Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Bakteeritaudin vaivaamat hevoskastanjat kaadetaan Tokoinrannasta

Jaa

30 bakteeritaudin vaivaamaa hevoskastanjaa poistetaan Helsingin Kalliosta, Tokoinrannan puukujanteesta. Puissa havaittiin 2016 tehdyissä tutkimuksissa tautia, joka nopeasti lakastutti puut kokonaan tai osittain.

Taudin runtelemissa puissa oli lisäksi havaittavissa tummaa tervamaista bakteerivuotoa rungolta.

Kymmenkunta kuollutta ja huonokuntoista puuta poistettiin kesällä 2016. Uusia tapauksia ilmeni heti lisää ja taudin aiheuttajaksi todettiin Evirassa tehdyissä laboratoriotesteissä bakteeri (Pseudomonas syringae pv. aesculi).

Tautia on havaittu jo parinkymmenen vuoden ajan eri puolilla Eurooppaa, mm. eteläisessä Ruotsissa. Helsingissäkin sitä on löydetty Töölöstä Sotkapuistosta. Myös nuo puut kaadettiin ja kuljetettiin poltettavaksi. Poistettavien hevoskastanjoiden rungot, oksat ja kantojyrsintäjäte viedään Tokoinrannasta Riihimäen jätteidenkäsittelylaitokselle.

Poistettujen puiden tilalle tullaan istuttamaan myös komeasti kukkivia rusokirsikoita aikaisintaan syksyllä 2018, mahdollisesti vasta keväällä 2019. Lajinvaihdolla ja varoajalla pyritään estämään taudin leviäminen eteenpäin.

Puut kaadetaan 6. marraskuuta alkavalla viikolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

puuasiantuntija Juha Raisio
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38431
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 13.3.201813.3.2018 16:54Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-03-13_Kylk_7_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Töölönlahdella saa suppailla myös ensi kesänä12.3.2018 15:24Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala on tänään 12.maaliskuuta keskustellut Hakuna Matata Sup Rentalin kanssa. Toiminnan jatkamiselle ensi kesänä Töölönlahdella, tapahtumapuiston pohjoiskärjessä, Karamzinin rannassa, ei ole Helsingin kaupunkiympäristön toimialan puolelta estettä. Alueen vuokrauksen ehdoksi tulee kuitenkin yrityksen väistämisvelvollisuus silloin kun alueella järjestetään tapahtumia, joiden toteuttamisessa suppauksesta arvioidaan aiheutuvan logistisia ongelmia. Hakuna Matatan puolelta on todettu, että he vetävät oikaisuvaatimuksensa takaisin, kun myönteinen päätös on tehty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme