Kuutoskaupunkien avoin data

”Avointa dataa, onnellisia työntekijöitä ja parempi maailma” - avoimen datan mahdollisuudet esillä Mindtrek-tapahtumassa

Jaa

Avoimen datan ja avointen rajapintojen mahdollisuuksia yritysten uudenlaiselle liiketoiminnalle ja yrityskulttuurille avataan jälleen Mindtrek-tapahtuman Open World -osuudessa 20.-21.9.2017. Esittelyssä uusia teknologioita sekä mm. Siemensin matka avoimempaan yrityskulttuuriin.

Uusia teknologioita esittelevä ja tulevaisuuden mediakulttuuria luotaava Mindtrek-tapahtuma järjestetään jälleen Tampereella 20.-21.9.2017. Mindtrek koostuu useammasta osa-alueesta, joista Open World keskittyy avoimeen lähdekoodiin, avoimeen dataan ja avoimiin rajapintoihin sekä erityisesti siihen, miten eri alojen yritykset voivat hyödyntää näitä ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia näistä syntyy. Avoimet rajapinnat liittyvät olennaisesti myös tapahtuman muihin osa-alueisiin, koska sen liiketoimintapotentiaali koskettaa laajasti teknologiainnovaatioita.

Tapahtumassa kuullaan esimerkkejä yrityksistä, joissa avoimen lähdekoodin hyödyntäminen on muuttanut liiketoimintamalleja perinteisessä yrityksessä, kuten Siemensillä, sekä tapauksia, joissa se on mahdollistanut yrityksen kasvun ja kansainvälistymisen, kuten Futurice ja Solita.

Viime vuosina kaupungit ja kunnat ovat panostaneet laajasti datan avaamiseen. Tätä on tehty mm. Suomen kuuden suurimman kaupungin Tampereen, Helsingin, Vantaan, Espoon, Turun ja Oulun 6Aika-yhteistyöllä. Avoimen datan 6Aika-hanketta johdetaan Tampereella Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:ssä.

“Tampereen kaupunki on vuodesta 2013 sitoutunut tiedon avoimuuteen niin kaupunkistrategiassa kuin pormestariohjelmassa. Täällä on kunnostauduttu erityisesti liikenne- ja paikkatiedon avaamisessa. Avoimen datan 6Aika-hankkeessa Tampere haluttiin päätoteuttajaksi osaamisensa ja näyttöjensä, mutta myös ennakkoluulottoman otteensa ja sitoutuneisuutensa vuoksi”, kertoo kehityspäällikkö Matti Saastamoinen Tredeasta.

Mindtrek on kansainvälinen teknologiakonferenssi, joka järjestetään vuosittain Tampereella. Konferenssissa kuullaan uusista teknologiatrendeistä, teknologian mukanaan tuomista haasteista sekä sen luomista liiketoimintamahdollisuuksista. Konferenssin kävijäkunta muodostuu eri alan yritysten ja julkishallinnon edustajista, opiskelijoista ja tutkijoista. Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan viime vuoden tapaan yli tuhatta osallistujaa.

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan!


Mindtrek Open World -ohjelma: 

Ke 20.9.

8:30 - 10:00 Breakfast & Check-In

10:45 - 11:30 “The Six City Strategy: Open Real-Time Interfaces on Transport and Traffic”

11:00 - 11:30 “Digitalization”, Markus Mannio, Tieto

11:30 - 13:00 Networking lunch

13:00 - 13:30 “Open Data Business - How to Do It?”

13:45 - 14:15 “Case Stories: Open APIs Boosting Our Business”

14:15 - 15:15 Coffee

16:00 - 16:30 “Shake It Up - FOSS as a Force for Culture Change”, Karsten Gerloff, Siemens

16:45 - 17:15 “On Open Source, Happy Employees and a Better World - Case Chilicorn Fund”, Sebi Tauciuc, Futurice


To 21.9.

8:30 - 09:45 Breakfast & Check-In

10:45 - 11:15 “Why Custom Software Should Be Open Source”, Panu Kalliokoski, Solita

11:15 - 12:45 Networking lunch

12:45 - 13:15 TBA

14:30 - 15:00 “Jenny - Enabling People To Concentrate On Meaningful Conversations” Teemu Kinos, Get Jenny

Ohjelman kokonaisuudessaan löydät täältä. Esityskieli on englanti.

 

Tapahtumapaikka ja -aika:
20.-21.syyskuuta, 2017
Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere

Lisätiedot:

Jenna Tuominen
Konferenssikoordinaattori, Mindtrek
+358 400 41 5858
jenna.tuominen@mindtrek.org


Median ilmoittautuminen seuraavan linkin kautta Media Accreditation

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kuutoskaupunkien avoin dataKuutoskaupunkien avoin data on 6Aika kärkihanke, jossa Suomen kuusi suurinta kaupunkia (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu) avaavat dataa ja rajapintoja, jotta syntyisi mahdollisuuksia uudelle liiketoiminnalle. Kärkihanke kuuluu 6Aika-kaupunkistrategiaan, jossa Suomen suurimmat kaupungit pyrkivät yhteisvoimin kohti avoimia ja älykkäitä palveluja. Lue lisää datapohjaisesta liiketoiminnasta: databusiness.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuutoskaupunkien avoin data

Uraauurtava avoimen datan hanke herättää huomiota ulkomailla27.11.2017 15:11Tiedote

Kaupunkien hallussa oleva data on verovaroin tuotettu raaka-aine, jota jalostamalla saadaan parempia palveluita ja tehokkaampaa päätöksentekoa. Työtä datan käytettävyyden parantamiseksi on tehty 3,5 vuotta kestäneessä 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeessa, josta on otettu mallia myös ulkomailla. Hankkeen oppeja jaetaan Helsingissä 30.11. järjestettävässä Dataliiketoiminnan tulevaisuus -tapahtumassa.

Sata tapaa hyödyntää avointa dataa - kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa23.11.2017 12:16Tiedote

Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit toteuttavat 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään yhteistyössä kaupungeista parempia ja älykkäämpiä. Nämä kaupungit ovat jo vuosia yhteistyössä avanneet julkisia tietovarantoja kenen tahansa hyödynnettäväksi mahdollistaen muun muassa uusien palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisen. Osana tätä työtä on tehty kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme