa. Hallituksen odotetaan tulevan syksyn budjettiriihessä päättävän työllisyystoimet, jotka lisäisivät 30 000 työpaikkaa. Lapsiasiavaltuutettu, tasa-arvovaltuutettu ja yhdenvertaisuusvaltuutettu painottavat, että työllisyystavoite ei voi toteutua, jos ei työelämän syrjiviä rakenteita ja esteitä poisteta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme