Kuutoskaupunkien avoin data

Avoin Lounais-Suomi -innovaatiokilpailussa edistetään alueen vetovoimaisuutta

Jaa

Lounais-Suomi on loistava paikka asua, mutta miten alueesta voisi tehdä vielä houkuttelevamman sekä tulevien että nykyisten asukkaiden silmissä? Lokakuussa 2017 avataan kaikille avoin kilpailu, jonka tavoitteena on löytää innovatiivisia ratkaisuja Lounais-Suomen houkuttelevuuden parantamiseksi muun muassa avointa dataa hyödyntämällä.

Kilpailun järjestävät kuuden Turun korkeakoulun yhteinen Korkeakoulukumppani-palvelu, Varsinais-Suomen liitto ja sen yhteydessä toimiva Lounaispaikka. Parhaat työt palkitaan rahapalkinnoilla, joten osallistujien lisäksi etsimme sponsoreita lisäämään kilpailun vaikuttavuutta. Yrityssponsoreiden on mahdollista jatkaa yhteistyötä menestyneiden tiimien kanssa.

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailu on avoin kaikille kiinnostuneille, olit sitten sosiologi, duunari, koodari tai eläkeläinen. Kilpailun sivut, ilmoittautumislomakkeen ja ohjeet sponsoreille löydät täältä: bit.ly/avoinlounaissuomi


Aikataulu ja tapahtumat

6.-22.10.2017      Kilpailijoiden ilmoittautuminen
23.10.2017          Kick off –tapahtuma, kilpailuun osallistuville
23.10.-16.11.       1-2 ohjauskertaa/vko + on line -tuki
17.11.2017          Pitchaus, arviointi ja palkinnot


Lisätiedot

Antti Tuomisto, Turun yliopisto
Korkeakoulukumppani.fi
antti.tuomisto@utu.fi
040 737 1533

Juha Pulmuranta, Lounaispaikka
juha.pulmuranta@varsinais-suomi.fi
040 509 1043

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kuutoskaupunkien avoin dataKuutoskaupunkien "Avoin data ja rajapinnat" -kärkihankkeessa Suomen suurimmat kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu avaavat tietovarantojaan mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi. Tavoitteena on tehdä datan avaamisesta luonteva osa kaupunkien toimintaa ja mahdollistaa näin innovatiivisten palveluiden kehittäminen datan päälle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuutoskaupunkien avoin data

Uraauurtava avoimen datan hanke herättää huomiota ulkomailla27.11.2017 15:11:02 EET | Tiedote

Kaupunkien hallussa oleva data on verovaroin tuotettu raaka-aine, jota jalostamalla saadaan parempia palveluita ja tehokkaampaa päätöksentekoa. Työtä datan käytettävyyden parantamiseksi on tehty 3,5 vuotta kestäneessä 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeessa, josta on otettu mallia myös ulkomailla. Hankkeen oppeja jaetaan Helsingissä 30.11. järjestettävässä Dataliiketoiminnan tulevaisuus -tapahtumassa.

Sata tapaa hyödyntää avointa dataa - kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa23.11.2017 12:16:42 EET | Tiedote

Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit toteuttavat 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään yhteistyössä kaupungeista parempia ja älykkäämpiä. Nämä kaupungit ovat jo vuosia yhteistyössä avanneet julkisia tietovarantoja kenen tahansa hyödynnettäväksi mahdollistaen muun muassa uusien palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisen. Osana tätä työtä on tehty kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme