Lapsiasiavaltuutettu

Avoin kutsu lapsille, aikuisille, päiväkodeille, kouluille ja työpaikoille: Otetaan lapset mukaan töihin 22. marraskuuta 2019

Jaa

Lapsen oikeuksien viikko on huipentunut tuhansilla työpaikoilla Lapsi mukaan töihin -päivään vuodesta 2016. Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto sekä työ- ja elinkeinoministeriö toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleiksi viettämään teemapäivää tänäkin vuonna.

Lapsi mukaan töihin -päivä on tärkeä elämys ja kokemus lapselle, mutta se tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia ihan kaikille. Teemapäivässä kohtaavat maailmat, joiden olisi hyvä toimia yhdessä. 

Kaikkien vanhemmilla ei ole työtä: voisitteko te työpaikkana tarjota vaikkapa kokonaiselle luokalle vierailumahdollisuuden? Otetaanhan huomioon nekin, jotka eivät tuo lasta töihin – työpaikan yhteisten pelisääntöjen sopiminen hyödyttää kaikkia.

Lapset tuottavat yrityksen someen riemukasta sisältöä. Päivän yhteydessä on mainio tilaisuus kerrata säännöt siitä, missä saa kuvata ja mitä, sekä miettiä sitä, mikä on someen sopivaa sisältöä. 

Koulut voisivat antaa Lapsi mukaan töihin -päivään osallistuville mukaan esimerkiksi haastattelutehtäviä tai muun raportin. Tärkeän teemapäivän jälkeen kouluissa ja päiväkodeissa voitaisiin keskustella päivän kokemuksista. Koulut voisivat järjestää yhdessä työelämävierailuja, jolloin nekin, joiden vanhemmat eivät voi ottaa lasta mukaan töihin, pääsisivät osallistumaan.

Suomalainen työelämä on toivottanut avosylin lapset tervetulleiksi tutustumaan paikkoihin, joissa aikuiset tekevät työtä ja siihen, mitä työnteko on. Päiväkodit ja koulut ovat tarjonneet mahdollisuuden lapsille päästä tutustumaan tärkeiden aikuistensa arkeen. Paljon unohtumattomia kokemuksia ja raikkaita ideoita on syntynyt päivän tuloksena. 

Luodaan lisää hyviä käytänteitä ja pidetään lapset mukana – ihan jokainen päivä.

Olette jokainen lämpimästi tervetullut viettämään päivää kanssamme!

Lapsiasiavaltuutettu
Lastensuojelun Keskusliitto
Työ- ja elinkeinoministeriö

lapsimukaantoihin.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Lapsiasiavaltuutettu
Lapsiasiavaltuutettu
Vapaudenkatu 58 A, 3. krs
40100 Jyväskylä

0295 666 850http://www.lapsiasia.fi/

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, josta on säädetty lailla (laki lapsiasiavaltuutetusta 1221/2004). Lapsiasiavaltuutettu antaa Suomen hallitukselle ja eduskunnalle lakisääteisen arvion lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta sekä raportoi määräajoin YK:n lapsen oikeuksien komitealle. Lapsiasiavaltuutettu tekee aloitteita ja antaa lausuntoja toimialansa teemoista. Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisen lapsen asioita. Lapsiasiavaltuutettu tekee tarvittaessa viranomaiskanteluja havaitsemistaan ongelmista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsiasiavaltuutettu

Lapsiasiavaltuutettu päättää kautensa ja luovuttaa Vuosikirjan hallitusohjelmavalmistelijoille23.4.2019 12:50:10 EESTTiedote

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila julkistaa Vuosikirjan, jossa hän tekee 30 esitystä Suomen lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Vuosikirjassa arvioidaan hallituskauden 2015–2019 vaikutuksia lapsiin. Vuosikirjan julkistaminen päättää Kurttilan vuonna 2014 alkaneen toimikauden. Tilaisuus Säätytalolla perjantaina 26.4. klo 9.30 on tiedotusvälineille avoin, mutta ilmoittautuminen vaaditaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme