Digi- ja väestötietovirasto

Avointa nimitietoa tarjolla: Suosituimmat etunimet syntymävuosittain ja -kunnittain

Jaa

Väestörekisterikeskus julkaisee vuoden loppuun asti kuukausittain yleisesti kiinnostavaa, avointa väestötietoa. Tiedot ovat peräisin väestötietojärjestelmästä, mutta yksittäiset henkilöt eivät ole aineistosta tunnistettavissa. Tietoa saa vapaasti ja maksutta hyödyntää haluamallaan tavalla.

Väestörekisterikeskuksen Avoindata.fi-palvelussa on nyt julkaistu tietoa suosituimmista etunimistä jaoteltuna syntymävuosittain ja syntymäkunnan perusteella. Tiedot ovat tarjolla vuosilta 1969–2019 eli Väestörekisterikeskuksen 50-vuotisen olemassaolon ajalta. Joka kunnan osalta on kerrottu vuosittain yksi suosituin naisen nimi ja yksi suosituin miehen nimi, joka on annettu lapselle ensimmäiseksi etunimeksi. Aineistossa on kerrottu myös näiden suosituimpien nimien kappalemääräiset esiintymät kunnittain. Etunimiaineisto on jaettu miesten ja naisten nimiksi sen mukaisesti, miten nimet esiintyvät väestötietojärjestelmässä eri sukupuolta olevilla henkilöillä.

Tietosuojasyistä etunimiä, joita on annettu alle kymmenelle henkilölle ei esitetä luetteloissa. Joidenkin kuntien osalta voi tietyiltä vuosilta tieto suosituimmasta nimestä puuttua tästä johtuen.

Lataa etunimiaineisto käyttöösi Avoindata.fi-palvelusta >>

Kaikki aineistot julkaistaan Avoindata.fi-palvelussa

Väestörekisterikeskus julkaisee tietoaineistot Avoindata.fi-palvelussaan, joka on Suomen virallinen keskitetty avoimen datan jakelualusta suomalaisten yksityishenkilöiden, yritysten sekä julkisen hallinnon organisaatioiden kaikille avoimille tietoaineistoille. Avoindata.fi-palvelussa on tällä hetkellä yli tuhat mielenkiintoista tietoaineistoa, jotka ovat kaikkien vapaasti ladattavissa, tutkittavissa ja käytettävissä. 

Minkälainen väestötieto kiinnostaa?

Toiveita tulevina kuukausina julkaistavista aineistoista voi esittää Väestörekisterikeskuksen viestintään sähköpostitse. Pyrkimyksenä on julkaista mahdollisimman laajasti hyödynnettäviä tietoaineistoja väestötietojärjestelmän tietojen pohjalta. Tietosuoja huomioidaan, eli julkaistavista aineistoista ei voi tunnistaa yksittäisiä henkilöitä.

Väestötietojärjestelmä on valtakunnallinen sähköinen rekisteri, jossa on perustiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista. Järjestelmässä on tiedot myös rakennuksista, rakennushankkeista, huoneistoista sekä kiinteistöistä. Väestötietojärjestelmä on Suomen eniten käytetty perusrekisteri.

Väestötietojärjestelmää ylläpitävät Väestörekisterikeskus ja maistraatit sekä osa kunnista. Tietojen rekisteröinti perustuu kansalaisten ja viranomaisten lakisääteisiin ilmoituksiin. Järjestelmän tietoja käytetään koko yhteiskunnan tietohuollossa, esimerkiksi julkishallinnossa, vaalien järjestämisessä, verotuksessa ja oikeushallinnossa sekä tutkimuksessa ja tilastoinnissa.

Aineistoja voi myös ostaa omiin tarpeisiin

Jos olette kiinnostuneita esimerkiksi alueellisesti tarkemmista tiedoista, voitte tilata haluamanne poiminnan Väestörekisterikeskuksen kumppaneilta maksullisena palveluna.

Lisätietoa:
Väestörekisterikeskuksen viestintä
vrk.viestinta@vrk.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Vastuullamme olevien kokonaisuuksien häiriötön ja sujuva toiminta on yhteiskunnalle elintärkeää. Ylläpidämme ja kehitämme maamme tärkeintä tietovarantoa, väestötietojärjestelmää, ja tarjoamme väestötietojärjestelmään pohjautuvia tietopalveluja viranomaisille sekä yrityksille. Vastaamme varmennetun sähköisen asioinnin tuottamisesta Suomessa. Tuottamamme varmenteet takaavat turvallisen ja sujuvan sähköisen asioinnin ja työskentelyn mm. julkisessa hallinnossa ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla.

Tuotamme ja kehitämme Suomi.fi-palveluja kansalaisten, julkisen hallinnon ja yritysten käyttöön. Palvelujen muodostama kansallinen palveluarkkitehtuurikokonaisuus luo perusedellytykset julkisten sähköisten asiointipalveluiden toteuttamiselle ja suomalaisen yhteiskunnan digitalisoinnille. Väestörekisterikeskus  toimii myös digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukijana. Vaalitehtävistä vastuullamme ovat mm. äänioikeusrekisterin ja ehdokasrekisterien luominen, äänioikeusilmoitusten toimittaminen ja äänestyspaikkapalvelun tuottaminen.

www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Myndigheterna förenade sina krafter och plockade ihop en förpackning till unga som fyllt 18 år12.2.2020 08:00:00 EETTiedote

I det elektroniska informationspaketet sammanställs alla de rättigheter och skyldigheter i anslutning kring offentliga ärenden som man själv måste ansvara för då man blivit myndig. Paketet sammanställdes av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, som inledde sin verksamhet i början av året, Fpa, Navigatorerna, polisen, Försvarsmakten och Skatteförvaltningen.

Not all users have received email notifications for new Suomi.fi Messages17.1.2020 17:30:00 EETPress release

Due to a technical fault affecting Suomi.fi Messages, not all users have received email notifications of new messages arriving in the service. The fault affected around 150,000 messages. For these messages, no separate email notification was sent to the user. The problem is now fixed, and the Digital and Population Data Services Agency is taking action to prevent this problem from happening again.

Kaikista Suomi.fi-viesteistä ei ole saapunut sähköposti-ilmoitusta käyttäjille17.1.2020 12:30:00 EETTiedote

Suomi.fi-viesteissä on ollut häiriö, jonka vuoksi osa Suomi.fi-viestien käyttäjistä ei ole saanut sähköposti-ilmoitusta uusista saapuneista viesteistä. Häiriössä oli kyse noin 150 000 viestistä, joista ei tullut erillistä sähköposti-ilmoitusta käyttäjille. Häiriö on korjattu. Digi- ja väestötietovirasto on aloittanut toimenpiteet, joiden avulla häiriön toistuminen jatkossa estetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme