Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Barnboksdag på Hanaholmen med Pelle Svanslös, Alfons och Mållgan och Mamma Mu

Dela

Lördagen den 5 oktober kl. 11-15 utlovas en rolig och mångsidig barnboksdag på Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland.

Barnboksdagen är en del av kulturfestivalen Nordiska Nätter, som ordnas den 4 till 5 oktober och som samlar populära musiker, författare, konstnärer och forskare till uppträdanden, föreläsningar, stillsamma samtal och litterära möten. 

Barnboksäventyret börjar redan på Björkholmens metro-station, varifrån det går en kostnadsfri poesibuss i skytteltrafik varje halvtimme till och från Hanaholmen.

Därefter blir det bland annat smakprov ur barnoperan Väinö och Vickan, möte med Pelle Svanslös, teater med Alfons och Mållgan samt högläsning ur Mamma Mu och Kråkan, som är ute på nya äventyr.

”Vi bjuder på ett väldigt mångsidigt program för barn i alla åldrar, från de allra minsta till litet större barn”, konstaterar Hanaholmens programdirektör Maria Romantschuk.

Under barnboksdagen kan man också stifta bekantskap med den omtyckta illustratören Matti Pikkujämsä, som själv är på plats för att leda en workshop för barn. Dessutom visas en utställning som presenterar de nominerade till Nordiska rådets priser i musik, litteratur, film och miljö.

”Barnboksdagen samlar läsare, författare och konstnärer till en gemensam stund kring böcker, konst och teater. Jag är säker på att barnen kommer att trivas”, säger Romantschuk.

Barnboksdagen är gratis och ordnas i samarbete med Aalto-universitetet, Arcada, Gummerus, Barnens Estrad, Läscentrum, Nordisk kulturkontakt, Helmet-biblioteken, Finlands facklitterära författare r.f., Svenska nu, Otavan kirjasäätiö, Tammi, KAOS, Mäkelä, Opera box, Rosebud och Tähtitieteellinen yhdistys.

Läs mera om barnboksdagen här: https://www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/konst-och-kultur/kulturevenemang/litteraturfestival-for-barn/

För ytterligare information, vänligen kontakta Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel.: 040 767 7373

Nordiska Nätter

Nordiska nätter är en kulturfestival som ordnas den 4 och 5 oktober på Hanaholmen i Esbo. Bland årets artister märks de svenska popmusikerna Pernilla Andersson och Timo Räisänen. Kulturfestivalen dukar också fram samhällsorienterade diskussioner om Brexit och norsk och internationell ekonomi tillsammans med bland andra nationalekonomen Sixten Korkman och Sveriges och Norges ambassadörer Anders Ahnlid och Dag Stangnes. 

Läs mera om Nordiska Nätter: https://www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/konst-och-kultur/kulturevenemang/nordiskanatter/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum