Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Avoin yleisöjuhla Erottajalla uuden julkisen taideteoksen kunniaksi

Jaa

Eva Langen taideteos USKO TOIVO RAKKAUS paljastetaan 13.9.2019 Helsingin Erottajalla.

Kaikille avoin avajaistilaisuus alkaa kello 15 uudistuneella Erottajalla.  

Tilaisuuteen osallistuvat muun muassa Ruotsin ja Suomen pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaavat ministerit Ann Linde ja Thomas Blomqvist sekä Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs ja Tukholman kunnanvaltuuston puheenjohtaja Cecilia Brinck. Avajaisissa on luvassa ohjelmaa ja showesitys Maria Sidin juontamana. Avajaisohjelma kestää noin 40 minuuttia.

Kaikille avoin iltaohjelma alkaa kello 17. Iltaohjelmaa on koko perjantai-illan ajan, aina kello 21.30 saakka. Esiintyjinä ovat muun muassa Jore Marjaranta, Rajaton, Anna Järvinen, Patrik Isaksson ja Jennie Storbacka.

”Eva Langen taideteoksen paljastustilaisuus ja ohjelma sen jälkeen ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Toivomme, että mahdollisimman moni pääsisi Erottajalle juhlimaan uutta taideteosta ja peruskorjattua Erottajaa sekä Suomen ja Ruotsin välisiä vahvoja siteitä”, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman sanoo.

Kaksi maata – yksi tulevaisuus ‑taidehanke

Eva Langen taideteos on osa Kaksi maata – yksi tulevaisuus ‑taidehanketta, jonka Hanasaaren - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus on hallinoinnut ja joka nostaa esille Suomen ja Ruotsin satoja vuosia jatkuneen yhteyden sekä tämän päivän monipuolisen yhteistyön.  

Hankkeen tavoitteena on ollut luoda sekä Helsinkiin että Tukholmaan pysyvä julkinen taideteos. Ensimmäinen teos, suomalaistaiteilija Marja Kanervon VUOSI LUVUT, julkistettiin Tukholman Engelbrektsplanilla elokuussa 2017, ja nyt vuorossa on ruotsalaistaiteilija Eva Langen teos Helsingissä.

Paljastustilaisuuden jälkeen taideteos lahjoitetaan Helsingin kaupungille ja liitetään Helsingin taidemuseon HAMin kokoelmiin.

Lehdistötilaisuus järjestetään 13.9. klo 14 Svenska Teaternin tiloissa Helsingissä. Paikalla ovat taiteilija Eva Lange ja muut hankkeeseen osallistuneet vastaamassa lehdistön esittämiin kysymyksiin.

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

Helsingin taidemuseon (HAM) johtaja Maija Tanninen-Mattila, puh. 040 543 9659, maija.tanninen(at)hel.fi

Katso koko ohjelma täältä:https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/ohjelma-usko-toivo-rakkaus/

Lue lisää hankkeesta ja taideteoksesta: www.hanaholmen.fi/evalange

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme