Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Bakteeritaudin vaivaamat hevoskastanjat kaadetaan Tokoinrannasta

Jaa

30 bakteeritaudin vaivaamaa hevoskastanjaa poistetaan Helsingin Kalliosta, Tokoinrannan puukujanteesta. Puissa havaittiin 2016 tehdyissä tutkimuksissa tautia, joka nopeasti lakastutti puut kokonaan tai osittain.

Taudin runtelemissa puissa oli lisäksi havaittavissa tummaa tervamaista bakteerivuotoa rungolta.

Kymmenkunta kuollutta ja huonokuntoista puuta poistettiin kesällä 2016. Uusia tapauksia ilmeni heti lisää ja taudin aiheuttajaksi todettiin Evirassa tehdyissä laboratoriotesteissä bakteeri (Pseudomonas syringae pv. aesculi).

Tautia on havaittu jo parinkymmenen vuoden ajan eri puolilla Eurooppaa, mm. eteläisessä Ruotsissa. Helsingissäkin sitä on löydetty Töölöstä Sotkapuistosta. Myös nuo puut kaadettiin ja kuljetettiin poltettavaksi. Poistettavien hevoskastanjoiden rungot, oksat ja kantojyrsintäjäte viedään Tokoinrannasta Riihimäen jätteidenkäsittelylaitokselle.

Poistettujen puiden tilalle tullaan istuttamaan myös komeasti kukkivia rusokirsikoita aikaisintaan syksyllä 2018, mahdollisesti vasta keväällä 2019. Lajinvaihdolla ja varoajalla pyritään estämään taudin leviäminen eteenpäin.

Puut kaadetaan 6. marraskuuta alkavalla viikolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

puuasiantuntija Juha Raisio
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38431
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Photo Festival – Helsingistä valokuvauksen pohjoinen pääkaupunki5.7.2018 12:58Tiedote

Teurastamon alueella 5.7. avautuva Helsinki Photo Festival tarjoaa monipuolista ohjelmaa, joka tukee nykyaikaista valokuvataidetta ja urbaaneja näyttelyitä. Festivaalin ohjelmaan sisältyy Artist talk -tilaisuuksia, työpajoja, seminaareja, valokuvauskävelyitä ja innovatiivisia valokuvarakennelmia. Teurastamon lisäksi tapahtumia on muun muassa Hermannin puistossa, Kalasatamanpuistossa, Sörnäistenlaiturilla ja Suvilahdessa. Festivaali jatkuu 15.8. saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme