Vaasan kaupunki - Vasa stad

Avstjälpningsplatsen i Sunnanvik byggs om för rekreation – en omväg på Stadsfjärdsleden vid avstjälpningsplatsen

Dela

På den före detta avstjälpningsplatsen i Sunnanvik görs jordbyggnadsarbeten under perioden 2.5–15.7. Medan arbetena pågår är det förbjudet att använda servicevägen till avstjälpningsplatsen. För det avsnitt av Stadsfjärdsleden som löper bredvid avstjälpningsplatsen ska det byggas en omväg mellan kanalen och servicevägen.

Foto: Vasa stad
Foto: Vasa stad

Den alternativa rutten ska omfatta cirka 300 meter och märkas ut med bommar och informationsskyltar. Användningen av servicevägen ska begränsas vardagar kl. 6.30–16.00.

– På avstjälpningsplatsen byggs färdig den tätningskonstruktion som miljötillståndsvillkoren kräver. Arbetet utförs med grävmaskin. Servicevägen stängs för utomstående för att arbetssäkerheten ska kunna säkerställas, säger Antti Ruokonen, byråingenjör vid kommuntekniken.

Tätningen av avstjälpningsplatsen hör ihop med planerna att bygga om avstjälpningsplatsen i Sunnanvik för rekreation. På området för den före detta avstjälpningsplatsen har det bland annat önskats terrängcykelbana, fågeltorn, motionstrappa och frisbeegolfbana.

– I sommar kommer vi även att forma avstjälpningsplatsens ytkonstruktion, men själva rekreationsbyggandet äger huvudsakligen rum år 2023. Målet är att rekreationsanvändningen ska vara möjlig mot slutet av 2024, säger Ruokonen.

Läs mer:

– Motionsstig och fågeltorn favoriter på f.d. avstjälpningsplatsen i Sunnanvik

Kontakter

Byråingenjör Antti Ruokonen
antti.ruokonen@vaasa.fi
puh. 040 839 4226

Bilder

Foto: Vasa stad
Foto: Vasa stad
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum