Vaasan kaupunki - Vasa stad

Badförbud på Gustavsborgs, Tropiclandias och Storvikens badstränder

Dela

Badförbud har införts för Gustavsborgs och Tropiclandias badstränder på grund av att bakteriegränsen för Escherichia Coli har överskridits. Badförbudet på Storvikens badstrand är en säkerhetsåtgärd. De slutliga resultaten blir klara 15.8.

Enligt prov som Vasa stads miljösektor tagit 12.8 överskrids mängden Escherichia Coli–bakterie på Gustavsborgs och Tropiclandias badstränder. För tillfället råder det badförbud på stränderna.

- Överskridningarna beror sannolikt på de senaste dagarnas regn, som gjort att bakterier kommit ner i havet via dagvattnet. Överskridningen kan även bero på att gäss har visats i närheten av stränderna, säger Vasa stads hälsoingenjör Maarit Kantola.

Enligt Kantola misstänker miljösektorn inget samband mellan avloppsläckan och överskridningen av bakteriegränsen.

Badförbudet på Storvikens badstrand har införts som en säkerhetsåtgärd på grund av prelimära resultat som visar tarmrelaterade enterokockbakterier. De slutliga resultaten fås på torsdag 15.8.

- I morgon får vi de slutliga resultaten i fråga om enterokocker. På alla badstränder som i nuläget är stängda togs flera prov idag 14.8, fortsätter Kantola.

Förbudsskyltar och meddelanden om saken har placerats ut på badstränderna.

I Vasa och Laihela följs vattenkvaliteten vid badstränderna (14 st.) upp under badsäsongen 15.6–31.8.2019. Provtagningsdagarna är 24.6, 22.7 och 12.8.

Kontakter

Hälsoingenjör Maarit Kantola, maarit.kantola@vasa.fi, tfn 040 5551 184

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupungin museoiden näyttelyohjelma 202012.12.2019 13:01:00 EETTiedote

Kuntsin modernin taiteen museossa, Pohjanmaan museossa, Tikanojan taidekodissa ja Vaasan taidehallissa nähdään ensi vuonna yhteensä 14 vaihtuvaa näyttelyä. Erilaisten juhlavuosien lisäksi kokoelmat ovat osa näyttelytoimintaa aivan uudella tavalla. Klassikkokokoelmien Hedman ja Kuntsi lisäksi keräilijöiden kaupunkiin saadaan vierailulle Emil Aaltosen kokoelma Tampereelta. Kuntsin kokoelmaa juhlitaan Kuntsin Säätiön 50-vuotisnäyttelyllä.

Vasa stads museers utställningsprogram 202012.12.2019 13:00:00 EETTiedote

Sammanlagt 14 tillfälliga utställningar ordnas nästa år på Kuntsi museum för modern konst, Österbottens museum, Tikanojas konsthem och Vasa konsthall. I tillägg till olika jubileumsår är samlingarna en del av utställningsverksamheten på ett helt nytt sätt. I tillägg till de klassiska samlingarna Hedman och Kuntsi fås Emil Aaltonens samling från Tammerfors på besök till samlarnas stad. Kuntsis samling firas med en 50 års jubileumsutställning för Kuntsis stiftelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum