Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Bakteeritaudin vaivaamat hevoskastanjat kaadetaan Tokoinrannasta

Jaa

30 bakteeritaudin vaivaamaa hevoskastanjaa poistetaan Helsingin Kalliosta, Tokoinrannan puukujanteesta. Puissa havaittiin 2016 tehdyissä tutkimuksissa tautia, joka nopeasti lakastutti puut kokonaan tai osittain.

Taudin runtelemissa puissa oli lisäksi havaittavissa tummaa tervamaista bakteerivuotoa rungolta.

Kymmenkunta kuollutta ja huonokuntoista puuta poistettiin kesällä 2016. Uusia tapauksia ilmeni heti lisää ja taudin aiheuttajaksi todettiin Evirassa tehdyissä laboratoriotesteissä bakteeri (Pseudomonas syringae pv. aesculi).

Tautia on havaittu jo parinkymmenen vuoden ajan eri puolilla Eurooppaa, mm. eteläisessä Ruotsissa. Helsingissäkin sitä on löydetty Töölöstä Sotkapuistosta. Myös nuo puut kaadettiin ja kuljetettiin poltettavaksi. Poistettavien hevoskastanjoiden rungot, oksat ja kantojyrsintäjäte viedään Tokoinrannasta Riihimäen jätteidenkäsittelylaitokselle.

Poistettujen puiden tilalle tullaan istuttamaan myös komeasti kukkivia rusokirsikoita aikaisintaan syksyllä 2018, mahdollisesti vasta keväällä 2019. Lajinvaihdolla ja varoajalla pyritään estämään taudin leviäminen eteenpäin.

Puut kaadetaan 6. marraskuuta alkavalla viikolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

puuasiantuntija Juha Raisio
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38431
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 14.11.201714.11.2017 18:45Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa:https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2017/Kymp_2017-11-14_Kylk_14_Pt/index.html   Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta:https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Helsingin kaupungin omistamien Metropolia-kiinteistöjen kauppa valmistui14.11.2017 09:00Tiedote

Helsingin kaupunki ja Kojamo-konserni ovat viimeistelleet kiinteistökaupan, joka koskee kaupungin omistamia, Metropolia Ammattikorkeakoulun käytössä olevia kiinteistöjä. Metropolia keskittää toimintansa neljälle kampukselle, minkä vuoksi kaupan kohteena olevat kiinteistöt ovat jäämässä tyhjilleen. Myyntitulot on tarkoitus käyttää Myllypuron kampukseen, jota kaupunki rakentaa parhaillaan ammattikorkeakoulun käyttöön.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 10.11.201710.11.2017 16:34Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2017/Kymp_2017-11-10_Ylja_8_Pt/index.html Kokouksen pöytäkirja korvaa ilmestyttyään päätöstiedotteen. Pöytäkirjat löytyvät sivulta https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kaupunkiymparistolautakunnan-ymparisto-ja-lupajaosto-poytakirjat Jaosto kokoontuu joka toinen perjantai. Seuraava kokous on 24.11. klo 15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme