Museovirasto

Avustushaut ammatillisten museoiden innovatiivisiin hankkeisiin sekä yhteisöjen kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristöhankkeisiin käynnistyvät

Jaa

Museovirasto julistaa haettavaksi avustukset ammatillisten museoiden innovatiivisiin hankkeisiin sekä yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyviin hankkeisiin. Avustusten tavoitteena on edistää sosiaalisesti, ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävää kulttuuriperintötyötä. Avustusten hakuaika alkaa 1.11.2020 klo 9 ja päättyy 11.12.2020 klo 15.00. Avustukset haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtionavustusten asiointipalvelun kautta.

Kallbådan majakka. Suomen Majakkaseura sai vuonna 2020 avustusta Merellisen Porkkalan majakka- ja luotsaustoiminnan historia -hankkeeseen. Kuva: Pekka Sihvonen. Museovirasto.
Kallbådan majakka. Suomen Majakkaseura sai vuonna 2020 avustusta Merellisen Porkkalan majakka- ja luotsaustoiminnan historia -hankkeeseen. Kuva: Pekka Sihvonen. Museovirasto.

Innovatiiviset hankkeet

Ammatillisesti hoidettujen museoiden innovatiivisten hankkeiden tavoitteena on lisätä kulttuuriperinnön ja taiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja merkitystä kehittämällä museoiden toimintamalleja sekä syventämällä museoiden ja yleisöjen välistä vuorovaikutusta. Avustuksella tuetaan erityisesti kokeiluja ja uudenlaisia, innovatiivisia tapoja tehdä museotyötä.

Tavoitteena on myös löytää uusia toimintamalleja ja kehittämismahdollisuuksia koko museokentän hyödynnettäväksi. Avustusta voidaan myöntää päätoimisesti ja ammatillisesti hoidetuille kunnan, yhdistyksen, säätiön tai julkisoikeudellisen laitoksen museoille.

Yhteisöjen kulttuuriperintö ja kulttuuriympäristö

Yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyvillä avustuksilla vahvistetaan yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön. Avustettavat hankkeet voivat sisältää kulttuuriperintöön liittyvän tiedon tallennusta, dokumentointia ja tiedon välittämistä sekä toimenpiteitä, joilla lisätään yhteisöjen osallistumismahdollisuuksia ja kulttuuriperinnön elinvoimaisuutta.

Avustuksella tuetaan erityisesti hankkeita, jotka sisältävät yhteisöjen osallistumista toimintaan, hankkeen tulosten monipuolista levittämistä sekä uudenlaisia yhteistyömuotoja. Avustusta voidaan myöntää kansalaisjärjestöille ja muille oikeustoimikelpoisille yhteisöille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ammatillisten museoiden innovatiiviset hankkeet
Anna Alavuotunki, anna.alavuotunki@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6019
Anu Niemelä, anu.niemela@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6015

Yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyvät hankkeet
Eija Liukkonen, eija.liukkonen@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6009
Risto Hakomäki, risto.hakomaki@museovirasto.fi, puh. 0295 33 6385

Kuvat

Kallbådan majakka. Suomen Majakkaseura sai vuonna 2020 avustusta Merellisen Porkkalan majakka- ja luotsaustoiminnan historia -hankkeeseen. Kuva: Pekka Sihvonen. Museovirasto.
Kallbådan majakka. Suomen Majakkaseura sai vuonna 2020 avustusta Merellisen Porkkalan majakka- ja luotsaustoiminnan historia -hankkeeseen. Kuva: Pekka Sihvonen. Museovirasto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Museovirasto
Sturenkatu 2a
00510 HELSINKI

https://www.museovirasto.fi

Museovirasto

Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja ja toimialansa kehittäjä. Museovirasto pitää huolta monimuotoisen kulttuuriperinnön säilymisestä sekä edistää sen saavutettavuutta ja avointa käyttöä. Museovirasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa toimiva viranomainen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museovirasto

Ansökan om bidrag till innovativa museiprojekt vid professionella museer och bidrag till sammanslutningars projekt kring kulturarvet och kulturmiljön inleds1.11.2020 09:00:00 EETTiedote

Museiverket utlyser bidrag till innovativa museiprojekt vid professionella museer och bidrag att sökas för sammanslutningars projekt kring kulturarvet och kulturmiljön. Syftet med bidragen är att främja socialt, ekologiskt, ekonomiskt och kulturellt hållbart arbete med kulturarvet. Ansökningstiden går ut den 11 december 2020 kl. 15.00. Bidrag söks via e-tjänsten.

Museoalan Teemapäivillä pohditaan kestävän tulevaisuuden rakentamista 21.10.2020 09:59:13 EESTKutsu

Museoviraston vuosittaiset Museoalan Teemapäivät järjestetään tänä vuonna maksuttomana verkkotapahtumana maanantaina 26.10. teemalla ”Suunnan muutos”. Tämän vuoden teema jatkaa viime syksyn seminaarin keskustelua tulevaisuudesta ja ilmastonmuutoksesta sekä siitä, mitä museot voivat tehdä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä yleisöä. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan Museoalan Teemapäiville!

Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäki Suomen ensimmäiseksi Euroopan kulttuuriperintötunnuksen hakijaksi12.10.2020 09:00:00 EESTTiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on Museoviraston esityksestä valinnut Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen Suomen ensimmäiseksi Euroopan kulttuuriperintötunnuksen (European Heritage Label) hakijaksi. Jyväskylän yliopiston hakema kohde tuo esiin Suomen ja Euroopan koulujärjestelmän merkitystä tasa-arvoisen ja demokraattisen yhteiskunnan perustana.

Uudet Tilastokortit kuvittavat museoiden vuotta 20196.10.2020 12:53:53 EESTTiedote

Suomen ammatillisissa museoissa vierailtiin yli 7,6 miljoonaa kertaa (v. 2018: 7,1 milj.), museotoiminnan kokonaismenot olivat yhteensä noin 265 miljoonaa euroa (v. 2018: 250 milj. euroa), uusia näyttelyitä avattiin yli 1000 ja museoiden kokoelmiin sisältyi vuoden 2019 lopussa yhteensä noin 45,9 miljoonaa objektia (v. 2018: 45,4 milj.). Nämä ja monet muut faktat museoiden vuodesta 2019 selviävät Museoviraston Museotilasto-verkkopalvelussa julkaisemista Tilastokorteista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme