Väestörekisterikeskus

Avointa nimitietoa tarjolla: Suosituimmat etunimet syntymävuosittain ja -kunnittain

Jaa

Väestörekisterikeskus julkaisee vuoden loppuun asti kuukausittain yleisesti kiinnostavaa, avointa väestötietoa. Tiedot ovat peräisin väestötietojärjestelmästä, mutta yksittäiset henkilöt eivät ole aineistosta tunnistettavissa. Tietoa saa vapaasti ja maksutta hyödyntää haluamallaan tavalla.

Väestörekisterikeskuksen Avoindata.fi-palvelussa on nyt julkaistu tietoa suosituimmista etunimistä jaoteltuna syntymävuosittain ja syntymäkunnan perusteella. Tiedot ovat tarjolla vuosilta 1969–2019 eli Väestörekisterikeskuksen 50-vuotisen olemassaolon ajalta. Joka kunnan osalta on kerrottu vuosittain yksi suosituin naisen nimi ja yksi suosituin miehen nimi, joka on annettu lapselle ensimmäiseksi etunimeksi. Aineistossa on kerrottu myös näiden suosituimpien nimien kappalemääräiset esiintymät kunnittain. Etunimiaineisto on jaettu miesten ja naisten nimiksi sen mukaisesti, miten nimet esiintyvät väestötietojärjestelmässä eri sukupuolta olevilla henkilöillä.

Tietosuojasyistä etunimiä, joita on annettu alle kymmenelle henkilölle ei esitetä luetteloissa. Joidenkin kuntien osalta voi tietyiltä vuosilta tieto suosituimmasta nimestä puuttua tästä johtuen.

Lataa etunimiaineisto käyttöösi Avoindata.fi-palvelusta >>

Kaikki aineistot julkaistaan Avoindata.fi-palvelussa

Väestörekisterikeskus julkaisee tietoaineistot Avoindata.fi-palvelussaan, joka on Suomen virallinen keskitetty avoimen datan jakelualusta suomalaisten yksityishenkilöiden, yritysten sekä julkisen hallinnon organisaatioiden kaikille avoimille tietoaineistoille. Avoindata.fi-palvelussa on tällä hetkellä yli tuhat mielenkiintoista tietoaineistoa, jotka ovat kaikkien vapaasti ladattavissa, tutkittavissa ja käytettävissä. 

Minkälainen väestötieto kiinnostaa?

Toiveita tulevina kuukausina julkaistavista aineistoista voi esittää Väestörekisterikeskuksen viestintään sähköpostitse. Pyrkimyksenä on julkaista mahdollisimman laajasti hyödynnettäviä tietoaineistoja väestötietojärjestelmän tietojen pohjalta. Tietosuoja huomioidaan, eli julkaistavista aineistoista ei voi tunnistaa yksittäisiä henkilöitä.

Väestötietojärjestelmä on valtakunnallinen sähköinen rekisteri, jossa on perustiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista. Järjestelmässä on tiedot myös rakennuksista, rakennushankkeista, huoneistoista sekä kiinteistöistä. Väestötietojärjestelmä on Suomen eniten käytetty perusrekisteri.

Väestötietojärjestelmää ylläpitävät Väestörekisterikeskus ja maistraatit sekä osa kunnista. Tietojen rekisteröinti perustuu kansalaisten ja viranomaisten lakisääteisiin ilmoituksiin. Järjestelmän tietoja käytetään koko yhteiskunnan tietohuollossa, esimerkiksi julkishallinnossa, vaalien järjestämisessä, verotuksessa ja oikeushallinnossa sekä tutkimuksessa ja tilastoinnissa.

Aineistoja voi myös ostaa omiin tarpeisiin

Jos olette kiinnostuneita esimerkiksi alueellisesti tarkemmista tiedoista, voitte tilata haluamanne poiminnan Väestörekisterikeskuksen kumppaneilta maksullisena palveluna.

Lisätietoa:
Väestörekisterikeskuksen viestintä
vrk.viestinta@vrk.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Vastuullamme olevien kokonaisuuksien häiriötön ja sujuva toiminta on yhteiskunnalle elintärkeää. Ylläpidämme ja kehitämme maamme tärkeintä tietovarantoa, väestötietojärjestelmää, ja tarjoamme väestötietojärjestelmään pohjautuvia tietopalveluja viranomaisille sekä yrityksille. Vastaamme varmennetun sähköisen asioinnin tuottamisesta Suomessa. Tuottamamme varmenteet takaavat turvallisen ja sujuvan sähköisen asioinnin ja työskentelyn mm. julkisessa hallinnossa ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla.

Tuotamme ja kehitämme Suomi.fi-palveluja kansalaisten, julkisen hallinnon ja yritysten käyttöön. Palvelujen muodostama kansallinen palveluarkkitehtuurikokonaisuus luo perusedellytykset julkisten sähköisten asiointipalveluiden toteuttamiselle ja suomalaisen yhteiskunnan digitalisoinnille. Väestörekisterikeskus  toimii myös digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukijana. Vaalitehtävistä vastuullamme ovat mm. äänioikeusrekisterin ja ehdokasrekisterien luominen, äänioikeusilmoitusten toimittaminen ja äänestyspaikkapalvelun tuottaminen.

www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

De mest inflytelserika personerna inom digital förvaltning listades – Befolkningsregistercentralens Janne Viskari och Kimmo Rousku representerade9.10.2019 17:00:00 EESTTiedote

Överdirektören, IKT-direktören Anna-Maija Karjalainen från finansministeriet samt överdirektören Janne Viskari och ledande specialsakkunnig Kimmo Rousku från Befolkningsregistercentralen ingick bland de 100 mest inflytelserika personerna i världen i en jämförelse om de mest inflytelserika personerna inom digital förvaltning.

Most influential people in digital government were listed - Population Register Centre´s Janne Viskari and Kimmo Rousku were represented9.10.2019 17:00:00 EESTPress release

Anna-Maija Karjalainen, Director General of Public Sector ICT at the Ministry of Finance, and Janne Viskari, Director General and Kimmo Rousku, Chief Senior Specialist from the Population Register Centre were placed among the 100 most influential people in the world when comparing the most influential persons in digital government.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme