Vaasan kaupunki - Vasa stad

Avointen päiväkotien toimintaa supistetaan

Jaa

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa karsitaan Vaasassa säästövaatimusten vuoksi. Kuningattarenpolun avoin päiväkoti lakkautetaan ja Gustavsborgin avoimen päiväkodin tiloista luovutaan 1.6.2019 alkaen. Gustavsborgin yksikön toimintaa jatketaan kuitenkin muissa tiloissa.

Varhaiskasvatuksen on kaupungin muiden toimialojen tapaan säästettävä tänä vuonna toimintamenoistaan 2,5 prosenttia joko menoja karsimalla tai tuloja kasvattamalla. Kaupunginhallitus päätti säästövaateista kokouksessaan 18.2.2019.

- Avoimen varhaiskasvatuksen toiminnan supistamisesta syntyvä säästö on vuositasolla arviolta 282 900 euroa, kertoo vs. varhaiskasvatusjohtaja Merja Martin.

Vaahteramäkeen kaksikielinen avoin päiväkoti

Vanhassa Vaasassa sijaitseva Kuningattarenpolun avoin päiväkoti lakkautetaan kokonaan ja toimitilasta luovutaan.

Keskustassa toimivassa Vaahteramäen avoimessa päiväkodissa toiminta jatkuu syksyllä kaksikielisenä, kun samoihin tiloihin siirtyy myös Gustavsborgin avoimen päiväkodin toiminta. Gustavsborgin avoimen päiväkodin tiloista kasarmialueella luovutaan.

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa jatketaan normaalisti myös Gerbyn, Huutoniemen ja Ristinummen avoimissa päiväkodeissa.

Kerhotoiminta jatkuu

Avoin varhaiskasvatus sisältää sekä avointa päiväkotitoimintaa että kerhotoimintaa. Kerhoissa kävijöiden määrä on viime vuosina laskenut.

- Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja on alennettu lainmuutosten yhteydessä, ja tämän vuoksi lapsia on siirtynyt kerhoista päiväkoteihin, kertoo Martin.

Kerhotoiminta jatkuu muuten normaalisti jäljelle jäävissä avoimissa päiväkodeissa, mutta ateriaa ei kerhoissa enää tarjota.

Henkilökunnan kanssa on aloitettu yhteistoimintaneuvottelut. Ketään ei irtisanota, ja henkilökunta saa esittää toiveita uudesta sijoituspaikastaan.

Avoimeen varhaiskasvatukseen kohdistuvista säästöistä päätti kaupunginhallitus kokouksessaan 17.4.2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. varhaiskasvatusjohtaja Merja Martin, puh. 0400 690 010, merja.martin@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tikanojan taidekodin uusi näyttely kertoo selvänäköisyydestä taiteessa19.9.2019 11:00:23 EESTTiedote

Tikanojan taidekodissa 20.9. avautuva näyttely ”Sielun silmä” valottaa tunnettujen suomalaistaiteilijoiden ja heidän teostensa yhteyksiä selvänäköisyyteen erityisesti vuosisadan vaihteen taiteessa. Vaasan kaupungin museot ovat tuottaneet taiteen- ja uskonnontutkija Nina Kokkisen kuratoiman näyttelyn yhteistyössä Gallen-Kallelan Museon kanssa. Näyttely on esillä 19.1.2020 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme