Aalto EE

Bang Bang Galleryn näyttely aukeaa: Esa Ylijääskön Spirit of Sauna 18.5.-9.9.2018

Jaa

Esa Ylijääskön Spirit of Sauna -valokuvasarjassa sauna kuvataan sellaisena kuin se suomalaisille on: pyhänä paikkana. Valokuvanäyttelyn avajaiset ovat 17.5. Bang Bang Galleryssä, joka sijaitsee Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin 17.5.2018 klo 17-19 (kutsu liitteenä).

Myyttien mukaan saunalla on parantava voima. Parantamiseen käytetään koivuvihtoja, joilla kylpijät vihtovat itseään saunan löylyissä. Heittämällä löylyä kiukaalle saunojat kiittävät saunan henkeä.

Ylijääskö valokuvasi kymmeniä saunoja 2016-2017 välisenä aikana, ja työ jatkuu edelleen. Näytteillä olevassa valokuvasarjassa nähdään myös saunan henkeä ilmentäviä maisema- ja henkilökuvia. Ylijääsköllä on omintakeinen kuvaustyyli, jossa mustavalkoisuus, kontrastien käyttö ja harmaasävyjen vähäisyys tuovat kuviin tiettyä särmikkyyttä.

”Sauna on suomalaisille pyhä paikka. Saunominen on monelle eräänlainen uskonto, joten siksi sauna-arkkitehtuurissakin on viitteitä sakraalitiloista. Saunojen rakentamisessa laitetaan luovuus peliin. Saunoja on rakennettu autoihin, veneisiin, telttaan ja jopa junaan. Ensimmäinen uuteen kotiin rakennettava osa on sauna, ja pitkän matkan jälkeen on ensimmäiseksi päästävä löylyihin. Sauna on temppeli, jossa kaikki ovat syntymäasussaan ja tasavertaisia. Sauna on paikka, jossa synnit tunnustetaan ja pestään pois”, Ylijääskö kuvailee.  

Esa Ylijääskö (s. 1989) on Keminmaalta Pohjois-Suomesta kotoisin oleva valokuvaaja. Hän on valmistunut Jyväskylän kansalaisopiston kuvataidekoulusta. Ylijääskö tunnetaan erityisesti Syyrian sisällissodan uhreja kuvaavan henkilökohtaisen, syväluotaavan dokumenttivalokuvaprojektin toteutuksesta.

Ylijääskö on voittanut lukuisia palkintoja, esimerkiksi Magnum Photos Showcase 2012, Gomma Grant 2016, Carina Appel Award 2017, sekä FotoFinlandia 2018. Hänet valittiin  VII-mentorointiohjelmaan vuonna 2017.

Hänen kuviaan on ollut esillä seuraavissa gallerioissa ja tapahtumissa: Officine Fotografiche (Milano), Werkstattgalerie (Berliini), Galleria Uusi Kipinä (Lahti), Eigenleben der Galerie Neurotitan Schwarzenber (Berliini), Ratamo Galleria (Jyväskylä), Fotoleggendo Festival (Rooma), VII-näyttely Pariisissa Mois de la Photo du Grand Paris -tapahtuman aikana, Gazebook Photo Book (Sisilia), Next Generation -Young Eyes of Photojournalism (Helsinki), FotoIstanbul Festival, International Short Film Festival ‘Tran.s.cend’ (Istanbul).

Hänen kuviaan ovat julkaisseet muun muassa The New York Times, VICE, Suomen Kuvalehti, Huvudstadsbladet ja Helsingin Sanomat.

Lisätiedot

www.ylijaasko.com

The exhibition will be open by appointment (contact heli@bangbang.fi).

www.bangbang.fi

Heli Mäenpää, galleristi, luennoitsija, luova johtaja
Bang Bang Gallery
Puh. 050 5110 765, heli@bangbang.fi

Bang Bang Gallery

Bang Bang Gallery toimii yhteistyössä Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kanssa. Galleriakonseptissa vaihtuvat näyttelyt tuodaan Aalto EE:n henkilöstön ja asiakkaiden arkeen. Näyttelyohjelma keskittyy valokuvataiteeseen ja erityisesti nuorien ja nousevien kykyjen esilletuomiseen. Galleria sijaitsee Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto EE
Aalto EE
Mechelininkatu 3 C
00100 HELSINKI

010 8373700http://www.aaltoee.com

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia globaalisti useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto EE

Aalto EE panostaa elinikäiseen oppimiseen - Nana Salin rakentamaan uusia rahoittajakumppanuuksia19.3.2019 08:45:33 EETTiedote

Aalto University Executive Education Oy laajentaa korkeatasoisen elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia julkisella ja yksityisellä sektorilla vahvistamalla ja kehittämällä uusia rahoitusvaihtoehtoja. Yhä useammin yksilön tai työnantajan oma maksukyky yksin ei mahdollista korkeimman kansainvälisen tason saavuttamista, jolloin rinnakkaisten rahoitusmuotojen rooli on ratkaiseva.

Aalto EE käynnistää Aalto PUBLIC -konseptin julkiseen johtamiseen – painopistealueina ekosysteemit, vaikuttavuus ja talous21.2.2019 11:06:05 EETTiedote

Julkisen sektorin organisaatiot ja niiden johtaminen kohtaavat uusia paineita toimintaympäristön muuttuessa, kilpailun lisääntyessä ja uudenlaisten kumppanuusmallien yleistyessä samalla, kun ikäluokkien pienentymisen myötä resurssiniukkuus lisääntyy entisestään. Ollakseen entistä vahvempi kumppani tässä transformaatiossa Aalto University Executive Education (Aalto EE) käynnisti helmikuussa 2019 uuden Aalto PUBLIC -liiketoimintayksikön.

Mehiläinen valitsi Aalto EE:n kumppanikseen valtakunnalliseen esimiesvalmennusohjelmaan14.12.2018 12:10:10 EETTiedote

Mehiläinen käynnistää valtakunnallisen esimiesvalmennusohjelman tukeakseen esimiesten johtamistaitojen systemaattista kehittämistä koko konsernissa. Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kanssa räätälöitävä valmennusohjelma käynnistetään tammikuussa 2019 ja ensimmäisen vuoden aikana siihen osallistuu yli 500 tulosvastuullista esimiestä eri puolilta Suomea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme